Šta je novo?

sprzena 5900xt

• Začetnik teme Začetnik teme ica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

ica

Čuven
Učlanjen(a)
18.08.2002
Poena
619
Eh da, nedavno sam kupio MSI 5900XT VTD 128MB i sve je lepo radilo do pre neki dan. Prilikom ukljucivanja kompjutera cuo se samo prasak i karta vise nije htela da radi. Kada sam otvorio masinu, imao sam sta da vidim. Izgoreo deo za prikljucivanje kablova za VIVO. Od kablova je jedino bio prikljucen Video-Out i to je sve radilo OK pune dve nedelje da bi odjedanput doslo do ovoga. Na slici, koju sam poslao, mozete da vidite kako to izgleda. Ja sam kartu vratio na reklamaciju ali jos uvek nemam pozitivan odgovor. Jel zna neko sta bi ja mogao sa ovim ukoliko mi ne prihvate reklamaciju? ...sem da je bacim u djubre. 🙁

Prilozi

• msi-fx-5900xt-vtd128.webp
    msi-fx-5900xt-vtd128.webp
    102.9 KB · Pregleda: 500
Ochigledno ti je neshto probilo....mozda je Tv poslao "neshto" nazad...onda uzemljenje...i sl...a da li moze da se opravi to treba neko struchniji da kaze....al mislim da su male shanse....

Da si izvadio kabal iz graficke dok je radio TV sve bi bilo jasno ovako...

Nisam vadio kabel iz graficke dok je radio comp, naravno.

Ne znam da li ovako nesto moze da se dogodi zbog neispravnosti graficke ili iskljucivo od kratog spoja (koji nisam napravio).

Reklamaciju imas samo teoretske sanse da ostvaris.
Kada je nesto izgorelo, to opako tesko ide.

Mislim da si imao bas losu srecu.

Slicno kao drugar kome je samsung tv izprzio po jedan R9000Pro i 9600Pro. TV i dalje regularno radi, ali je ipak promenjen. Na novom TV-u, treca karta (9200) radi srecno vec pola godine. (prve su trajale po 10-tak dana).

Pozdrav1

Da ovo je definitivno spalio tv graficku vidi se po kondenzatorima,e sad zasto to je pitanje najbolje prvo da odneses u servis tv i objasnis sta se desilo da ne bi jos neku spalio🙂

djsp je napisao(la):
Da ovo je definitivno spalio tv graficku vidi se po kondenzatorima,e sad zasto to je pitanje najbolje prvo da odneses u servis tv i objasnis sta se desilo da ne bi jos neku spalio🙂

Kako TV moze da spali graficku, kada samo prima signal?
Po kojim se kondezatorima vidi?

jedno pitanje samo !
da li ti radi graficka??
mislim da li bez problema salje sliku na monitor??
ono jest da je otislo nesto kod tv-outa ali ako radi a ne priznaju ti garanciju......

Ne, ne radi graficka, nazalost. Kada se comp ukljuci pocne da daje neke zvucne signale koji verovatno znace da je u AGP nesto sto ne radi ili da nema nista u njemu.

Prvi put cujem za takav problem...
U svakom slucaju srecno,pa dako ti uvaze reklamaciju mada tesko 😉

pa lepo ako je neispravan tuner (probio)iz nekih razloga povucice na graficku napon,e sad kako ti je spojena graficka na tv preko skarta ili koaksijalcem preko rf-a?Imao sam slican slucaj samo mi na svu srecu nije spaljena kartica. Nesto ti vraca struju na antenski kabal mora da se proveri odakle dolazi taj napon....proveri....

Ico (ili Sem Fiseru🙂), ako ti to ne prodje idi na sigurnu varijantu. Ne znam koliko tebi znace pare koje si dao ali ti apsolutno treba da budes uvazen od strane prodavca sto se tice reklamacije. Mom drugu se svojevremeno desilo to isto i zamenili su mu istog dana (uzeo je drugu kartu i nesto malo je doplatio).

Dakle, prijateljski ti preporucujem:

I N S P E K C I J E
Republika Srbija
Ministarstvo trgovine, turizma i usluga, Nemanjina 22-26
Trzisna inspekcija, 27.marta 43-45, 3227-376

pozdrav i srecno 🙂

Vidis, Broz mislim da si u pravu. Samo nisam siguran koliko je Trzisna inspekcija efikasna i da li se bavi pojedinacnim slucajevima kao sto je ovaj. Ali pokusacu, sto da ne - ukoliko ne izvrse reklamaciju.

Jel ima neko iskustva na ovom INSPEKCIJOM?
Mislim, jesu li prijateljski nastrojeni i voljni da pomognu? ili ce te oterati u 3... kad se pojavish tamo?

Pa naravno da su raspolozeni da pomognu, ustvari oni ne pomazu nego arde svoj posao. Ja sam svojevremeno zavrsio posao za 3 dana direktor doticne firme mi je na moju molbu da zamenim parce hardvera (ispostavilo se da su mi prodali servisiranu stvar, dakle bio sam u pravu) doslovce rekao "decko zaboravi" a ja sam njemu sve kulturno i fino sa sve persiranjem i na kraju sma mu rekao "sace decko da ti se ......... majke"😉

Hmm, sve bi to bili sjajno da na garancijama, gotovo uvek, ne pise "ne vazi u slucajevima fizickog ostecenja, delovanja vise sile, ukoliko su komponente spaljene i tome slicno"

Pozdrav!

Broz je napisao(la):
Ico (ili Sem Fiseru🙂), ako ti to ne prodje idi na sigurnu varijantu. Ne znam koliko tebi znace pare koje si dao ali ti apsolutno treba da budes uvazen od strane prodavca sto se tice reklamacije. Mom drugu se svojevremeno desilo to isto i zamenili su mu istog dana (uzeo je drugu kartu i nesto malo je doplatio).

Dakle, prijateljski ti preporucujem:

I N S P E K C I J E
Republika Srbija
Ministarstvo trgovine, turizma i usluga, Nemanjina 22-26
Trzisna inspekcija, 27.marta 43-45, 3227-376

pozdrav i srecno 🙂

U garanciji je obicno napomenuto da fizicki ostecene i izgorele stvari ne PODLEZU garanciji!!

Neka ide u El. distribuciju da se zali na izgorelu komponentu jer definitivno mora da postoji uzrok spaljivanja komponente, a to fabricka greska, sigurno nije.

Poslednja izmena od urednika:
Mi ne ne radimo MSI, ali od naših dobavljača niko nikada nije davao garanciju na izgorele komponente.
Znači kada bi Asus-u ili Sapphire-u poslali ovakvu karticu, ne bi se uopšte upuštali u rasprave sa nama da li je to fabrička greška, udar groma, ili nešto treće... samo bi nam naplatili pregled, i naravno transport i vratili karticu. Tako da onda ni mi ne dajemo garanciju na komponente koje su vidno oštećene.

U garantnom listu piše (ako si ga dobio uz karticu) u kojim slučajevima imaš, a u kojim nemaš garanciju. Što znači da je isključivo dobra volja firme da li će da je zamene ili ne, pošto nisu dužni. Tu nažalost tržišna inspekcija ne može da ti pomogne.

Ja vam ponavljam da je moj ortak zamenio karticu koja je imala sindrom self-combusting. Drugo, tesko je utvrditi sta je uzrok spaljivanja ali cinjenica je da kartica ne radi a kostala je coveka cca. 200eura. Trzisna inspekcija moze mnoooogo vise od urgencije za zamenu jedne graficke karte ali ako vi mislite da to nije vredno truda, onda nema problema. OK, ja se povlacim iz diskusije i mislim da sam bio veoma konstruktivan🙂.

Ma treba ih stisnuti inspekcijom ...
Ja imam pozitivno iskustvo ;-)

Inspekcija ti je jedino resenje ukoliko se budu pravili blesavi (a izgleda da to bas sada cine). Prosto je neverovatno kakav se sve krs prodaje kod nas mada stvar lici na klasicno spaljivanje. Ipak, situacija je dosta skakljiva - prouci garanciju (pogledaj imas li pecat na listicu), racun. Ako ih nemas pritisni ih time jer su duzni da ti daju i jedno i drugo pri prodaji - pa se pogadjaj sa njima ako hoces i mozes... Veruj mi, inspekcije se boje vise nego icega jer svi zakidaju drzavi porez na razlicite nacine, a ovi ih jedva cekaju na ziceru da im uzmu kintu ili za mito ili za kaznu (cini mi se da imaju procenat od nje - stimulacija za obavljen posao sta li). Ako ti je za utehu, situacija je mnogo gora na trzistu mobilnih telefona. Od "uvoznika" tehnicke robe kod nas niko nece da radi ako nema zaradu bar 70% u vecini slucajeva. Na Zapadu se zarada od 10% smatra izvanrednim poslom. Srbija, sta ces...
Pre inspekcije pokusao bih na kulturan nacin da razgovaram sa ljudima.

E ja ne mogu da verujem , citam i mislim da ne vidim svojim ocima dobro !

Svi kukate kako su prodavci ne-strucni i ne-posteni , a ovde
pokusavate da nagovorite coveka da kaci inspekciju ljudima jer mu se
sprzio TV izlaz na GK.Mislim da to nije korektno.
Evo i obrazlozicu zasto:
Kada Crkne TV izlaz na GK kartici uzrok kvara i crkavanja kartica trazite
kod Vas u kuci !
(posebno ako crkne na vise kartica u kratkom periodu na istom racunaru)
Zasto kazem u kuci a ne na racunaru ?
Uzemljenje je odgovor !
Steker ili produzni na kome vam je racunar , nema dobro uzemljenje.
A pogadjate kuda i preko cega odlazi "visak" elektriciteta.
Komp se prazni direktno preko TV-izlaza

Naravno druga stvar je ako su vam prodavci hardvera prodali popravljanu
/ budzenu komponentu , onda je OK zvati "specijalce".

Dakle odnesi Graficku na reklamaciju , oni bi trebali da je prime , kazu ti
da je u tvom slucaju garancija uslovna , tj. da zavisi od uvoznika / proizvodjaca.
Ako ti je ne zamene , mislim da realno nemas razloga da pokusavas
da ih pritiskas .... kartica je FIZICKI OSTECENA
I naravno ako ti je (nadam se) zamene obavezno obrati paznju na
instalaciju / uzemljenje u kuci da se ne bi nasao u istoj situaciji uskoro.

Pozdrav

Ako uzemljenje nije u redu zasto coveku nije neka kartica pre ove crkla ? Mozda i jeste ali nije napisao. Nepostenih i nekorektnih trgovaca ima poprilicno (nisu svi -evo ispravljam se). Niko cak nije rekao da su ga namerno prevarili - ovakve stvari se desavaju .U svakom slucaju mu je bolje da se pogadja sa prodavcem nego da se odmah oprosti od kartice stare dve nedelje. Kartica nije fizicki ostecena: nije pala na zemlju sa par metara visine, udarena lopatom 🙂 itd. Przena jeste ali nije sprzen memorijski modul ili sam GPU ili neka od sekcija za regulaciju napona sto bi moglo da ukaze na OC. Covek ima pravo da se zali, i ako smatra da treba, koristi inspekciju da ostvari cilj. Ko god je malo duze u prodaji hardvera imao je poprilicno ovakvih i slicnih slucajeva. Nije ovaj nesto poseban i neuobicajen.

posten prodavac se ne plasi inspekcije i njemu inspekciju niko ne moze da "nakaci"... uostalom svi prodavci imaju nesto da sakriju i cak i da ta tvoja kartica nije vise njihova odgovornost zamenice ti je kad pomenes inspekciju jer ce to da ih kosta mnoogoo vise...

sad imas tu jednu dilemu... ako neko drugi nije posten na nacin koji tebe ne ugrozava direktno (utaja poreza recimo) da li ti to treba da iskoristis da budes ucenjivac tj. da iznudis novu karticu... to ostaje na tebi...

ja mislim da nemas nikakvu osnovu da se zalis jer kartica je regularan primerak, nevalja TV koji sa njima nema veze... ali uz inspekciju mocices da trazis da ti daju i R9800XT... 🙂

Posto je firma u kojoj radim jedan od uvoznika MSI-a da i ja kazem po nesto (mada karta nije uzeta kod nas)
Mozete da lozite coveka na inspekcije koliko god hocete, ali to ne pomaze nista. MSI, kao ni bilo kog proizvodjaca hardvera spaljene karte uopste ne zanimaju, pa samim tim ni uvoznike.
Da je karta izgorela neznam-zbog-cega-samoinicijativno, pa i da se natezes sa firmom (mada ni tada ne vredi, jer kad inspekcija vidi sta pise u garantnom listu reci ce ti da ih ne *****avas za dzabe), nego je ovde svakome ko iole poznaje elektroniku jasno ko dan zasto je karta izgorela. Jeste neprijatno i jesi dao pare za to, ali nije ni MSI, kao ni uvoznik kriv zbog toga.
A sto se tice prica o utaji poreza i raznih malverzacija, mozda ima firmi koje se bave i time, ali svakako ne u meri u kojoj to ovde predstavljate. Ispade da firme zaradu ostvaruju jedino na mufte, sto naravno nema veze sa realnoscu. Opasuljite se. Jel stvarno mislite da se ijednoj iole ozbiljnoj firmi isplati da posluje van zakona, pa da strahuje od inspekcije? Sasvim dovoljno prihoda se ostvaruje regularnim putem i ne isplati se *****avati se sa zakonom. I kod nas su bile razne inspekcije u par navrata jer je neki nadrkani kupac pokusao da istera nesto van garantnih uslova, pa ih je preko veze pozvao, a mi i dalje radimo, jer oni naravno nisu nasli nista.
Tako da, ljudi, budite realni.
A to "pise i na tarabi..." zaboravite jer garancija nije taraba

[Mancha] je napisao(la):
...Jel stvarno mislite da se ijednoj iole ozbiljnoj firmi isplati da posluje van zakona, pa da strahuje od inspekcije?...

Ne bi verovao kad bi video...Koliko udje na papire 2X toliko udje sa strane. SVI to rade a pre svega "ozbiljne firme". Uostalom ne bi postale ozbiljne da to nisu radile :S:

U uredjenim državama inspekcija služi da u ovakvim slučajevima presudi ko je u pravu. Nema veze sa "navaljivanjem" na vrat, ili "pritiskanjem". Naravno, firma koja ne posluje po propisima, bilo da je u pitanju utaja poreza ili bilo šta drugo mimo propisa, ima razloga za strah od inspekcije. I to: doveo je inspekciju preko veze je smešno, jer inspekcija treba da radi svoj posao po pozivu bilo kog fizičkog ili pravnog lica. Ni jedna firma koja radi po propisima nema razloga za bilo kakvu zabrinutost. Čovek ima pravo da, ako nakon razgovora sa nekim iz firme, nije zadovoljan, i misli da je u pravu on, a ne firma koja neće da mu ostvari garanciju, pozove inspekciju da ispita ovaj slučaj, i da presudi ko je u pravu. Jednostavno.

Vidim, svima nam lose padne kada kupimo neku komponentu za
samo par evra vise nego sto je da kazemo "veleprodajna" cena ,
ne platimo porez ,i prodjemo jeftinije ....
E tada su likovi i firme koje posluju "malcice" (neki i vise od malo)
van zakona dobre cike , dobri ljudi ....... a sad kad se nesto sprzi
ozezi po njima .....

Mislim da kod nas i dalje vazi ona "Nek komsiji crkne krava" , nek
steta uvek ide na stranu drugog , po cenu cimanja inspekcije i
pravljenja neprijatnih scena i sebi i drugima.
Inspekcija nije tu da prosudjuje ko je u pravu , a ko nije u pravu
to je posao sudije...zna se sta je posao inspekcije.......

Poenta :

Ja samo kazem da ne lozite coveka za inspekciju , neka se pomiri
sa cinjenicom , neka lepo i kulturno ide i razgovara sa ljudima koji
su mu prodali karticu......i trebao bi isto tako da naidje na kulturan
prijem kod tih ljudi (ne kazem da mu kuvaju kaficu i caj 🙂 ) pa da
mu oni na isto kulturan nacin kazu sta oni mogu da urade i koliko
mogu da se zaloze za njegov slucaj......
Naravno sanse su 95% da mu karticu ne zamene

Pozdrav

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno