Šta je novo?

Spybot ili Ad-aware?

• Začetnik teme Začetnik teme Dabar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Na osnovu raznih diskusija u vezi spyware programa jedno vreme sam sa Ad-aware prešao na Spybot. Danas sam skinuo najnoviju veziju Ad-aware-a, ubacio najnoviju reflistu od 09.02. i skanirao disk. Spybot, koji je ažuriran, očistio je sve što je pronašao. Pokrenem ponovo skaniranje i dobijem obaveštenje da mi je disk čist. Posle toga pokrenem Ad-aware a on mi pronađe 45 stavki među kojima i poznati Alexa regkey koji je Spybot već očistio!!!???. E, sad se pitam na čemu ostati? Primetio sam da Ad-aware često, za razliku od ranije, izbacuje često nove refliste, a zamreka im je bila baš na njihovoj neažurnosti.
Voleo bih da vidim i vaša mišljenja povodom ovih programa. Što se mene tiče Ad-aware se umnogome popravio.

Ad-aware koristim, redovan update reference liste, i zadovoljan sam

Dabar je napisao(la):
... E, sad se pitam na čemu ostati? ...

Zašto ne instaliraš i koristiš oba? Gde to piše da moraš da koristiš samo jedan? 😀

Ja sam ponovio Dabrov experiment. Ad-aware je pronasao sam jedan registry key od alexe.

Meni je SpyBot pobio pola registracija za programe, ceo DAP i sl. POsle njegovog skeniranja, skoro svaki program je opet trazio serial. Od tada ga ne koristim vise, vec povremeno Ad-Aware.

delimir je napisao(la):
Meni je SpyBot pobio pola registracija za programe, ceo DAP i sl.

Pa DAP i jeste spyware, koliko se secam cak i kad se registruje ostaje spyware, sto je skandalozno, tako da ga je s pravom utepao ! 😛

A inace zaista zna da napravi problem kada ga se pusti da skenira sve opcije, one greske u registry-u, tracking logove itd itd, pa se onda sve to neselektivno obrise. Ako ga se ogranici da radi samo ono sto mu je osnovna namena ne bi trebao da pravi brljotine...teoretski. O🙂

drapin je napisao(la):
...

Pa DAP i jeste spyware, koliko se secam cak i kad se registruje ostaje spyware, sto je skandalozno, tako da ga je s pravom utepao ! 😛
=

Ma znam ja to, ali je cimanje da svaki put posle SpyBota ponovo instliram pola sistema... 😉

Meni je definitivno zadnji problem na poslu tj prepravljanje home stranice u IE, prvo sam koristio Spyboot koji nije resio stvar a potm i sa Adaware koji je i resio stvar inace i jedan i drugi su bili sveze updejtovani .Tako da moj glas ide na AD-AWARE :mrgreen:

Evo ja nisam koristio ni jedan, sad sam skinuo Ad-adware i pronasao mi je 164 objekta 😀 samo meni to nista nije smetalo ja cak ne koristim ni antivirusni program a ni firewall i nemam nekih problema, ko hoce nek ulazi u moj komp ako misli da ima nesto interesantno.Doduse s vremena na vreme instaliram antivirusni program i skeniram sistem,u zadnjih par godina samo sam jednom naleteo na viruse.....valjda zato sto se drzim osnovnih pravila odbijam sve ponudjeno ne otvaram nepoznate meilove itd.....

Mnogi ljudi se danas plase virusa,i misle cak i ako dotaknu monitor kompjutera koji ima virus,da ce poceti da kijaju i da kaslju :mrgreen: ......s toga masa njih stave npr. Norton,smanje performanse sistema,i onda kao ja sam siguran.....generalno ovo vazi za sve suve brutalne pocetnike koriscenja racunara.....
Osnovno pravilo,ne skidati i ne otvarati nepoznate *.exe,*.com i slicne fajlove,i brisati mailove koji su sumnjivi.....Ja sam isto za 3-4 godine imao jedan virus,i to onaj sto gasi windows :?
Ad Aware je super programcic za brisanje reklamnih i spy djubreta sa kompa......samo tih gluposti ima non-stop,prakticno kada ti prvi bit stigne preko telefonskog kabla u komp :mrgreen:
Generalno ostaje nam samo povremeno skeniranje i to je to....

Generalno ostaje nam samo povremeno skeniranje i to je to....
[/quote]
Očigledno je da ne posećuješ redovno prave sajtove :mrgreen:

Imam problem sa stalnim pojavljivanjem jednog key-a u registriju. AdAware ga uredno prepozna i obrise ali je posle restarta key opet tu. Ovaj kej stalno menja homepage u IE u neki search site.
izvestaj Adaware-a izgleda ovako

rchiveData(auto-quarantine- 15-02-2004 15-08-32.bckp)
======================================================

COOLWEBSEARCH
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
obj[0]=RegValue : SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main

Jel ima neko ideju kako trajno da ga izbrisem

Dugo vremena koristim Ad-aware i nemam neke zamerke i problema.Korektno odradi svoj posao.

goci1 je napisao(la):
Imam problem sa stalnim pojavljivanjem jednog key-a u registriju. AdAware ga uredno prepozna i obrise ali je posle restarta key opet tu. Ovaj kej stalno menja homepage u IE u neki search site.
izvestaj Adaware-a izgleda ovako

rchiveData(auto-quarantine- 15-02-2004 15-08-32.bckp)
======================================================

COOLWEBSEARCH
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
obj[0]=RegValue : SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main

Jel ima neko ideju kako trajno da ga izbrisem

CWShredder 😉

primedbe da AV ne treba uopste ne stoje u vecini slucajeva. ja nikad nisam ranije koristio AV (povremeno sam instalirao, update, cekiram i uninstall) ali od kada sam poceo da radim na novom poslu pola stvari u mrezi od jedno 100ak racunara je zarazeno raznim bezveznim stvarima. tako da koristin NAV i gotovo uvek mi nadje nesto. a uzmes CD od ovog ili onog i sta? da bajash. AdAware koristim i poprilicno sam zadovoljan.

ja koristim SpyBot jednom mesecno, kao i CWShredder... firewall je ON, antvirus sveze updateovna...

inace, ranije sam koristio ADAware Pro/Plus, ali kad sam shvatio da Spybot brze radi, a pronadje vise sh|tova, AdAware je kod mene otisao u penziju 🙂

dakle: preporuka za Spybot, koji odlicno radi svoj pos'o!

kako li je tebi to zoni samo uspelo? evo upravo sad koristim spybot i adAware i adAware mi je brzi dvaput. Takodje je pronasao i oko 20 objekata vise od spybota. Npr. spybot nije mogao sve da izbrise sto se i odrazavalo na funkcionisanje internet explorera. ali sa adawareom je sve ispravljeno..

ZoNi je napisao(la):
ja koristim SpyBot jednom mesecno, kao i CWShredder... firewall je ON, antvirus sveze updateovna...

inace, ranije sam koristio ADAware Pro/Plus, ali kad sam shvatio da Spybot brze radi, a pronadje vise sh|tova, AdAware je kod mene otisao u penziju 🙂

dakle: preporuka za Spybot, koji odlicno radi svoj pos'o!
Zoni, probaj novu verziju Ad-aware-a pa ćeš sigurno promeniti mišljenje bar po pitanju brzine skaniranja. S druge strane, stvar je i navike u korišćenju nekih programa, tako i ja, bez obzira što ovde tvrde da ima i boljih,jedva čekam da se pojavi ZoneAlarm koji će raditi na XP-u (kod mene poslednja verzija pravi neke brljotine, pa koristim Sygate).

I ja sam ranije presao na Spybota, medjutim poceo je da propusta neke nezeljene goste, sto me jako razocaralo, pa sad koristim oba.

Nazad
Vrh Dno