Šta je novo?

Sporo ulazi u Control Panel...

VD.

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2005
Poena
619
Imam P4 630, 512DDR2, DuraMax, 6600GT, SATA 80GB Maxtor 8Mb Cache. Imam jako iritirajuce probleme. Naime, kada ulazim u Control Panel potrebno je 10ak sekundi da ga otvori :zgran: . Kada otvaram foldere u Start meniju optrebno je par sekundi da se otvore, kada kopram nesto (u trenutku kada pritisnem Copy) primetim kako mi muzika prestane na sec... Mada rad po folderima ide super. Ne razumem razlog tako necega. Da li je mozda neko imao slicnih problema i moze da mi pomogne?

Verovatno ce ti neko sa slicnom konfiguracijom vise pomoci.
Ali svejedno, pokusaj da napravis malo reda u sistemu. Pocisti malo registri nekim od alata za tu namenu, i uradi defragmentaciju particije na kojoj ti je sistem. To zna dosta da pomogne u takvim situacijama.
Mada nisi napisao koji je OS u pitanju, pretpostavljam da je XP u pitanju.
Ako to ne da pozitivan rezultat, napisi malo vise detalja o OS, koji SP imas, koji AV si stavio, pa ce ti ljudi lakse pomoci kad znaju sta imas na masini.

Ja imam vrlo slicne probleme,samo sto kod mene pored toga sto mi sporo otvara start meni,jako sporo otvara i send to.Pretpostavljam da sam nesto zeznuo sa servisima,imao sam ranije istu konfiguraciju i sve je bilo normalno,ovo je pocelo kada sam stavio novi hard SATA.Inace koristim XP.Stvarno je iritirajuce.Da,sistem je frisak tako da ne diram registry a defragmentaciju sam izvrsio.Stalno se tripujem da nisam dobro instalirao hard ili da je sve to mozda do windowsa sa integrisanim sp2(pre sam imao samo sp1).Ako neko ima neku ideju...welcome

Windows XP SP2, sveze instaliran. Defragmentovao sam ceo disk, koristio TuneUp Utilities 2006, Registry Mechanic, RegSupreme Pro.... nisu pomogli, koristim AVG 7.1 Free. Sto se tice Sand To to otvara za 1sec (znaci ima usporenja). Skenirao sam od virusa i od spyware-a, nije nista nasao....

Nema ideja.Novi win sledi.

@shibbypower1: Koji su drajveri za grafiku?

81.95_forceware_winxp2k_english_whql

Ima li to veze sa usporenjem?

J...te i moji su ti drajveri,mozda je u tome problem?

Ne bi trebalo da verzija drajvera ima veze sa usporenjem. Ali za svaki slučaj probajte nVidia ForceWare v.81.98.

jedna sitna napomena..kada je NTFS u pitanju, vrlo su podeljena misljenja da li radi defrag ili ne, i koliko uopste pomaze...potrazite malo na netu...

Ma ako ti se fajlovi prepliću na disku, defrag uvek pomaže, bio sistem FAT, NTFS, ext2 ili MikinFajlSistem.
Sve dok jednog dana ne budemo koristili flash drajvove umesto hard diskova.

Ovo je cesta pojava kod Windovsa kad hardware nije dobro konfigurisan (u slucaju XP drajveri) npr. kod nVidia kartica cesto je bolje instalirati drajver sa CD-a od proizvodjaca nego sa sitea od nVidi-e ili Windows zna neki put da iscita nepravilno setovane diskove u biosu - radi ali..... Sve u svemu obratite se stvarnom profesionalcu a ne nekoj "sveznalici".

Nije u pitanju ovde obracanje "sveznalicama", vec se moze desiti da je bash neko imao identichan problem, shto je choveku najkorisnije da chuje iz prve ruke... Ni jedan profesionalac nije mogao iskusiti probleme svih vrsta, pa tako isto ne moze znati apsolutno sve... Naravno da oni najvishe znaju, ali ni masa ljudi sa korisnim informacijama nije mala stvar... "Pomoc publike"? :D
Shto se problema tiche... Ma najbolja je reinstalacija win-a, ne znam shto se svi tolko toga uzasavaju... Em ne traje dugo, em si posle nje miran... Mora da radi fino... Kad god problemu nema leka, lepo reinstalirash win i problema nema....
E ako i dalje ima, onda ti je neka kompatibilnost u samoj konfiguraciji i onda se obratish profesionalcu da je pronadje...

meni samo nije jasno zasto nas nazivas "sveznalicama" u pospordnom tonu? ne znas ni ko smo ni sta smo a najmanje kakvo profesionalno iskustvo imamo
nov si na forumu, promeni malo stav pa ce svima biti lakse :wave:

Nije iskljuceno da je reinstalacija jedino resenje, ali uvek treba pokusati resiti problem bez reinstalacije. Pokusaj sve sto moze, ali ako nista ne pomogne - zna se! I drugi put kad uradis svezu instalaciju Windowsa obavezno napravi Ghost sistema. U ovakvim sistuacijama dobro dodje.

Vidi da ti nije aktiviran Pio mode na IDE grani (prim. i seco.), ako jeste postavi na Udma mode.

Reinstralirao sam, defragmentovao, stavio najnovije drajvere za sve zivo na compu... i opet isti problem. Ovo sa Pio modom nisam bas razumeo (imam SATA disk). Mozda ima neko podesavanje iz biosa koje usporava ili me memorija zeza?

Isključi S.M.A.R.T. iz BIOS-a. Ako je uključen...

shibbypower1 je napisao(la):
Reinstralirao sam, defragmentovao, stavio najnovije drajvere za sve zivo na compu... i opet isti problem. Ovo sa Pio modom nisam bas razumeo (imam SATA disk). Mozda ima neko podesavanje iz biosa koje usporava ili me memorija zeza?
PIO mod na optickim uredjajima a ne na disku.

Koliko sam ja razumeo u Control Panelu se u stvari generisu svi podaci o hardveru i softveru,pa u slucaju da se on bas sporo otvara da li moze to biti i neki hardverski problem, npr. memorija.Ako sam lupio neka me neko ispravi.
@Shibby probaj da stavis drajver za grafiku koje si dobio na cd - u.

Ronnie Coleman je napisao(la):
Isključi S.M.A.R.T. iz BIOS-a. Ako je uključen...

ne pricaj svasta, S.M.A.R.T. nema apsolutno nikakve veze sa tim...on samo odradi testove na diskovima koji podrzavaju S.M.A.R.T. monitoring, odmah nakon POST-a i ukoliko ima nekih problema, taj isti S.M.A.R.T. te obavesti da ima neka greska, sto znaci da ne bi mogao ni da podigne sistem bez intervencije sa tastature

@shibby: Da li ti secne komp kada stisnes desni klik na pozadini? Ako ti se to desava, onda je problem u drajverima, tj nisu dobro podeseni. Skini neke korisne programe sa www.guru3d.com, npr neke tweakere za nVidia kartice i pokusaj da resis problem.

kalky je napisao(la):
ne pricaj svasta, S.M.A.R.T. nema apsolutno nikakve veze sa tim...on samo odradi testove na diskovima koji podrzavaju S.M.A.R.T. monitoring, odmah nakon POST-a i ukoliko ima nekih problema, taj isti S.M.A.R.T. te obavesti da ima neka greska, sto znaci da ne bi mogao ni da podigne sistem bez intervencije sa tastature
A kada bi samo znao kako enable-ovan S.M.A.R.T. može da uspori...

a kad bi samo znao da odrzavam mrezu sa 700+ racunara i na svima je S.M.A.R.T. ukljucen ;)
kao sto rekoh, nema veze sa njim jer on nema nikakve veze sa windowsom, odnosno operativnim sistemom

Znam, ali... Stvarno sam imao loših iskustva sa enabled S.M.A.R.T.-om...

Kada stisnem desni klik na desktopu odmah se pojavi meni (nema nikakvog usporenja), sto se tice SMART-a isto je i kada je upaljen i kada je ugasen. Drajveri za graficku koje sam dobio uz nju isto nisu pomogli. Gde se namesta PIO? Ja sumnjam na memoriju....

Za PIO mod: Start> Control Panel> System> Hardware> Device Manager> IDE ATA/ATAPI Controllers> dalje ćeš videti sam.

Ako sumnjas na memoriju pusti memtest ili gold memory pa proveri...

resio sam moj problem:isao sam korak po korak,deinstalirao program po program i nasao da je problem u Nero 7,kako i zasto nemam pojma ali sada sve radi normalno.

Bio ti je uključen Nero Scout?

Nazad
Vrh Dno