Šta je novo?

SpyBot - Search & Destroy 1.4 Final

Skoro. Provuce se neki cookie koji SB nadje ali postoji i za to resenje. Te cookie koje nadje SB staviti u exception Firefoxa listu i sve je ok. Posle toga SB ostaje besposlen.

nIce Cream je napisao(la):
Nama sa firefoxom ne treba vise SpyBot...

Jel moze kratko objasnjenje za novopecenog korisnika FireFoxa(verzija 1.04,a pre toga zadnjih 6-7godina samo sam radio sa IE)

actually, spybot treba svima, pa chak i onima koji koriste firefox a IE nisu u zhivotu upotrebili... firefox jeste siguran za surf, ali postoje hiljade drugih aplikacija koje ce pri instalaciji da vam instaliraju shvashta na komp, a posle ta ****** skidaju sa interneta josh ******, FF vas nece zashtititi od ovoga...

delacroix je napisao(la):
actually, spybot treba svima, pa chak i onima koji koriste firefox a IE nisu u zhivotu upotrebili... firefox jeste siguran za surf, ali postoje hiljade drugih aplikacija koje ce pri instalaciji da vam instaliraju shvashta na komp, a posle ta ****** skidaju sa interneta josh ******, FF vas nece zashtititi od ovoga...

true

Hmm, ja koristim FF i kad sam pokrenuo novi Spybot nashtao je par stvari koje stariji Spybot i ADAware nisu nashli. Imam instaliran i Spywareblaster, ADBlock je aktivan u FFoxu. Tako da, pokrenite ga prvo pa onda tvrdite da vam ne treba...

Pozdrav

Vezano za ovo, izasao je i novi AD-Aware 1.06, cudi me da dosad niko nije spomenuo.

ZoNi je napisao(la):
mozda zato sto AdAware sux :)

Adaware je danas na jednom kompu pronasao i uklonio uljeza a spybot nije :)

Nova verzija Spy... posle instalacije da bi se starttovala trazi da skine definicije sa sajta il sta vec. Obzirom da izlazim preko proxy servera iako je lepo podeseno ne ume da se konektuje i izbaci gresku da ne moze da skine pa ne moze ni da se koristi .. verzija 1.3 nije imala taj problem.

Da li jos neko ima problema sa 1.4 (naravno ako izlazi na net preko proxy servera)?

ZoNi je napisao(la):
Najbolji anti-spyware program u novoj verziji!
a po cemu je najbolji?
meni nikad nista konkretno nije uradio
tj stalno iznova pronalazi iste stvari cak iako ga pokrenem 2x zaredom
prvi put kao obrise ali ih 2. put opet nadje i obrise i tako do sutra

Filo je napisao(la):
a po cemu je najbolji?

Ista stvar kod mene na fax-u i to na vise racunara. OK, nijedan program nije svemoguc...

Kad se to desi, pokrenite Spybot u Safe Modu. Znachi kad krene da se podize Win stisnete F8 pa na Safe Mode, kad se podigne pokrenete Spybot i ochistite rachunar. Posle reseta ponovnim skeniranjem trebalo bi da pokaze da je chist. Takva su bar moja iskustva.
@Zoni
nece biti da AdAware "sux"

ZoNi je napisao(la):
mozda zato sto AdAware sux :)
Uh, ako ovaj smajli ne znači ono što bi trebao, onda ti stvarno nemaš pojma.

Ne bih smeo da se kladim da je SpyBot - Search & Destroy 1.4 Final bolji program od Ad-Aware v.1.05 Professional!

Poslednja izmena:
Filo je napisao(la):
a po cemu je najbolji?

Kako zasto? Pa zar ti nisi primetio da je sav softver koji ZoNi koristi (i kojim nas davi, hint: Maxthon) mora biti najbolji ili ce dojahati 4 jahaca apokalipse? :D

Jel moze kratko objasnjenje za novopecenog korisnika FireFoxa(verzija 1.04,a pre toga zadnjih 6-7godina samo sam radio sa IE)

Pa prosto, FF nema toliko sigurnosnih propusta kao IE, sanse da ti uleti spy su 0.01% :) Isto vaz i za Operu. Dakle -> spy programi u kantu.

Microsoft AntiSpyware je ok, ne vidim zasto je SpyBot, koji inace meni nikad nije radio posao, bolji od njega? Ili AdAware-a? Zar nismo odavno zakljucili da je najbolja kombinacija 2-3 SpyKiller-a?

grozda je napisao(la):
Nova verzija Spy... posle instalacije da bi se starttovala trazi da skine definicije sa sajta il sta vec. Obzirom da izlazim preko proxy servera iako je lepo podeseno ne ume da se konektuje i izbaci gresku da ne moze da skine pa ne moze ni da se koristi .. verzija 1.3 nije imala taj problem.

Da li jos neko ima problema sa 1.4 (naravno ako izlazi na net preko proxy servera)?
Kod mene nađe updateove ali ne može da ih skine.

AdAware kod mene redovno nadje oko 10 "padobranaca", dok SB S&D nadje 1 ili 2. U svakom slucaju koristim oba tako da nema nikakvih problema :)

pozdrav

SmeŠan je taj SpyBot. Držao sam ga mesecima, bez i sa AdAware-om i oba su mi pronalazila VX2 trojanca ali kad hoćeš da ga ukloniš, program blokira. AVG Free, Pro, NOD32 i KAV ga nisu videli. Pizdeo sam... E onda sam poslušao kolegu i stavio Microsoft AntiSpyware. Pronašao je još par nekih pretnji i ubio VX2. Napominjem da ga pre toga ni Spybot ni AdAware nije uklonio, iako sam imao čak i VX2 Cleaner plug-in za AdAware i čitao uputstva kako ga ubiti (safe mode + gomila podešavanja u Adaware-u), i isto to i za Spybot. MS AntiSpy ga ubi odmah, u beta verziji i nema smaranja sa registracijom. Što se mene tiče MS na prvom mestu, pa Adaware, pa Spybot...

ZoNi je napisao(la):
Najbolji anti-spyware program u novoj verziji!
SpyBot - Search & Destroy 1.4 Final
Ima izuzetnu rezidentnu zastitu,ali sto se tiche ciscenja samog,probaj SpySweeper 3.5,MS i Counter Spy pa cesh da vidish koliko nijesi u pravu.Pozdrav

Ma i Spybot i MS anti spyware su krševi, ni jedan neće da mi ništa pronađe... a baš se trudim, držim Maxthona, idem po sumnjivim sajtovima, ... :-devil-:

kUdtiHaEX je napisao(la):
Kako zasto? Pa zar ti nisi primetio da je sav softver koji ZoNi koristi (i kojim nas davi, hint: Maxthon) mora biti najbolji ili ce dojahati 4 jahaca apokalipse? :D
a zatooooo
pa nisam znao
ja se izvinjavam necu vise ovako da se ponasam :banana:

Svi koji koristite AdAware i SpyBot zasto ne probate Microsoft AntiSpyware i Webroot SpySweeper (mora da se registruje).
Sigurno ce vam pronaci nesto sto su prva dva omanula.

ja koristim microsoft antispyware nijelo los ali pored toga imam i AVP i Adware i spyBot LOL

meni ova verzija 1.4 nesto smara. Trebalo joj je 3 minuta da pobrise 10-ak kukija, pri zauzecu procesora od 90-100%.

jddipqd je napisao(la):
Ma i Spybot i MS anti spyware su krševi, ni jedan neće da mi ništa pronađe... a baš se trudim, držim Maxthona, idem po sumnjivim sajtovima, ... :-devil-:
hehe... bas kao i kod mene... pronadje par "kolaca", ali ja ih ne diram (mozda mi zatrebaju kad ogladnim ;) )

ni AdAware mi ne nalazi nista bitno...

Probao sam, nije los 1.4, ali sam imao mali problem pri prvom pokretanju, negi bug sigurno. Naime, kad stisnem check for problems on u milisekundi izbaci poruku da nije nasao ni jedan i kao sve je OK. A nije ni trazio nista? Kasnije je sve bilo OK, ali Ad-Aware 1.06 ostaje najbolji...

florentiu je napisao(la):
Svi koji koristite AdAware i SpyBot zasto ne probate Microsoft AntiSpyware i Webroot SpySweeper (mora da se registruje).
Sigurno ce vam pronaci nesto sto su prva dva omanula.
Ja već dugo koristim SpySweeper i jako sam zadovoljan. Pored njega ponekad pokrenem Ad-aware i uvek pronalazi pokojeg zloću više. Radi i mnoge druge poslove:
IE favorites shield
IE home page shield
IE search page shield
IE tracking cookies shield
Host file shield
Memory shield
Spy installation shield
Srartup shield
Znači samo za korisnike IE-a. Malo više jede memoriju ali isplati se.

Vrh Dno