Šta je novo?

Srbija, brzina neta i svet...

Da doteramo temu do paroksizma - jos bolje FLAT za dzabe :d
Ako je desavanje samo ono sto se saopsti kao gotov cin, onda se trenutno nista ne desava. Mada se iza scene desavaju razne stvari (prodaja Telekoma, pojava i usluge Oriona, spekulacije oko buducih desavanja na domacoj sceni itd).
Ono sto je meni zanimljivo je mindset korisnika Interneta u Srbiji. Inace uvek vredi polemisati. zato i postoje forumi.U suprotnom bi uzivali u carima totalne diktature.

Dzabe - nego sta - konacno smo se slozili i razumeli :D

Spekulacije iliti nagadjanja nemaju svrhu - za to se ide u kladionicu.

Ne pitamo se i ne odlucujemo ni o prodaji Telekoma ni o pravcu i dinamici razvoja telekomunikacione infrastrukture.

Raspravljati sad o tome sta ce eventulni novi monopolista uraditi i kad ce i na koji nacin to uraditi stvarno nema svrhe.

Ja koristim najjeftiniji FLAT i moj mindset, kao i mindset drugih korisnika Interneta u Srbiji, a i svuda drugde, je - sto brze, sto vise, sto bolje i sto jeftinije, uz poneko kontriranje na forumu :d

Ranije je bilo da se konektujes na net i ulogujes na forum, otvoris stranice koje te zanimaju, diskonektujes se, procitas i otkucas odgovore, konektujes se opet, odradis copy/paste i diskonektujes se.

Ja mislim da su male sanse da se vratimo na takvu stednju, bez obzira na to ko ce biti vlasnik Telekoma i telekomunikacione infrastrukture.

BTW, totalna diktatura bi bila dobra stvar kad bi diktator(i) bili prosveceni.

Dosao sam zdravim razumom i iskustvom iz drugih zemalja. U Nemackoj je DT to uradio, ostali uvode ili su isto uveli. U FR/UK ide istom idejom. U Americi to rade svi mobilni operateri (Verizon upravo uvodi). Oko nas se to uradilo. Kod nas ko kupi Lelekom imace de facto monopol, i bice kao u okruzenju, za SjBB ih boli uvo, jer je de facto samo u BG-u ozbiljno prisutan a i tu ga nema bash svugde, dok ADSL-a sada ima maltene svugde.
Logicno. Kakvo je stanje kod drugih, nama je ovde jos i dobro. ,)
Vracaj se ti u Srbiju, dok jos nije kasno. (Ako vam Severnjaci zavedu FUP, bice tamo de facto svasta).
Bez zezanja. Pa onda ovde, polako, bez zurbe, "k'o deda od 15 godina", sa par Mbit-a (unlimited!) brzinom, imaces ohoho vremena na raspolaganju.
Neki su kivni na te, pa oce da im ogranice protok :D
Varas se. Oni na taj nacin zapravo izrazavaju svoje odusevljenje ovdasnjom ponudom internet usluga. ,)

Strašno koji monopol u Kanadi.
Ovo što kaže Alpha je tačno i doći će i taj dan u Srbiji nazalost da nema FLAT paketa pa ce te placati sve od limita preko streama itd kao sto je i u USRA I kanadi:)

Bez obzira da li je tema brzina neta u svetu, u Madjarskoj i okruzenju, Kanada je nezaobilazna. :)
Ogromna teritorija, mali broj stanovnika, veoma los, mozda i najgori, primer kvaliteta internet usluga u svetu.
Sta da ti kazem, istrpi nekako taj 30/1Mbit limitirani paket.
U medjuvremenu, potrazi i druge ponude:
montreal-dsl.com

Poslednja izmena:
Pa Finska je isto ogromna zemlja a imaju neogranicen, neaggregated Gbit net u najzapicenijim delovima zemlje gde nikad ne vide >0*C i sunce!

Ne razumem gde si ti pročitao da meni ne valja i zašto odmah taj je..ni balkanski stav? Ja samo iznosim moje iskustvo odavde tako da možemo da uporedimo ništa više. Normalno je da bih voleo da imam FLAT, svako ima svoje mišljenje, ali nema razloga za takvim podjebavanjem.

Koji "balkanski stav", zaista ne razumem? :) Pročitao sam da se žališ na net, a ne pominješ ostalih xyz stvari koje tamo u Kanadi bolje funkcionišu. Jeste priča o netu, ali mislim da se bilo šta ne može posmatrati izolovano, nego da jedino ima smisla u određenom kontekstu.

Suština je da ovde kod nas "sve ne valja" :D, dok ljudi okolo bukvalno umiru od gladi, nekima je glavna briga koliko će filmova svući za mesec dana.

Da je nama ovde sve kao u Kanadi, počevši od standarda i plata, naručivao bih sve što mi se ćefne online, ne bih ni pomišljao da se akam sa rapidom i torrentima. Ovde u Srbiji čak i kad imaš para, nemaš gde da kupiš ono što želiš, napraviš Internet karticu a Paypal je blokira jer je iz Srbije.

Hajde ti nama iskreno reci kako se onda snabdevaš sa sadržajem? Kakva je ponuda i kvalitet kanala na kablovskoj, kakva je dostupnost/cene novih filmova za rentiranje/kupovinu, itd?

Pa Finska je isto ogromna zemlja a imaju neogranicen, neaggregated Gbit net u najzapicenijim delovima zemlje gde nikad ne vide >0*C i sunce!

Odlicno!
Eto sjajne ideje kako da i Kanadjanima uvedes 'neaggregated Gbit net', i usput sebi obezbedis dobar i unosan biznis. Samo pozuri, dok se jos neko ne doseti.
Bezi iz Koreje, dok jos nije kasno. :D

Bez obzira da li je tema brzina neta u svetu, u Madjarskoj i okruzenju, Kanada je nezaobilazna. :)
Ogromna teritorija, mali broj stanovnika, veoma los, mozda i najgori, primer kvaliteta internet usluga u svetu.
Sta da ti kazem, istrpi nekako taj 30/1Mbit limitirani paket.
U medjuvremenu, potrazi i druge ponude:
montreal-dsl.com

Pretražujem evo vec 7 godina:) i imao sam ih raznih. Kada sam imao Bell dsl neko mi zvoni na interkom i pozdravi se sa netom:). Ja uopšte ne govorim da je meni tesko i da jedva izdrzavam nego je jednostavno nemoguce da u gradovima ne postoji normalan provajder sa FLAT paketom.

Koji "balkanski stav", zaista ne razumem? :) Pročitao sam da se žališ na net, a ne pominješ ostalih xyz stvari koje tamo u Kanadi bolje funkcionišu. Jeste priča o netu, ali mislim da se bilo šta ne može posmatrati izolovano, nego da jedino ima smisla u određenom kontekstu.

Suština je da ovde kod nas "sve ne valja" :D, dok ljudi okolo bukvalno umiru od gladi, nekima je glavna briga koliko će filmova svući za mesec dana.

Da je nama ovde sve kao u Kanadi, počevši od standarda i plata, naručivao bih sve što mi se ćefne online, ne bih ni pomišljao da se akam sa rapidom i torrentima. Ovde u Srbiji čak i kad imaš para, nemaš gde da kupiš ono što želiš, napraviš Internet karticu a Paypal je blokira jer je iz Srbije.

Hajde ti nama iskreno reci kako se onda snabdevaš sa sadržajem? Kakva je ponuda i kvalitet kanala na kablovskoj, kakva je dostupnost/cene novih filmova za rentiranje/kupovinu, itd?

Znaš ti dobro sta sam mislio kad sam rekao balkanski stav, nemoj da se pravis blesav:). Kao pa sto se ne vratis kad ti je tamo sve lose itd...
Naravno da dosta stvari funkcioniše bolje nego kod nas i slažem se, ali ja navodim i poredim internet ponudu ovde i u ostalim delovima sveta, ne kopam nikom oči i ne trazim ruke zar ne?
Ne moras da mi pricas sta sve ne valja jer znam i sam, ljudi umiru od gladi svuda u svetu i svakome je njegov problem najtezi.
Vidiš, ti si pravi primer ljudi koji nikada nigde nije bio, ja bih ja bih ono. Čoveče shvati da Kanada nije iz filmova, bajki itd. Još uvek imaš tu komunjarsku stranu koja misli da je USA I Kanada Jedan veliki SAN. Grešiš ovaj silno grešiš sinak. Ne znaš uopste na primer da ovde ljudi zive od plate do plate i to njih recimo 70%. iznenadjen si? Imaju isplanirano koliko smeju da potrose, 4 ili 5 kreditnih ispunjene i u dugovima od 20-100000 i vise.
Slazem se sto se tiče placanja, zakona, carine i ostalih ******, ali za to smo najvise sami krivi(kakav narod takva Vlada, a vidi se kakva je). Ja se snabdevam na MU, torentima, hotfile itd. U bioskop idem samo da gledam 3d sadrzaj kada mi nesto zapadne za oko, cena je 21$ po osobi. Ne kupujem BD za 50$ a ni DVD-ove za 20$ jer nisam budala. Ponuda kanala je očajna, od ponudjenih 50-60 HD kanala gledam 3-4 koja vrede nesto kada imam vremena. Kablovska je ok ali je preskupa u odnosu sta nudi. Vec sam pisao ovde u drugim temama.Cene sam ti vec naveo. Ljudi ovde i dalje rentiraju DVD-ove projatelju moj.Dobra stvar je sto imaju ti popusti svremena na vreme pa naletis na recimo Avatar extended BD za 40$. Posle takse na koju ti ode 1/3 do polovina plate, kuce/stana ako kupis, mislim da bi pomalo razmislio sa tim JA BIH OVO JA BIH ONO KUPOVAO, MA KUPIO BI SVE STO SE MOZE KUPITI. pozzz

Poredis Finsku i Kanadu povrsinski? To ti je otprilike kao da poredis po povrsini Italiju i USA. :d

Finska ima delove koji su najnenaseljeniji delovi na svetu, o njima i pricam. Jeste da prosek populacije/km2 nije isti ali u ovim delovima jesu. Cak su obe u tim delovima ledene :D

@hogarto, 7 godina si na forumu, 30 poruka ukupno a u ovom threadu protiv napretka neta imas najveci deo - svaka cast ;)

Bez zezanja. Pa onda ovde, polako, bez zurbe, "k'o deda od 15 godina", sa par Mbit-a (unlimited!) brzinom, imaces ohoho vremena na raspolaganju.

Varas se. Oni na taj nacin zapravo izrazavaju svoje odusevljenje ovdasnjom ponudom internet usluga. ,)

O čemu ti, ako oćeš veće brzine, pravac SBB i 16Mb/s za 3499din (unlimited), jeftinije nego click2 kod telekoma, To bogami niti je "k'o deda od 15 godina", niti je za to skupo.

Umesto što se žalite da i Telekom odgovori sa istom cenovnom politikom, vi želite 16Mb/s, sa limitom po ceni click2, a kod nas već postoji i bolje od toga. Neki ljudi mi stvarno nisi jasni.

Znaš ti dobro sta sam mislio kad sam rekao balkanski stav, nemoj da se pravis blesav:). Kao pa sto se ne vratis kad ti je tamo sve lose itd...
Naravno da dosta stvari funkcioniše bolje nego kod nas i slažem se, ali ja navodim i poredim internet ponudu ovde i u ostalim delovima sveta, ne kopam nikom oči i ne trazim ruke zar ne?
Ne moras da mi pricas sta sve ne valja jer znam i sam, ljudi umiru od gladi svuda u svetu i svakome je njegov problem najtezi.
Vidiš, ti si pravi primer ljudi koji nikada nigde nije bio, ja bih ja bih ono. Čoveče shvati da Kanada nije iz filmova, bajki itd. Još uvek imaš tu komunjarsku stranu koja misli da je USA I Kanada Jedan veliki SAN. Grešiš ovaj silno grešiš sinak. Ne znaš uopste na primer da ovde ljudi zive od plate do plate i to njih recimo 70%. iznenadjen si? Imaju isplanirano koliko smeju da potrose, 4 ili 5 kreditnih ispunjene i u dugovima od 20-100000 i vise.
Slazem se sto se tiče placanja, zakona, carine i ostalih ******, ali za to smo najvise sami krivi(kakav narod takva Vlada, a vidi se kakva je). Ja se snabdevam na MU, torentima, hotfile itd. U bioskop idem samo da gledam 3d sadrzaj kada mi nesto zapadne za oko, cena je 21$ po osobi. Ne kupujem BD za 50$ a ni DVD-ove za 20$ jer nisam budala. Ponuda kanala je očajna, od ponudjenih 50-60 HD kanala gledam 3-4 koja vrede nesto kada imam vremena. Kablovska je ok ali je preskupa u odnosu sta nudi. Vec sam pisao ovde u drugim temama.Cene sam ti vec naveo. Ljudi ovde i dalje rentiraju DVD-ove projatelju moj.Dobra stvar je sto imaju ti popusti svremena na vreme pa naletis na recimo Avatar extended BD za 40$. Posle takse na koju ti ode 1/3 do polovina plate, kuce/stana ako kupis, mislim da bi pomalo razmislio sa tim JA BIH OVO JA BIH ONO KUPOVAO, MA KUPIO BI SVE STO SE MOZE KUPITI. pozzz

Opasno si omašio sa procenom, ali OK, to je odbrambeni stav na "balkanski stav". :)

Prvo, USA je poslednje mesto na planeti na kojem bih voleo da živim, Canada onako, moje težnje su nešto drugo. :) Što se tiče "ja bih ovo, ja bih ono" i tu grešiš. Da si čitao moje postove shvatio bi da time nisam mislio da bih kupio pola video kluba svakih nedelju dana, nego da mi ne bi bio problem da ponekad, kad mi se hoće, kupim nešto, što bi možda bio jedan disk mesečno ili čak ređe. Daleko od toga da bih kupio "sve što se može kupiti".
Problem je baš taj vaš pristup gde kao krtice downloadujete, kupujete. Naravno da ste prezaduženi kad kupujete stvari koje vam nisu potrebne kako bi impresionirali rodbinu i prijatelje. :)
50-60HD kanala i to kod tog "očajnog" provajdera? Ja bijem bitku, pentram se po tavanu i banderama ne bi li napravio da mi proradi hebeni HD IPTV koji ima tipa 4-5 kanala. :D

Poslednja izmena:
A ako ti hoces vece brzine uz limit, zasto lepo ne odes u Lelekom ili SjBB i trazis im? Verovao ili ne, napravice ti najbolju kafu koji su ikada pio, jer im takvi bash trebaju - jos ce ti platiti da uradis kampanju za njih :D

Sta ti hoces u stvari? :D :D :D

Umesto što se žalite da i Telekom odgovori sa istom cenovnom politikom, vi želite 16Mb/s, sa limitom po ceni click2, a kod nas već postoji i bolje od toga. Neki ljudi mi stvarno nisi jasni.

A gde si ti to pročitao? :trust: Naručito ovo boldovano? :)

Pošto (na žalost) koristim MTS, imam fixni telefon, koristim IPTV i ADSL, hteo bih pre svega neki paket koji obuhvata sve ove usluge uz povoljnosti, umesto što svaku uslugu plaćam posebno.

Mislim da je realno da daju 100-200 free MTS minuta, IPTV, ADSL 8 Megabita (unlimited), unlimited calls za fixni u okviru Srbije, sve to da bude neki osnovni paket za max 20 evra, pa onda neka prave razne varijacije toga. Neko će reći možda da je to malo para, ali to je (trenutno bar) ne naručito kvalitetna usluga.

Opasno si omašio sa procenom, ali OK, to je odbrambeni stav na "balkanski stav". :)

Prvo, USA je poslednje mesto na planeti na kojem bih voleo da živim, Canada onako, moje težnje su nešto drugo. :) Što se tiče "ja bih ovo, ja bih ono" i tu grešiš. Da si čitao moje postove shvatio bi da time nisam mislio da bih kupio pola video kluba svakih nedelju dana, nego da mi ne bi bio problem da ponekad, kad mi se hoće, kupim nešto, što bi možda bio jedan disk mesečno ili čak ređe. Daleko od toga da bih kupio "sve što se može kupiti".
Problem je baš taj vaš pristup gde kao krtice downloadujete, kupujete. Naravno da ste prezaduženi kad kupujete stvari koje vam nisu potrebne kako bi impresionirali rodbinu i prijatelje. :)
50-60HD kanala i to kod tog "očajnog" provajdera? Ja bijem bitku, pentram se po tavanu i banderama ne bi li napravio da mi proradi hebeni HD IPTV koji ima tipa 4-5 kanala. :D

Moguće je da sam loše ili površno procenio ali tako je meni izgledalo. Ja sam rekao da su ljudi ovde prezaduzeni i da nemaju granice pogotovo sada tokom praznika a bankr obozovaju ovakve retarde. Drugo, ja ne kupujem stvari da bih nkog impresionirao od rodbine ili prijatelja, jer se neki ne sete ni sms da posalju tokom godine. A kada im donese bilo sta obavezno sledi odgovor: "Ovo si mi doneo, pa ok je:))))))))))))
Tako da se drzim svoje porodice najuze.
Sto se tice 50-60hd kanala jeste ima ih ali su ocajni sa sadrzajem to sam hteo reci. Ono sto gledam je par kanala koji vrede, ostalo je šitina. Sam discovery košta 6$, Setanta 15$ i nije HD, 3$ HD fee, 2$ recovery carrier fee pa ne bih išao dalje.
Razumem te potpuno i sam sam nameštao i uzeo mojima ubogi IKOM koji btw ima bolje kanale od mojih ovde. Da li bi pristao da placaš 100 evra za takav paket(net, cable i tel)?

auuuu 21 dolara ?
Nemoj vise da ides plsss :)

U čemu je problem? Za mene i ženu plus sitnice(grickalice, parking, itd) izadje taj peh oko 80$ za veče. Ne znam čemu sarkazam, al' dobro to je opšte poznata osobina Srba iz Srbije. Sve je jeftino, nemaš ti pojma, ja bih ovo ja bih ono hahhaahahahahaha

Nisam mislio na tebe konkretno, nego više na kategoriju ljudi koji mahnito gomilaju stvari (od softvera, preko nameštaja i garderobe), a da ni sami ne znaju šta će im sve to...

100 evra ne bih, ali se opet vraćamo na platu, koja je, kako god okreneš drastično veća nego prosečna u Srbiji, tako da ako se priča o cenama u drugim zemljama, mislim da je daleko relevantnije da se kaže koliko je da pretplata procenata od prosečne plate.

Ako uzmemo da je u Srbiji neki prosek 25k, mada van Beograda mnogi rade i za ispod 20k, imamo da je IPTV (850din + 400din za HD) + fixni (ne izađe ispod 800din) + ADSL 2 megabita (2300din) + neka osnovna pretplata za mobilni (600din) = 4950din što je čitavih 20% prosečne srpske plate (da ne kažem beogradske jer je prosek za srbiju i osetno manji, ali neka bude).

I pri tom je to traljava usluga, spor net itd. Da li prosečan kanađanin daje 20% svoje plate na telecom usluge? :)

Napomena: cene sam naveo okvirno, nisam otvarao cenovnike da vidim u dinar, tako da bez ispravki, svestan sam da nije identična cifra kao u cenovniku, ali to je to otprilike.

Nisam mislio na tebe konkretno, nego više na kategoriju ljudi koji mahnito gomilaju stvari (od softvera, preko nameštaja i garderobe), a da ni sami ne znaju šta će im sve to...

100 evra ne bih, ali se opet vraćamo na platu, koja je, kako god okreneš drastično veća nego prosečna u Srbiji, tako da ako se priča o cenama u drugim zemljama, mislim da je daleko relevantnije da se kaže koliko je da pretplata procenata od prosečne plate.

Ako uzmemo da je u Srbiji neki prosek 25k, mada van Beograda mnogi rade i za ispod 20k, imamo da je IPTV (850din + 400din za HD) + fixni (ne izađe ispod 800din) + ADSL 2 megabita (2300din) + neka osnovna pretplata za mobilni (600din) = 4950din što je čitavih 20% prosečne srpske plate (da ne kažem beogradske jer je prosek za srbiju i osetno manji, ali neka bude).

I pri tom je to traljava usluga, spor net itd. Da li prosečan kanađanin daje 20% svoje plate na telecom usluge? :)

Napomena: cene sam naveo okvirno, nisam otvarao cenovnike da vidim u dinar, tako da bez ispravki, svestan sam da nije identična cifra kao u cenovniku, ali to je to otprilike.

Slažem se da sam trebao pomenuti prosečnu platu koja je negde oko 1200$ recimo. Mene moje usluge izadju 165$(net, tv, fixni tel)+ 45$ mob= 210$. Ja imam malo veću platu od prosečne. Ovo je sve sa popustima i idrndanjem preko fona za par $ manje. Prosečan kanadjanin troši i više.

Auu :S:, pa od čega živite vi tamo, jel treba neka pomoć? :D Ne ozbiljno, ako je 20% telecom, 30 do 50% takse, a gde su još komunalije, benzin, garderoba, silne rate za kredite? Po tvojoj priči ispada da je prosečan Kanađanin gori od Srbina, a to mi teško da poverujem, ali opet ne negiram jer za Kanadu nemam info iz prve ruke.

Ne treba nikakva pomoć nekima a nekim je i preko potrebna toga imaš svuda. Ovo što sam naveo je za 60-70% gradjana u Qebec-u, ali situacija je slična i u drugim provincijama. Ljudi su pod kreditima do guše da ce im unuci isplaćivati. Naravno to je globalna slika i ovako iz prve ruke. Da li si znao da svako dete koje se rodi ovde je u startu u minusu procitao sam prr neki dan 2k$?:))) Naravno ne moze da se poredi sa Srbijom ali to je sve isti djavo, veruj mi. Oni koji se odluče za kucu ili stan sa prosečne 2 plate zaboravi na sve ostalo. Naravno ima ljudi koji imaju 2,500$ i više puta 2 e sa tim moze da se zivi dosta korektno. Opet od te sume moras za taksu da odvajas, da racunas da li ces prevuse zaraditi da ne bi morao da placas drzavi porez itd. Nije baš tako kao na primer 90-tih i 80-tih kada he daleko bolje bilo ovde po priči starijih. Penzioneri ne mogu u gradu da prezive bre moraju van da se sele itd. Ima tu dosta toga sto valja ali i mnogo toga sto ne valja.

U čemu je problem? Za mene i ženu plus sitnice(grickalice, parking, itd) izadje taj peh oko 80$ za veče. Ne znam čemu sarkazam, al' dobro to je opšte poznata osobina Srba iz Srbije. Sve je jeftino, nemaš ti pojma, ja bih ovo ja bih ono hahhaahahahahaha
POgrenso si razuemo , nema nikakvog sarkazam
TO je previse za bioskop zato sam najiskrenije reko ; neoj vise da im dajes pare plss

ne znam sto sve gledate kroz svadju i sakrazma ironiju podsmevanje i slicno :)

Poslednja izmena:
Auu :S:, pa od čega živite vi tamo, jel treba neka pomoć? :D Ne ozbiljno, ako je 20% telecom, 30 do 50% takse, a gde su još komunalije, benzin, garderoba, silne rate za kredite? Po tvojoj priči ispada da je prosečan Kanađanin gori od Srbina, a to mi teško da poverujem, ali opet ne negiram jer za Kanadu nemam info iz prve ruke.

Pa nije daleko od toga, nego je vama koji nemate vremena jer imate zenu i decu pa nemate kada da polemisete tesko to objasniti ;)

Lepo bi bilo da mozes da dobijes popust na IPTV, ADSL, fixnu i mobilni ako si kod istog operatera, tu ce se svi sloziti - ali to je potpuno nezavisno od onoga oko cega polemisemo a to je da te tim ugovorom ne zatvori za bilo sta drugo (pa i mogucnosti da koristis VOD kod drugog providera ako zelis).

POgrenso si razuemo , nema nikakvog sarkazam
TO je previse za bioskop zato sam najiskrenije reko ; neoj vise da im dajes pare plss

ne znam sto sve gledate kroz svadju i sakrazma ironiju podsmevanje i slicno :)

Pa tako je ispalo nemam pojma. Znaš kako dosta mojih ortaka misli da je to jeftino i da bi išli u bioskop svako veče. Nemaju uopšte realan pristup stvari zato sam i tako reagovao, izvinjavam se. S'druge strane ni u snu ne bi radili neke poslove koje sam ja radio u svom zivotu jer im je to ispod časti. Ja sam zadovoljan sa onim sto imam ali svako tezi necem boljem zar ne?

Mislim da je realno da daju 100-200 free MTS minuta, IPTV, ADSL 8 Megabita (unlimited), unlimited calls za fixni u okviru Srbije, sve to da bude neki osnovni paket za max 20 evra, pa onda neka prave razne varijacije toga. Neko će reći možda da je to malo para, ali to je (trenutno bar) ne naručito kvalitetna usluga.

E, sad, pa rekao si da ti ne treba unlimited? :D Gde je FUP tu, jos bi da zivkas kao babe posle Seherezade? :D

E, sad, pa rekao si da ti ne treba unlimited? :D Gde je FUP tu, jos bi da zivkas kao babe posle Seherezade? :D

Alfa u elementu! :D

Nema FUPa jer je samo 8 megabita brzina, ne pratiš! :d

BTW U ulici u kojoj stanujem je Telekom pre ~1 godinu raskopao ulicu i postavio optičke vodove, ali to tako trune u zemlji i ne koristi se. SBB i telefon (ADSL) idu preko bandera (i to svako ima svoje bandere :D). Jel ima neko info kad planiraju da upotrebe te optičke vodove i da li je bilo ozbiljnijeg razvlačenja optike generalno? Mislim 'oće l' biti nešto od toga ove decenije ili...? :)

A što se emigracije tiče, odlučio sam, definitivno J. Koreja. :D Em internet ludački brz, još Korejanci plaćaju Srbe za postovanje na Benču, posao mojih snova. :D

Poslednja izmena:
Jel' ti nešto nije jasno ?

pa, nije mi jasno da si to lupio i ostao ziv.
brzinski pogled na par sajtova na netu otkriva da je taj "prosek" koji si naveo validan u slucaju radne snage sa nekim trala-la obrazovanjem ili u nekim levim sektorima za neka krs zanimanja i sl. ali nikako kao opsti prosek

Nazad
Vrh Dno