Šta je novo?

Spyware problemi i unistavanje procesa u Windowsu

crystal

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2007
Poena
309
Downloadovao sam nesto sa piratskog sajta, otpakovao skinuti fajl na kom Nod32 - default antivirus software nije prijavio nikakav treat, nakon cega mi je racunar poludeo.
Poceo je da mi salje upozorenja da imam opasnu infekciju na racunaru, i da reklamira prodaju nekog Antivirus alata. Cancel niti X nisam mogao da kliknem, a kada bih kliknuo na Ok dugme u tom prozoru otvaralo bi mi se nekoliko stranica komercijalnog sadraja sa raznim antivirus alatima.
U medjuvremenu mi je se wallpaper sam promenio u trouglasti znak ispod kog pise Danger, koji ne uspevam da promenim.
U start meniju nemam opcije My documents, My computer, Search, Control Panel, Run. Task menager ne mogu da otvorim jer pishe da je forbidovan od strane administratora.
Koliko sam mogao da primetim, nemam ni C pariticiju, mada sve fajlove tu smestene nalazim u Start/All programs.
Na desktopu mi je onemogucen dvoklik misem.

Startovao sam spybot search and destroy, koji je nashao gomilu inficiranih fajlova, i pobrisao ih. Dobio sam informaciju i da su mi neke vrednosti u registry sistemu promenjene, medjutim josh uvek nemam nista u start meniju, ne mogu da kliknem misem dva puta, i ne vidim nemam particiju C.

Da li neko ima ideju o cemu bi moglo da se radi, i kako da se resim ovog zla?

Pozdrav 😉

J**ano... Ali koristi search, naci ces dosta resenja...

Imao sam to zlo pre par meseci.
Ako imas Spybot Search and Destroy azuriran preko safe moda skeniraj i trebalo bi da ga se resis.
Verovatno ima jos koji Anti-trojan program koji bi to resio.
Mada najsigurniji nacin- REINSTALACIJA SISTEMA
Moja preporuka

skoro imao isti problem, i mogu ti reci sledece:

ni jedan anti spyware nece reshiti problem, osim:

SUPERAntiSpyware

evo kako da odradish posao -

skini prvo procesXP program (napredni task manager)

vidi koji procesi su trenutno aktivni.

zasigurno bi morao da imash nekoliko rundll32.exe procesa, koji odgovaraju odredjenim fajlovima u system32 folderu (tako radi 90% ovih napasti koji ti menjaju user group i administrator opcije, kao shto je i disable-ovanje pomenutih funkcija)

pronadji te fajlove, zapishi koji su, onda pokreni sistem u safe mode-u i obrishi ih.

tek onda, instaliraj SUPERAntiSpyware, normalno iz windows-a, i prebrishi sve.

kad to uradish, onda, sve shto nije po default-u (C particija, ili view odredjenih ikona) morash da povratish u registry-ju.

sa ovog sajta skini sve registry entries koji ti trebaju:

http://www.kellys-korner-xp.com/xp_tweaks.htm

kada pronadjesh restore koji ti treba, sa tog sajta, otvori entry, prekopiraj tekst, otvori notepad, sachuvaj tekst, i umesto .txt ekstenzije, sachuvaj kao .reg ekstenziju (tako pravish registry entry file)

desnim klikom na taj file, i klikni na "merge".

sve sredjeno.

eto ko kaze da je nod32 odlican antivirus...sta god da uradis sad cak i da obrises sve viruse moguce je da ce doci do ostecenja nekih fajlova...kao sto neko vec rece...reinstall jke najbolja stvar u ovakvim slucajevima

I ja sam popio istu pricu ne moze google, ne moze ovo, ne moze ono itd...
Skinem da sa S&D a blentavi AdAware ga vrati i tako u krug.
Uspem ja da ga ukolnim iz registrija kad ono internet ko 1990 2-3kb/s, da poludis i onda normalno usledi reinstal, ne volim to da radim ali sta ces kad se mora nije tesko.

Downloadovao sam nesto sa piratskog sajta, otpakovao skinuti fajl na kom Nod32 - default antivirus software nije prijavio nikakav treat, nakon cega mi je racunar poludeo.
Poceo je da mi salje upozorenja da imam opasnu infekciju na racunaru, i da reklamira prodaju nekog Antivirus alata. Cancel niti X nisam mogao da kliknem, a kada bih kliknuo na Ok dugme u tom prozoru otvaralo bi mi se nekoliko stranica komercijalnog sadraja sa raznim antivirus alatima.
U medjuvremenu mi je se wallpaper sam promenio u trouglasti znak ispod kog pise Danger, koji ne uspevam da promenim.
U start meniju nemam opcije My documents, My computer, Search, Control Panel, Run. Task menager ne mogu da otvorim jer pishe da je forbidovan od strane administratora.
Koliko sam mogao da primetim, nemam ni C pariticiju, mada sve fajlove tu smestene nalazim u Start/All programs.
Na desktopu mi je onemogucen dvoklik misem.

Startovao sam spybot search and destroy, koji je nashao gomilu inficiranih fajlova, i pobrisao ih. Dobio sam informaciju i da su mi neke vrednosti u registry sistemu promenjene, medjutim josh uvek nemam nista u start meniju, ne mogu da kliknem misem dva puta, i ne vidim nemam particiju C.

Da li neko ima ideju o cemu bi moglo da se radi, i kako da se resim ovog zla?

Pozdrav 😉

Pretpostavljam da je "antivirus" koji se reklamira Antivirus XP 2008, jel' tako?
Imao sam na poslu problema sa dva računara koja su bila "inficirana" i rešio sam tako što sam na mašine dodatno instalirao Malwarebytes' Anti-Malware koji je problem uspešno eliminisao.

Nazad
Vrh Dno