Šta je novo?

sporo skrolovanje?!

Gr@sSh0pp3R

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2004
Poena
619
Ovako uradio sam fresh instalaciju windowsa,pa da ne gnjavim toliko,interesuje me zasto mi sporo skroluje stranice(bilo da su web,ili neku listu,bilo sta).Tacnije to nije sporo skrolovanje vec secka,kao da ucitava stranice,ono bas se vide prelazi i mnogo me nervira.Znaci gledao sam u control panelu,tamo kod performanse i iskljucio sve bukvalno da radi sto brze ali ne vredi ne znam do cega je problem.

Sve govori da nisi instalirao drajvere za graficku kartu. Idi desni klik na My Computer, pa properties, pa hardware, pa device menager i vidi gde ti stoje zuti uzvicnici.

Poslednja izmena:
Heh jeste instaliroa sam drivere i sad sve radi kako treba...Eh da imam jos jedno pitanje,posto ranije dok nisam opet instalirao win na disku C mi je stajao folder WINDOWS,dok sada na novom stoji na D(sto je meni jos i bolje jer tu ima 50gb).Eh sad da ostavim oba foldera ili da brisem onaj sto je na C?

Gr@sSh0pp3R je napisao(la):
Heh jeste instaliroa sam drivere i sad sve radi kako treba...Eh da imam jos jedno pitanje,posto ranije dok nisam opet instalirao win na disku C mi je stajao folder WINDOWS,dok sada na novom stoji na D(sto je meni jos i bolje jer tu ima 50gb).Eh sad da ostavim oba foldera ili da brisem onaj sto je na C?

Nisam bas siguran da sam razumeo?! Ne znam koliki ti je HD, ali najbolje bi bilo da na C: koji bi bio 10-15 GB instaliras Windows, a na D: da cuvas muziku, filmove, podatke itd. To sto ti je sad windows na D: je zato sto si ti sam prilikom instalacije izabrao da se tu instalira.

desni klik my computer > properties > advanced > performance settings > smoth scroll list boxes, pa to iskljuci, ako sam dobro razumeo u cemu je problem ;)

srdjan777 je napisao(la):
Nisam bas siguran da sam razumeo?! Ne znam koliki ti je HD, ali najbolje bi bilo da na C: koji bi bio 10-15 GB instaliras Windows, a na D: da cuvas muziku, filmove, podatke itd. To sto ti je sad windows na D: je zato sto si ti sam prilikom instalacije izabrao da se tu instalira.
Eh pa ranije mi je tako bilo,znaci sve vezano za windows na C(koji ima samo 4GB zato je to i problem sto mi je uvek bilo oko 600mb free memorije)a na D mi je stajala muzika,igrice etc... E a znaci sad imam folder WINDOWS na obe particije pa ne znam sta da radim...

pa ako si TI instalirao windows onda valjda TI znas na koji si disk instalirao
mi mozemo jedino da gledamo u pasulj

Filo je napisao(la):
pa ako si TI instalirao windows onda valjda TI znas na koji si disk instalirao
mi mozemo jedino da gledamo u pasulj
pa dobro ocigledno me niko nije razumeo,ja sam podesio da bude na D,i samo sam pitao da li onaj stari WINDOWS folder treba da ostane na C? mislim da li mi je potreban?

Mislim da sam sada razumeo. Znaci ti si novo instalirao windows na D: particiju, a stari koji je bio na C: nisi brisao niti formatirao. Ako si siguran da se paljenjem racunara podize windows sa D:, onda runo izbrisi sve sa C:. i oslobodi prostor na njoj. Posle brisanja obavezno uradi defragmentaciju diska.

samo NEMOJ da radis format c:
izbrisi foldere koji ti smetaju iz explorera

eh srdjan me je razumeo :p thx sad znam sta mi je ciniti,izbrisacu folder na C posto mi samo zauszima memorijeu(koje ionako malo imam..) thx svima...

isti problem, ali čisto sumnjam da ću ga rešiti brisanjem diska C. Da obrišem možda disk Z? :)

Mislim da imamo novog pobednika u dizanju teme iz mrtvih, čitavih 7 godina. All hail kuske, great and powerful lord of necromancer's :d

Vrh Dno