Šta je novo?

Sporo otvaranje ADD/Remove Programs

Ivan teh King

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2002
Poena
735
Moja oprema  
Mobilni telefon
OnePlus Nord 2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Operativni sistem Xp sa SP1, Athlon 2200+, Asus A7n8x maticna, hard disc Maxtor 7200 40Gb na primary master, graficka ge force 460 64 ram i 512 ddr(333 kingston).

Naime prilikom odlaska u Control Panel i setings i add/remove programs moram chekati nekih 20 sekundi dok se ne otvori spisak programa za deinstaliranje?

Kako da ovo vreme smanjim?

Nikako, ako imas 20-30 instaliranih stvari (ja imam jedno 40 🙂), treba da sacekas da win pretrazi registry i da vidi sta ima u indexu instaliranih programa, a onda tek pretrazuje gde su gifovi po hdd-u (oni pored imena programa), pa tek onda prikazuje sta ima...sporo, sporo...

mozda postoji mogucnost da nabavis neki odvojeni program za brisanje instalacija tj. za deinstalaciju. Jedan koji ja znam a bogami i povremeno koristim je MyUninstaller. Klikni na donji link i vidi pod Korisni programi.

On mozda nesto brze otvara Add/Remove programs. Ustvari on ti je kao zamena za Windowsov add/remove. Potrebno je da ga startujes i on ce ti procitati sve instalacije koje imas. Pored toga pruza mogucnost brisanja losih instalacija koju Windowsov add/remove nema.

Da ne otvaram novi topic kod mene se desilo sledece: Posle instaliranja sp4 kod win 2000, Add and Remove programs mi javlja samo nove programe koje sam snimio posle instalacije sp4. Probao sam i druge uninstall programe ali isto. Programi svi odlicno rade samo ih nema u Add and Remove. Help

Problem je dokumentovan kod Microsofta. Uzroka ima vise a i nivoa resenja u bazi znanja, ali sam probleme resavao reinstalacijom Internet Exsprorera i to sa sp1 posle cega su se i win2000 i winXP ad/remove oporavljali. I sam MS kaze da problem izaziva greska na relaciji Win-IE koja cesto zna da se javi i nakon instalacije nekog SP-a.

??
Imam Win XP, ABIT KT7A, 256 MB sdram, morgan [email protected], Samsung 40GB 7200rpm, i otvaranje Add/Remove Programs traje oko 5 sekundi, gde imam oko 85 programa, ukljucujuci windows updates.

Da li ima neke veze sto su mi oba IDE kabla mislim 80 ili 100 ,da ne lupam,(sitni) - brzi, a na Primary master je HD.
Na secondary master je rezac, a na secondary slave CDRW?

Inace ovo mi se pre nije desavalo kada su starije verzije Maxtor hard diskova bile u pitanju(debeljuce).

ajvonn je napisao(la):
Da li ima neke veze sto su mi oba IDE kabla mislim 80 ili 100 ,da ne lupam,(sitni) - brzi, a na Primary master je HD.
Na secondary master je rezac, a na secondary slave CDRW?

Inace ovo mi se pre nije desavalo kada su starije verzije Maxtor hard diskova bile u pitanju(debeljuce).

Bitno je da ti HDD i opticki uredjaji ne budu na istom IDE kablu, dakle kod tebe je sve u redu. (HDD i mora na Primary Master). Kod mene je 1700+ (na abit-u NF-7), HDD je Maxtor na 7200, i otvara Add or Remove Programs za 5 sec. Nego, da li ti je vreme otvaranja Add or Remove Programas isto 20 sec kad ga otvoris posle zatvaranja? Znaci, otvoris ga po paljenju komp., zatvoris, pa opet otvoris. (trebalo bi da ga po drugi put otvori u momentu)

Samo mala ispravka:
Otvara ga odmah, ali, listing programa za add/remove otvara(upravo sam merio) za 13 sekundi. Drugi put posle otvaranja otvara odmah manje od sec. prethodno sam opet isao na Start/settings/control panel/add remove...

Nazad
Vrh Dno