Šta je novo?

Springdale ubica!

Peca

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
27.06.2000
Poena
725
Doticna ploca stigla na test, evo dva rezultata izmerih i odusevljen sam. Evo sta kaze Sandra za memory test...

Ploca je dosta spartanski opremljena, sa vrlo malo podesavanja u BIOS-u - proizvodjac MSI. Dakle, memorija ne moze da se podesava u odnosu 2:3 (vozim proc. na defaultu 133 MHz FSB jer napon moze max do 1.6 V a ovo nije neki dobar OC primerak) niti ima opcije da se 400 MHz DDR ukljuci, samo auto, 266 i 333. Ovo je rezultat sa 333 i max setovanjima 2-2-2-5... Verovatno ce ABIT recimo to omoguciti i sa procesorima koji ne rade na 200 MHz FSB-u...

Test ne sme na net pre 22. maja zbog zabrane (tek tada chipset zvanicno izlazi), ali cisto da Vam skrenem paznju ako planirate novu plocu da sacekate Springdale i ne bacate pare bez potrebe. Ovo je Dual Channel u pravom smislu reci...ovim P4 opet dobija na znacaju...

Evo i update - FSB na 166 Mhz, memory 418 labavo...
Proc. slab na tom naponu i ne moze da prodje nista konkretnije od testova.

Ako je ovo rezultat sa dvokanalnim DDR333, ja sam ocekivao da ce ici bar oko 4000 mb/s (ipak je teorijski maximum za Dual DDR333 oko 5400 mb/s).

P4 procesor na 533 MHz FSB-a teorijski moze da "povuce" 4200 mb/s, a izvukao je "samo" 3400 mb/s, znaci da je iskoriscenje bandwitha svega 77%.

Doduse, bolje da ne racunam koliko NForce2 iskoristi od dvokanalnog rada...

delimir je napisao(la):
Doduse, bolje da ne racunam koliko NForce2 iskoristi od dvokanalnog rada...

Zato ja ovo i pokazujem...

Cope, javni ako ti treba overkljokabiljni P4, tu je ovaj solunac kod mene koji radi [email protected] na 1.44v naponu :)...

Peca je napisao(la):

Evo idem sutra da kupim Abit IC7-G, samo zbog memorijskog transfera. Nek ide zivot. :mrgreen::mrgreen:

Bane® je napisao(la):
Cope, javni ako ti treba overkljokabiljni P4, tu je ovaj solunac kod mene koji radi [email protected] na 1.44v naponu :)...

Ako neko ima 2.4 GHz koji se dobro klokuje - kupujem odmah!

Peca je napisao(la):
...

Ako neko ima 2.4 GHz koji se dobro klokuje - kupujem odmah!
Ma reko ako ti treba da probaš nešto, mogu da ti pozajmim...

Koliko kostaju ploce sa springdale-om ?

Peca je napisao(la):
Ploca je dosta spartanski opremljena

Blago rečeno, pre izgleda kao neki S370 model koji je davno izašao iz proizvodnje.
A ove cifre koje imaš na prvoj slici Gigabyte SiS655 šije bez ikakvih podešavanja (pazi, samo sam uključio Top Performance, ništa više).

A tek kad izadje SiS655FX sa podrshkom za serial ATA, 400mhz DDR dualch. i 800mhz magistralom.

Peco, jel tachno da je centerwood losh u radu sa serial diskovima, tj ICH5 juzhni most, rezultati koji su dobijani na stranim testovima pokazuju da Serial ATA nije nishta brzhi od sadashnjih ATA100 ili 133. diskova ( ko vecc kako oznachava od proizvodjacha ) shto razocharava, jer nije tako kad se koristi integrisani kontroler na plochi, ako ga ima na istoj naravno.

BTW jel su uopshte dolazili serial ata diskovi u nashu zemlju?

Nisu dolazili jos uvek...

Sto se tice prvog pitanja...problem je u tome sto u Intel Application Acceleratoru 2.2 (poslednjem oficijalnom) ne postoji podrska za juzni most ICH5. Kada napisu novu verziju, i taj problem ce biti otklonjen, znaci uskoro...

Kad su diskovi u pitanju, nijedan od Serial ATA nije dokazao ono sto je najavljivano, zato su i tamo preko retkost.

Pojavili su se Barakude V, ali traze i poseban konektor za napajanje, pa ih je za sada nemoguce probati.

Pozdrav!

Aca je napisao(la):
...

Evo idem sutra da kupim Abit IC7-G, samo zbog memorijskog transfera. Nek ide zivot. :mrgreen::mrgreen:
Ma ne vredi ti nista kad ja uzmem jednu od ovih serija ubica eto mene na prvoj strani futuremarka :D

Peca je napisao(la):
...
Test ne sme na net pre 22. maja zbog zabrane (tek tada chipset zvanicno izlazi), ali cisto da Vam skrenem paznju ako planirate novu plocu da sacekate Springdale i ne bacate pare bez potrebe.

Nemoj da varas narod...

Buca je napisao(la):
Peco, jel tachno da je centerwood losh u radu sa serial diskovima, tj ICH5 juzhni most, rezultati koji su dobijani na stranim testovima pokazuju da Serial ATA nije nishta brzhi od sadashnjih ATA100 ili 133. diskova ( ko vecc kako oznachava od proizvodjacha ) shto razocharava, jer nije tako kad se koristi integrisani kontroler na plochi, ako ga ima na istoj naravno.

BTW jel su uopshte dolazili serial ata diskovi u nashu zemlju?

To uopšte nije posledica toga što je ICH5 možda loš, već da SATA diskovi nisu ništa posebno. Ovih diskova kod nas nema u prodaji, a ja sam dobio jedan na testiranje i mogu da kažem da je i bolje što ih nema - nisu ništa posebno.

Peca je napisao(la):

Na 200MHz FSB (400 MHz memorija) treba da bude oko 5 GB/s.. Nešto tu kod tebe ne valja.. :)

A za procesor bi mogao da pogledaš ovde.. Šlogirao sam se kad sam video, 1200 QPB. :D

http://forum.pcdvd.com.tw/showthread.php?s=&threadid=202208

Kokos je napisao(la):
...

Ma ne vredi ti nista kad ja uzmem jednu od ovih serija ubica eto mene na prvoj strani futuremarka :D

Pa neces ti jedini imati Springdale plocu
Kupit ce je i drugi i oped ista situacija.
;)

Tekman je napisao(la):
...

Pa neces ti jedini imati Springdale plocu
Kupit ce je i drugi i oped ista situacija.
;)
E bogami nece svako pogotovo oni sto koriste AMD :eek:

nece svako ali neko hoce sigurno

Kokos je napisao(la):
...
E bogami nece svako pogotovo oni sto koriste AMD :eek:
Tako je Kokose... ja necu! :D :beat:

A nesto mi govori da nece ni Aca... :mig:

Snejk je napisao(la):
A za procesor bi mogao da pogledaš ovde.. Šlogirao sam se kad sam video, 1200 QPB. :D

http://forum.pcdvd.com.tw/showthread.php?s=&threadid=202208
Pa ti ocigledno nisi video da su ljudi na asus-u p4c800 terali fsb na 320. sto dodje 1280 QPB :D

CAR je napisao(la):
...

Tako je Kokose... ja necu! :D :beat:

A nesto mi govori da nece ni Aca... :mig:
Taman posla jos ti i Aca i Dade i skim onda da se trkam,nego postuj te rezultate sto si najavio da znam sta da ganjam.

milenkoc23 je napisao(la):
...

Pa ti ocigledno nisi video da su ljudi na asus-u p4c800 terali fsb na 320. sto dodje 1280 QPB :D

Jel' to neki AMD? :D :butt: :butt:

Peca je napisao(la):
Nisu dolazili jos uvek...

Sto se tice prvog pitanja...problem je u tome sto u Intel Application Acceleratoru 2.2 (poslednjem oficijalnom) ne postoji podrska za juzni most ICH5. Kada napisu novu verziju, i taj problem ce biti otklonjen, znaci uskoro...

Kad su diskovi u pitanju, nijedan od Serial ATA nije dokazao ono sto je najavljivano, zato su i tamo preko retkost.

Peco..!

Posto si oprao procesor...
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=27885

i odsmirglao GA...
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=27644

Ima li kakvih novih vesti?

Nazad
Vrh Dno