Svašta sam koristio do sada i običnu vodu i pronto i ostale zezalice. Zaključak je sledeći.
Destilovana voda u kombinaciji sa krpom od mikrofiber vlakana je dobitna kombinacija.
Ako je panel malo masniji ili prljaviji, onda uradim sledeće. Ostavio sam u šteku dve punije vlažne maramice koje sam predhodno oprao i osušio. Kada se panel zamasti, nakvasim osušene maramice destilovanom vodom koju je poželjno držati u posebnoj flašici aka pronto sa mehanizmom za raspršivanje i stavim malo (ali malo) tečnog sapuna. Zatim je procedura sledeća... Jednosmernim potezima najpre od gore ka dole prođem panel, pa zatim s desna na levo. Nikako kružno ne treba trljati panel i bez neumernog pritiskanja, već lagano, pažljivo i nežno. Nakon ovoga se krpom osuši panel, a zatim još jednom ponovi ceo postupak ali sada samo sa destilovanom vodom bez sapuna i to je to. Posle ovoga panel izgleda kao nov!
I ono što je jako bitno, a čemu većina ne pridaje mnogo značaja, je da se panel briše kada je potpuno hladan. O ovome naročito treba voditi računa zimi. To znači da monitor mora da bude ugašen najmanje 30 minuta.