Šta je novo?

Sporo mi dize sistem.

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Znaci usorio je kod dizanja sistema.
VIruse nisam otkrio, tj. jesam i pobrisao sam ih sa nod32, a sada je tu avast, jer nakon brisanja virusa sistem se i dalje dize sporo.
Ne znam koliko tome kumuje naknadna ugradnja harda od terabajt.
Sistem je reinstaliran prije 2 mjeseca i bio je vrlo brz, u pitanju je nova masina.
Sada mi pravi probleme.
Pri dizanju izbaciju poruke da je pronadjen novi hardver, a onda dok internet pokrene programe kao sto je skajp itd, prodje sigurno nekih 2 minuta ako ne i vise.
Kanije ne uocavam neku sporost, normalno igram igre, brzina downloada je standardno dobra
Sta moze biti u pitanju.
Sumnjao sam na viruse, ali ne vjerujem da su oni, jer tesko da mogu da izbjegnu dva antivirus programa.
Nemam firewall niti druge programe protiv crva.

Molim za pomoc.

cek bre jel ti napisa da imas dva antivirus programa NOD32 i AVAST,i cudis se sto je spor komp,dobro je da uopste i radi,izbaci jedan antivirus ne igraj se,kao i u filmu gorstak tako i na kompu moze biti samo jedan antivirus.

Ne ne, samo jedan, a razlog sto sam ga promjenio je upravo sporo dizanje sistema gdje sam sa avastom koji je dosao kao drugi AV program nahvatao 3 trojanca, ali manjkavosti su i dalje tu.
Mozda se jos poigram sa regulisanjem programa koji se dizu sa sistemom, ali nista to nije toliko veliko jer je racunar nov i nema puno programa.
Ne vjerujem da mu skodi to sto je od igrice , gread, shortcut nalazi na desktopu.

pa pogledaj koliko u task manageru imas procesa

Idi desni klik na my computer/properties/hardware/device manager pa pogledaj da li imas neku zitu ikonicu ona signalizira da ti fali neki drajver.

run --> msconfig pa pod tabom Run vidi sta ti se sve pokrece pri dizanju Win, iskljuci skoro sve sto ti netreba, za pocetak iskljuci sve! Dobro bi ti bio i neki program za regystri bazu da je malo ocisti i sredi imas i par programa koji rade defragmentaciju regystrija pa odradi sve to i javi sta si postigao

Ocisti registry, defragmentuj hard, iskljuci nepotrebne programe. Npr program Tune Up 2009, on ima da ti "ubrza" komp.

Postoji zuti upitnik, i pise other devices a onda stepenica nize i audio device on high definition audio bas.
kada kliknem troubleshot pise sljedece.
This device is not configured correctly. (Code 1)

To reinstall the drivers for this device, click Reinstall Driver.
Mozda je ovo objasnjenje zasto mi ne radi mikrofon na sluskama.

Nemam puno programa koje sam registrovao, tako da ne bi to smjelo biti problem, jer je ovo sporije ili isto kao duron 1,2ghz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno