Šta je novo?

Squad

Mau53r

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2007
Poena
320
MjY0y51.jpg

Forum
Facebook
Twitter
Youtube

Squad - nova standalone igra od kreatora Project Reality moda - Welcome to Squad!

Dakle radi se o novoj igri od veoma iskusnog PR tima koju pokreće Unreal Engine 4. Poznavajući njihov dosadašnji rad zasnovan na realizmu, i ova igra će ići istim stopama.
Na igri rade od aprila 2014. i do sada izgleda veoma dobro.

Koliko sam ja razumio oni su počeli praviti Project Reality 2 na CryEngine3, a onda je zatim došlo do nesuglasica gdje se dev tim podjelio.
Većina je otišla da pravi Squad a PR2 je neslužbeno mrtav.

U svakom slučaju Squad - po onome što je do sada urađeno, dosta obećava, a tim developera je više nego iskusan.

Kako napreduju, spominju li crowdfunding neki?

Da, ima pod FAQ - http://joinsquad.com/faq

How can I help support Squad?
- Spread the word to any friends and/or clan mates who think may be interested.
- Register, interact, and share your ideas on our Forums.
- Save up for a donation or crowdfunding for when those channels open up.

Squad speeds through Steam Greenlight

[youtube]TPZN7kIPCXY[/youtube]

Spot on:

"Squad is a commercial effort from the makers of the lauded Battlefield 2 Project Reality mod, and its scale and devotion to military realism could make it a good competitor for Battlefield fans that have moved away from the series (or feel that the series has moved away from them)."

Najnoviji build:

Izgleda sjajno.

Me like it.

U principu ovo je Project Reality u Unreal 4 Engine-u, sto naravno nije losa stvar...

Da, ugasen je PR2 ali je ovo prakticno nastavak tako da nije nista izgubljeno.

Ako prenesu atmosferu iz PR bice EPIC igra! Ovo cekam godinama, PR u savremenijem engine-u.

Poslednja izmena:
Koje?

Fino napreduju, stamina sistem + acog:

Ne svidja mi se sto bacaju igru u taj early access, posebno jer joj fale vozila koja cine 50% gameplaya...

Ja svako malo provjerim da li je ovo izaslo ali se ježim na Early Access ..pogotovo sto ovako nabije paprene cijene. Mislim, Far Cry 4 se moze uzeti za 20€, Just Cause 3 preorder 24€, ARK 15€, Black Ops III + NUK3TOWN 39€ itd itd..

Na stranu kakve su nabrojane igre. GTA V se moze uzeti za tridesetak €.. stvarno me pocinju nervirati ovi indie alfa naslovi sa AAA cijenama kojima ne znas datum izlaska. Koliko ih je samo nakon 2-3 godine ostalu u alfa stanju kao recimo DayZ.

Jedva cekam da izadje ali sumnjam da cu odma baciti pare osim ako bude ispeglana.

Poslednja izmena:
slažem se da early access naslovi masovno predugo ostaju u alfa fazi ALI kao prvo 20 - 30 eura NIJE aaa cena, aaa cene su bojim se 50 - 60 eura; a kao drugo, neki od tih naslova (kod mene konkretno rust i space engineers) su me u tom stanju u kakvom su zabavile daleko više nego neki zaista aaa naslovi, bez obzira što igre objektivno još nisu ušle ni u betu.

Ne odredjuje cijena da li je igra AAA vec content a neke od nabrojanih igara gore po istoj ili nizoj cijeni su AAA naslovi. Ne mogu preci preko toga da sam pCARS uzeo za 25€ mjesec dana nakon izlaska, igra zavrsena a na u nekoj alfi. BF4 PREMIUM EDITION (igra s svim DLC-ovima) je bila 2 mjeseca nakon izlaska po 40€ i to na originu. I da ovo kosta 40 ili koliko ce vec € biti. Vidjet cemo kakva ce situacija biti kada izadje ali je ovo meni više 15€ content. Eto ti ARK, ne mozes reci da je njima trebalo 3-4x manje resursa. Prije bih rekao da je obrnuto. Možda ce replayability biti veci ali eto ti gore igre koje imaju vice sadrzaja i koje se mogu naci po upola cijene. Na stranu ukusi ali ako BO3 po izlasku mozes naci ispod 40€, 40$/€ za ovo je bezobrazno.

Space engineers je super igra ali je to naslov koji košta dvadesetak € a ne 40. RUST niej ni 20. 7 days to die 23€.. sjajna igra. Fracture Space koja isto nije zavrsena ali je aktivna od strane developera sa sadrzajem i po forumima kosta yebenih 10€.

Ovo je u rangu sa Insurgency, završena igra. Naslov koji košta 15€ i ako se cesto mogao uzeti za 1-2$.

Poslednja izmena:
ARMA3 bio preorder na Bohemia sajtu za ispod 30 evra.

Ja sam ArmA3 uzeo early access za 19 dolara, mislim to je bilo ok. Kasnije je naravno bilo 20GB patcheva - kao što i treba :D
Nadao sam se i ovoj da će biti tu negdje cijena, a ono duplo skuplja od ArmA3. Misllim da ću sačekati neki popust.

Nazad
Vrh Dno