Šta je novo?

Spotify - muzički servis - FAQ i pravila u prvoj poruci

Čuj, da poredim svetkse aplikacije za muziku, a za to koristimo album Tanje Savić? Ahahahaha, pa jer ti stvarrno misliš da je ona toliko popularna i bitna, da to bude merilo vrednosti da li je neka aplikacija dobra ili loša, u smislu da nešto od albuma fali? Mislim da si izabrao pogrešan predmet za test. Treba porediti poznate svetkse pevače, a uz to računaj da smo mi zemlja trećeg sveta i da bi se ta ista Tanjica pojavila, treba njen menadžer da iskešira lovu za tu reklamu. Ne postavljaju oni to za džabe, mora da se plati. Tako da, mislim da je preciznije merilo kada se upoređuju aplikacije, da se koristi neko od poznatih izvođača, a ne neke kafanske pevačice. :D Ništa lično, ali nisu ljudi u svetu čuli za Tanjicu. :D

O muzičkim ukusima se ne raspravlja. :p Primetio sam da što se domaće scene tiče, prvo se pojavi na Tidalu, Deezeru i Youtube music (albumske verzije) pa tek posle nekoliko dana na Spotify. Malo mi to čudno.

I meni je to čudno. Da li imaju neki kriteriju ili je to redosled ko od koga kupi informacije. Malo čudno kao što kažeš da uvek ide tim redosledom.

I meni je to čudno. Da li imaju neki kriteriju ili je to redosled ko od koga kupi informacije. Malo čudno kao što kažeš da uvek ide tim redosledom.
Ja ovo baš pratim jer sam od 2014. do 2021. koristio samo Deezer pa sam prešao na Spotify jer... pa, poneo me kapitalizam 😂. Spotify kao da ima neki 'clearing' iliti odobravanje albuma i vreme kad se to dešava je američko vreme. Npr, ako se na Deezeru, YT Music ili Tidalu pojavi u toku dana xy datuma, na Spotify izađe narednog dana negde oko 11-12 ujutru po našem vremenu. Kao da ima neku zadršku u objavi i tipa kad je u Los Anđelesu xy datum u toku dana, kod nas je to naredni dan 11-12 ujutru, a pošto po LA vremenu izbacuju albume, tad se pojavi kod nas. LA sam uzeo kao primer, ne znam da li je zaista tolika razlika niti da li zaista Spotify tako izbacuje, ali to je neki konstrukt u mojoj glavi jer postoje šabloni po kojima izlazi.

Ovo uglavnom važi u situacijama kada izdavač nije naveo da je datum izlaska xy datum u 00:00. Mada, bilo je situacija kad se na YTM, Tidalu i Deezeru pojavi u ponoć xy datuma, a kod nas istog tog datuma oko 11-12 ujutru ili nekad čak i narednog dana.

Ima i treći scenario, a to je da se na svim platformama pojavi u isto vreme, a to vreme je najčešće u 00:00 xy datuma. Ovo je najčešće slučaj sa izdanjima koja su najavljena mesecima unapred i sa stranim izvođačima.

Pokušavao sam da guglam jer se zamlaćujem tim tako nekim skroz nebitnim stvarima, ali nisam našao ništa korisno.

Prilozi

• 326158784-83d5af5d-3536-4a56-84b1-f1c6d9f8efda.jpg
    326158784-83d5af5d-3536-4a56-84b1-f1c6d9f8efda.jpg
    61.9 KB · Pregleda: 83
Zanimljivo da mi posle par meseci kad mi je ukinut turski Spotify zbog menjanja kartice,šalju na mejl da mogu da iskoristim 3 meseca besplatno al dzabe kad neće karticu da primi.🤣

Ima li neko nalog na BuySellVouchers? Kupio sam sinoc spotify kao guest, ali nisu uspeli da mi aktiviraju, pa su mi poslali refund, koji mogu samo da preuzmem ako sam korisnik, a registracija iz nekog razloga ne radi.. Ako neko moze da uzme refund nazad, ili da mi pozajmi login 😉

Čuj, da poredim svetkse aplikacije za muziku, a za to koristimo album Tanje Savić? Ahahahaha, pa jer ti stvarrno misliš da je ona toliko popularna i bitna, da to bude merilo vrednosti da li je neka aplikacija dobra ili loša, u smislu da nešto od albuma fali? Mislim da si izabrao pogrešan predmet za test. Treba porediti poznate svetkse pevače, a uz to računaj da smo mi zemlja trećeg sveta i da bi se ta ista Tanjica pojavila, treba njen menadžer da iskešira lovu za tu reklamu. Ne postavljaju oni to za džabe, mora da se plati. Tako da, mislim da je preciznije merilo kada se upoređuju aplikacije, da se koristi neko od poznatih izvođača, a ne neke kafanske pevačice. :D Ništa lično, ali nisu ljudi u svetu čuli za Tanjicu. :D
Ми смо најсиромашнија земља Првог света. За Тању Савић треба да се плати, док се Дуа Липа моли да се појави нешто њено? Не само да не познајеш геополитику, не познајеш ни капитализам. Мани се оба, не укопавај се даље.

Имаћу ускоро место у фамилији, даћу га бесплатно овде ко се први буде јавио. Иначе, користим Deezer зато што је lossless.

Имаћу ускоро место у фамилији, даћу га бесплатно овде ко се први буде јавио. Иначе, користим Deezer зато што је lossless.

potrebno je meni. Mogu i da platim

Pozdrav, uskoro mi istice EGY GF subscription (placen oko 12 eur) i vidim da je sada cena otisla na 55.
Da li postoje neke druge opcije gde je moguce zadrzati postojeci account (zbog sacuvanih listi)?

Indija radi. Kad istekne, vpn na Indiju, promeni zemlju u Spotify nalogu na Indiju i onda reedemuj GC. Drugarici sam baš pre mesec dana tako uradio. GC uzet na Enebi za oko 20 eur.

Ja ne vidim nigde da postoji indijski GC mada mi sad ni ne treba,imam Spotify za naredne 3 godine.😆

Sad sam bio na Enebi i zaista je za Indiju 12m GC rasprodat trenutno. Bezveze. Kao što rekoh, pre mesec dana bilo. Kontam da će ga biti opet u nekom momentu.

Prilozi

• IMG_5784.jpeg
    IMG_5784.jpeg
    76.1 KB · Pregleda: 36
Ma to sve otišlo kad je bio onaj bag pa su svi pokupovali.Ja sam tad uzeo za 3 godine.😉

Ja sam ove godine uzeo. Indijski 12 meseci na amazonu bilo oko 13 evra. Baš sada razmišljao da uzmem opet i produžim. Samo zaboravio postupak kako je sve išlo. I ima li još tih kodova na amazonu
Ja sam baš gledao na Indijskom Amazonu, nema više tih kodova. Nadam se da je privremeno.

Ja imam pitanje u vezi ovoga. Koliko je ovo sigurno, jer da bih prebacio sa jednog naloga na drugi moram da ostavljam podatke od mog profila kako bi mogao da pristupi i transferuje sve?
ja sam radio ranije nekoliko puta, nisam imao problema, jer se na tunemymusic sajtu loguješ u spotify preko zvanične spotify stranice. kad završiš, odeš u spotify podešavanja svog naloga i prosto povučeš autorizaciju za tunemymusic. a ako se dobro sećam, imaš tu opciju i čim završiš prebacivanje na samom tunemymusic sajtu. promeniš i lozinku, ako baš hoćeš da budeš siguran, kao što je rekao @baltam0s

problem je što je za besplatan nalog ograničen broj pesama koje možeš u cugu da prebaciš, pa ako imaš jako mnogo listi, to ide jako sporo.

Poslednja izmena:
Gde se nalazi taj Daylist?
Ja ga nigde ne vidim (srpski Spotify, ali koristim u Nemačkoj).

Nazad
Vrh Dno