Šta je novo?

Sredstvo za ciscenje

Ja kupio takav isti Canyon ili Manhattan kit za ciscenje i radi posao kako treba :)

Meni je prosto neverovatno da sam sa tim sredstvom skinuo sve mrlje i otiske jer od kada sam kupio monitor nisam ga brisao (preko 2 godine).

Koji je tačan naziv tog canyon proizvoda

Hvala za info

Ja moj monitor čistim magičnom krpom, nakvašenom mlakom vodom sa tek malo tečnog sapuna (klasičnog, za ruke). Monitor je star već 9 godina, a izgleda kao nov. Ovo ne radim previše često, možda jednom godišnje.

Pa hvala :) Inace stvarno sam trazio ali pod punim imenom nisam nasao, dok samo CNR-SCK02 odma izbacuje :)

Svašta sam koristio do sada i običnu vodu i pronto i ostale zezalice. Zaključak je sledeći.

Destilovana voda u kombinaciji sa krpom od mikrofiber vlakana je dobitna kombinacija.

Ako je panel malo masniji ili prljaviji, onda uradim sledeće. Ostavio sam u šteku dve punije vlažne maramice koje sam predhodno oprao i osušio. Kada se panel zamasti, nakvasim osušene maramice destilovanom vodom koju je poželjno držati u posebnoj flašici aka pronto sa mehanizmom za raspršivanje i stavim malo (ali malo) tečnog sapuna. Zatim je procedura sledeća... Jednosmernim potezima najpre od gore ka dole prođem panel, pa zatim s desna na levo. Nikako kružno ne treba trljati panel i bez neumernog pritiskanja, već lagano, pažljivo i nežno. Nakon ovoga se krpom osuši panel, a zatim još jednom ponovi ceo postupak ali sada samo sa destilovanom vodom bez sapuna i to je to. Posle ovoga panel izgleda kao nov!

I ono što je jako bitno, a čemu većina ne pridaje mnogo značaja, je da se panel briše kada je potpuno hladan. O ovome naročito treba voditi računa zimi. To znači da monitor mora da bude ugašen najmanje 30 minuta.

Poslednja izmena:
Vrh Dno