Šta je novo?

Srbija u Navteq-u

Exclusiva za benchmarkovce: Neznam koliko ste culi ali cela Nokia L&C se transformise... Za pocetak overite novu lokaciju http://here.net
Uskoro ocekujte da nase mape budu portovane na sve moguce marke telefona kao i operativnih sistema. Za pocetak, klikom na Map Creator mozete videti najsvezije podatke (reda nekoliko sati) za Srbiju -> ovo nije moguce u klasicnom pregledu. Takodje, krajem meseca ocekujte :pustanje: mapa za sve Nokia telefone.
a uz to krece i par nekih kampanja vezanih za lokalno prisustvo :)
naravno, benchmarkovci ce od mene dobijate sve informacije prvi, cim dobijem zeleno svetlo za to.
ako neko ima nekih pitanja/sugestija nadam se da cu od sada imati vise mogucnosti (zvanicnih) za odgovor -> Aleks82 to se posebno odnosi na tebe, sorry za prosli period i neke informacije

pozdrav svima i pucajte :)

Navteq kao takav prestaje da postoji. i definitivno je presao u Nokia L&c odnosno HERE. A pre par nedelja su ovde bile glavne face iz kompanije i obecali da ce biti sve do kraja meseca.. e sada, ja sam samo mali sraf, pa ako mene lazu onda me ljujte.
a svakako kao preview mozete videti podatke na map creator-u. obratite paznju na BG, Kragujevac i Nis jer su oni poslednje odradjeni (detaljno)

peace

edit: sada tek videh da podaci na map reporteru kojima svi imaju pristup i nisu bas najsveziji. uskoro ce svako moci da crta svoje stvari i nadam se da ce svce ici mnogo brze...

Poslednja izmena:
pa rekoh, nije ono sto je od njega ostalo. jednostavno, zadnjih godinu dana se Navteq samo dublje integrisao u Nokiju, tj u Nokijino odeljenje Nokia L&C. do tada je Navteq prakticno bio izdvojena firma.
a vest sa bencha je isto ono sto sam vam svima prosledio, jednostavno sve (ili barem vecina geolokacijskih usluga) Nokije, Navteq, tapster, itd se integrisalo u Here platformu koja ce sada biti odgovorna za sve takve usluge.
velike promene su u toku, sto bi ameri rekli stay tunned :)

@Maksim gorki
posto vidim da si upucen,imam jedno pitanje za tebe:
Cale je uvezao Renault Grand Espace iz francuske,i on ima Navteqovu fabricku navigaciju. Interesuje me da li ima ili ce uskoro moci da se nabave mape Srbije za ovu navigaciju? Uz automobil smo dobili samo disk sa mapama zapadne Evrope,sto nam i nije od neke koristi.

hm. koliko ja znam, trebalo bi da je reno izdao mape ukljucujuci i mapu srbije. najbolje bi bilo kod njih da proveris, jer proizvodjaci fabrickih navigacija imaju drugaciji tempo izdavanja karata od klasicnih navigacija. svakako, ako ti budu dali opciju da sacekas novu verziju uradi to, jer je mapa za poslednjih godinu dana znatno unapredjena.
nadam se da sam koliko toliko pomogao

Reno nije izdao mape koje sadrže Srbiju, iako je to bilo najavljeno. Ovo važi i za navteq, a i za tomtom koji se koristio na novijim modelima.

Sta su fda, fpa, hnr?

Šta i gde staviti.

INFO> Also where to put the different map files

FTR> Truck Info > /Content/MAP
FPA> Proximity Alerts > /Content/MAP
FDA> Driver Alerts > /Content/MAP
FBL> Actual Maps > /Content/MAP
HNR> Defined Routes > /Content/MAP
3DC> 3D Buildings > /Content/Building
3DL> 3D Landmarks > /Content/Building
PH> Regional Voice Corrections > /Content/Phoneme
DEM> Map Terrain > /Contents/DEM
POI> Points of Interest > /Contents/POI

Sto se tice Srbije, ona postoji kod nekih modela Mercedesa, Audija, Volvo-a, VW... ali je cudno da BMW je BMW nije izbacio.

Koliko sam cuo nove Tojote dolaze sa mapom Srbije, ali kao update i daljen ije dostupna za starija vozila...

Imam ja u Toyoti Touch&Go, taj noviji tip navigacije koji ima mapu Srbije. Cini mi se da je fajl slican kao za Igo.

update: Navteq, odnosno Nokia, odnosno HERE maps su postale dostupne za apple uredjaje. vise informacija na itunes.

pozdrav

ta aplikacija te direktno vodi na sajt Nokije/Here. Nije oficijalna.... I ekvivalent je situaciji da u svom browser-u otvoris here.net i pregledas mapu...

pozdrav

od danas su na win phone 8 platformi dostupne nokia/navteq mape Srbije

kao sto sam i napisao u predhodnim mailovima, polako ce pustati. od danas je za wp8, uskoro, vrlo uskoro se ocekuje i za ostale platforme.
cim budem nesto znao konkretno (datum, itd), javljam :)

ok.
to je jedina stvar koja mi fali na mojoj lumiji. imam google mape na njoj, ali samo dok se ne pojavi srbija na nokia maps, pa ih onda brišem - naravno.

hvala još jednom.

pored mape za pregled podataka, dobices i funkcionalni Nokia drive :)

Maksime, te mape, dolaze li i za Symbian modele (ne mislim samo na najnovije - Anna i Belle - pošto se i dalje prodaju v9.3 i v9.4 modeli)?

RazbojNick, prema onome sto su nam rekli, bice sigurno. pustaju za sada sekvencijalno.
NShappy, idi na MapCreator, nadji Srbiju i pogledaj BG, Novi Sad, Nis i Kragujevac to su generalno svezi podaci. Ti isti podaci ce biti pusteni na uredjaje...

Ničeg nema ni na mapama ni u Map Editoru, ista ona stara pustara koja je bila i godinama ranije.

probaj da zumiras, i za pocetak prebaci na map mode. posto je beta, cini mi se da generalni pregled malo sporije prebacuje...

pozdrav

U Map Editoru se uopšte ne navodi de je moguće editovati Srbiju, a u Map modu takođe nema ničega. Samo da napomenem da pregled bilo koje druge zemlje radi u sitne detalje.

pa Srbija za sada ne moze da se edituje (jos), a mozes da pregledas podatke (cisto da vidis sta gde i koliko je pokriveno)... sorry, mozda sam te pogresno razumeo :)

pozdrav, i ako ti trebaju jos neke informacije slobodno pucaj

Maksime, sta je se dogodilo sa mapreporterom na Navteq sajtu? Sve sta je vec bilo ucrtano na karti Srbije nestalo. Vraceno stanje na 2006-te.

Pa ne vidi se ništa od neočišćenog snega, čekaćemo da se otopi pa da nastave rad ;)

Nazad
Vrh Dno