Šta je novo?

Sredstvo za ciscenje

miksan

Cenjen
Učlanjen(a)
25.12.2011
Poena
195
Moja oprema  
Laptop
/
Tablet
/
Pristup internetu
  1. Wireless provajder
Potrebno mi je neko sredstvo za ciscenje monitora iz konfiguracije.

Neko provereno.

Video sam da ima tema o tome ali nemogu da je nadjem sada. :p

Mlaka voda ili ako je u tvom gradu voda teska onda destilovana/demineralizovana sobne temperature+mikrofiber krpa (aka magicna) i nista osim toga ti nije potrebno ;).

decije vlazne maramice i krpica da se prebrise posle vlazne maramice, cistim moje monitore i lap top vec par godina ovom metodom i prezadovaljan sam.

Cistis foliju vlaznim maramicama? Ne znam za te decje ali trebalo bi da sadrze i hemikalije, a mozda i alkohol u njima. Takodje ostaje film posle vlaznih maramica. Ne znam za tvoje potrebe, da li ti neko pipa displej, ali ako je samo prasina u pitanju, ne koristi to.

Ja koristim univerzalni Pronto (za drvo, staklo, tehniku..) i magičnu krpu i sve se sija.

Znaci voda i magicna.tnx

Ma Pronto i magična, kakva voda?

Verovatno brises i DSLR prontom za laminat, zato su ti sve slike mutne (asam ti ga sukno xD). Nemoj time da brises monitor, ostaje sloj. Ajde plastiku i da razumem ali foliju ne.

Video sam na nekom klipu kako lik skida vostane boje sa monitora laptopa i to radi salvetom i WD 40. Kaze da moze na sve monitore. Ne znam da li je to dobro...

Pa dobro, da li ste nekad u svom životu ušli u radnju i videli ovo?

pronto-spray-19353_3.jpg

Poslednja izmena:
Pronto Superficie + magicna vec duze vremena. Skida sva masna i nemasna sranya sa monitora iz "moja masina". Dusane jesi li probao bar ili samo tako napamet?

Vlazne maramice ne valjaju. Ostaju razmazotine

Poslednja izmena:
Ja mer za staklo kada mi neko uprlja desktop odnosno laptop, a za prasinu samo magicna navlasena ovlas mlakom vodom.

Dušane to je kiselina, kojom ja brišem laminat, nadam se da nisi ozbiljan, ako se šališ, bolje se sam prijavi moderu da obriše tu provokativnu svinjariju ili ću te ja prijaviti za provokativno ponašanje! ,)

Pa ni laminat se ne brise domestosom LOL. Cime brises plocice, sa 4 asa? A podlogu potapas preko noci u sonu kiselinu? Ajde ne savetuj ljude pogresnim stvarima i ne siri dezinformacije. Stvarno ne znam kako zamastite monitor da voda nije dovoljna, gde ga drzite - u kuhinji umesto respiratora? Ako jedes burek na njemu normalno da ne moze i da neces vodom skinuti to. Ako je u pitanju NORMALNO koriscenje monitora i skupila se prasina, nema potrebe koristiti hemikalije, pogotovo one koje nisu namenjene za to.

Stvarno ne znam kako zamastite monitor da voda nije dovoljna, gde ga drzite - u kuhinji umesto respiratora? Ako jedes burek na njemu normalno da ne moze i da neces vodom skinuti to. Ako je u pitanju NORMALNO koriscenje monitora i skupila se prasina, nema potrebe koristiti hemikalije, pogotovo one koje nisu namenjene za to.

Samo bez ovakvih komentara i sve ce biti u redu. Zamisli kako je tesko zamastiti monitor pored dece? Pa gurali su cesnjice belog luka u VCR a nece da pipaju po monitoru. Mislis da ti ne pljujes po monitoru i mislis da sve to obicna voda skida? Hajde razmisli jos malo pre nego sto napises opet slican post

Pa vaspitaj decu da ne guraju beli luk u tehniku :d. Moj brat koristi PC od trece godine i nije pipnuo monitor dva puta u zivotu. I ne, ne pljujem po monitoru, cak i kada urlam na ortake u igrama. I da, sve skida obicna voda posto se pod sve podrazumeva samo prasina. Brisao sam CRT onom penom bas za to, kada sam dobio TFT brisem ga samo vodom, i mozes da pitas ljude na benchu u kakvom stanju su bili monitori koje su kupili od mene, a prodao sam T220, VX2753mh, U2412M, U2312HM, 32PFL5007k za manje od 2 godine ;). I lepo sam rekao AKO se zamasti moze time da se cisti, a vi to niste znali da naglasite.

Mozda je moj komentar bio malo ostriji i to iskljucivo zbog djoleta jer se pravi pametan a ne zna o cemu prica, treba neko da procita na forumu da se laminat brise Domestosom :wall:. Ustvari mozda sad i ima, ali onaj sa slike nije taj.

Poslednja izmena:
Pa vaspitaj decu da ne guraju beli luk u tehniku :d.
Aha, videcu tebe za koju godinu. Mislis da imas uvek kontrolu, al u musmulama:smoke:. Kad se vodom samo razmazuje po monitoru Pronto moze slobodno, ja garantujem. Na koncu svega, oba proizvoda (monitor i Pronto) su na bazi nafte.
Poenta cele price je da se razbiju mitovi oko tecnosti za brisanje monitora. Voda se podrazumeva ali cesto nije dovoljna, abraziv nikako, moze Pronto, moze sredstvo za stakla (bezalkoholna sam probao druga nisam), specijalna sredstva za monitore nisam kupovao posto je to obicno mamac za budale. Covek je pitao sta je bezbedno, a ja mu odgovorih iz svog iskustva.
I nemojte preterano da mazite te komade plastike. Arcite vi njih a ne oni vas.

Supreme, znamo da može voda, vlažna maramica, ovde se radi o tome šta je najbolje.
Inače, Domestos se razdredi, pozadi piše koja se mera koristi za brisanje podova, čitaj upustovo za upotrebu. Domestos nije za komp niti bilo kakvu tehniku i ti i Dušan lupata i od ove tema pravite lakardiju!
Ja savetujem Pronto sa slike što sam postovo zato što taj Pronto ima antistatičko dejstvo, pa prašina neće duže vremena padati na monitor, a i na ostale delove po kući ako se i one budu prebrisale.
Ja to iz iskustva znam jer to radim godinma, sam brišem prašinu, usisavam itd.
Predrag je skroz u pravu, deca su čudo!

Poslednja izmena:
Supreme, znamo da može voda, vlažna maramica, ovde se radi o tome šta je najbolje.
Inače, Domestos se razdredi, pozadi piše koja se mera koristi za brisanje podova, čitaj upustovo za upotrebu. Domestos nije za komp niti bilo kakvu tehniku...
Ovo je tacno.
Za Pronto ne znam. Koju vrstu si ti koristio? Predpostavljam da ih ima nekoliko za sve i svasta, a na onoj slici ih ima tri...

Sta koristite za ciscenje mobilnih telefona/tableta? Jel i tu moze pronto? Mobilni mi se mnogo cesce uprlja nego monitor...

Na onoj slici su sva tri ista, samo su mirisi različiti, ništa drugo.
Sa njim možeš i mobilni i tablet, taj ti je univerzalni. Ja sa njim čistim sve po kući.
Mada bi vam savetovao da za monitore uzmete magičnu krpu ali baš za staklo, ta je malo prefinjenija od klasične magične.

Poslednja izmena:
Kada sam otvorio temu nisam imao nameru da zavadim nekog da se ovde raspravljaju.Samo bez nervoze.

Znaci za prasinu voda i magicna.

Za skidanje masnoca "ko jede na monitoru" :D ,pronto ili neko sredstvo za staklo bez alkohola.

Svoj monitor kući samo magičnom krpom pošto ga niko ne dira.

Za laptopove u firmi se najbolje pokazao MerGlass + mekani ubrus, posle čista magična krpa. Kakvi mi laptopovi dolaze, zakleo bih se da polovina ljudi kod mene u firmi drži burek na ekranu laptopa dok doručkuje.

Oo bože, bio on mastan ili ne, uflekan nečim drugim od gledanja xhamstera, koga je briga?!
Koristite Pronto i magičnu za staklo jer Pronto ima antistatičko dejstvo, pa prašina neće duže vremena padati, a magična za staklo je finija, bolje uradi posao od obične magične.

Pa možeš i to

Ja sam slucajno naisao na neki Canyon kit za brisanje LCD monitora od 4 Evrica (inace to koriste u servisima, samo u vecim pakovanjima. Kad sam obrisao monitor nisam mogao verovati kako je sve ostalo cisto!

CNR-SCK02_2b.png

Nazad
Vrh Dno