Šta je novo?

sql baza za php Nuke :(

BeastMaster

Čuven
Učlanjen(a)
24.03.2002
Poena
650
Ovako stoje stvari, kad pokušam da uvezem bazu (za php nuke web sajt) uvek mi izbaci sledeću grešku:
[code:1]
Greska

SQL upit :

CREATE TABLE nuke_contactbook (

uid int( 11 ) NOT NULL default '0',
contactid int( 11 ) NOT NULL auto_increment,
firstname varchar( 50 ) default NULL ,
lastname varchar( 50 ) default NULL ,
email varchar( 255 ) default NULL ,
company varchar( 255 ) default NULL ,
homeaddress varchar( 255 ) default NULL ,
city varchar( 80 ) default NULL ,
homephone varchar( 255 ) default NULL ,
workphone varchar( 255 ) default NULL ,
homepage varchar( 255 ) default NULL ,
IM varchar( 255 ) default NULL ,
events text,
reminders int( 11 ) default NULL ,
notes text,
PRIMARY KEY ( contactid ) ,
KEY uid( uid ) ,
KEY contactid( contactid )
) TYPE = MyISAM

MySQL rece:

You have an error in your SQL syntax near 'events text,
reminders int(11) default NULL,
notes text,
PRIMARY KEY (con' at line 14
[/code:1]
obzirom da sam laik što se tiče sql-a ima li neko predstavu u čemu bi mogao da bude problem? Kad izbacim dotično polje iz tabele onda sve uveze lepo, ali to nije rešenje.
Svaka pomoć je dobro došla, pozdrav i hvala...

Prvo pitanje je koja je baza? MySQL, MS SQL, PostgreSQL, itd?

U zavisnosti od takvog vendora, razlikuje se i SQL dijalekt, pa je moguce da pojedini tip u DDL-u (Data Definition Language) jednog SQL vendora ne postoji u drugom. Npr. u MySQL-u imas integer podatke (s obzirom na velicinu) - tinyint i mediumint, u PostgreSQL-u je to int2 i int4, u MS SQL-u je to smallint i int, i slicno.

Tako da treba dosta da pazis za koju je bazu skript. SQL skripte jos i mogu da se koliko-toliko prenose ako se koristi uglavnom ANSI skripting, ali kod DDL-a (definicija podataka) ne smes da se prevaris.

Pa meni je ceo php podignut na mom računaru zajedno sa mysql-om i apache serverom, e sad za mysql koristim phpmyadmin i u keriranu mysql bazu uvezem sql bazu koja se zove nuke.sql. Znači kad izbrišem iz tog fajla ovaj deo koji pravi problem sve radi bez problema, ali mene kopka ovo što ne radi :(

Meni kreiranje ove tabele, copy/paste odavde, radi sasvim normalno na mysql-u v3.23.52 (linux).

Probaj sa tipom BLOB umesto TEXT. U MySQL-u to je fakticki isti tip - zauzimaju isto mesta i sve ostalo; jedina razlika izmedju njih je u tome sto se kod provere, uporedjivanja BLOB-a vodi racuna o malim/velikim slovima (case sensitive), a kod TEXT-a je case insensitive.

Ne vredi, potpuno se isto dešava :( i onako za sada sve radi

Nazad
Vrh Dno