Šta je novo?

Spor surf, a normalan download!!!

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
Mozda sam postavio temu na pogresno mesto. Problem je sledeci. Telekom ADSL 2mbit, torrent, download uopste, sve funkcionise savrseno 220-230KBps, ali je surf OCAJNO spor, treba mi po 10 min da baferuje klip od 2-3 min na tube-u. Samo otvaranje stranica je takodje ocajno sporo. Nemam nikakav firewall, probao i Operu i Mozilu i isto je, NOD32 anti-virus. Cak i speedtest.net meri 1.9mbit, a kad otvaram stranu i pustim speedtest, otvaranje strane mi uspori za oko 256K, kao da browser ne koristi ceo protok. OS je Win7 x64. Ima li neko slicnih problema ili jos bolje, neko resenje?

meni se slicno desavalo kad sam imao problema sa virusima

Telekom ima problema sa dns serverima,tako da je resenje staviti googlove dns

8.8.8.8
8.8.4.4

ili open dns

208.67.222.222
208.67.220.220

Tada ce surf ici normalno...

Nisam bas neki poznavalac tih stvari tako da nisam probao. Ja znam da ukljucim modem i da utaknem kabal u mreznu. ***. Pokusacu, pa ako uspem.

Pa bili mi ljudi iz kablovske , ni oni nisu znali da mi kazu sta je problem. Bili i otisli. Sta ih briga. Vazno je da ja placam.

Proveri pingove i da li nešto jaše upload.

Nema nicega. Ping 22.

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=217939
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=216448

Imam pun protok kad koristim torrent. Ovako nista. Streaming je ocaj , surf takodje. Samo neki put ujutru radi sve bez problema. Pustao sam onda neki hd video sa gametrailers-a, radio je bez problema, a netlimiter je pokazivao download od 470kb/s. To je radilo samo jednom ujutru oko 6:30, i vise nikad. Mada ne znam, ne koristim net ujutru, mozda radi svaki dan tako.

Probaj Google Chrome. Na jako slicnoj masini kao tvoja i sa Win 7 64 bit-a ubedljivo najbrze radi od svih pretrazivaca. Jos pride koristim i googlove dns-ove. Pretrazi malo forum nije ih tesko namestiti.

Nisam bas neki poznavalac tih stvari tako da nisam probao. Ja znam da ukljucim modem i da utaknem kabal u mreznu. ***. Pokusacu, pa ako uspem.

Pa bili mi ljudi iz kablovske , ni oni nisu znali da mi kazu sta je problem. Bili i otisli. Sta ih briga. Vazno je da ja placam.

E, ajd' onda step-by-step :D
Start - Run - cmd - enter
Tu kucaj one komande iz mog prethodnog posta:
Na sve to dodaj još i ipconfig/flushdns
Pa lepo restaruj mašinu. Onda podesi mrežu:
IP adresa 192.168.1.* (šta god želiš a različito od 1)
subnet 255.255.255.0
Default gateway 192.168.1.1 (pod uslovom da nisi menjao IP adresu rutera)

Prefered DNS 212.200.191.166
Alternate DNS 212.200.190.166
Pa klikni na advanced, pa na tab DNS
Tu idi na add pa dodaj
208.67.222.222
i ovaj takođe
208.67.220.220
Ova dva su Open dns (nek se nađu, zlu ne trebalo)

Ajd' pa javi ima li išta od ovoga...

Hvala , skapirao sam. :)

Ne, nema promena. I dalje je lose. Protok ne prelazi 50 kb/s. Speedtest pokazuje kao 2 mbit-a, ali to nema pojma. A treba da ima 4 mbit-a.

Mislis kad radim nesto, surf i download? Sad skidam sa torrenta nesto, pa nije merodavno da gledam. Pogledacu sutra kad se zavrsi. Znam samo da mi ujutru po neki put ( oko 6:00) radi skoro pa normalno. Tako da nije do mene sigurno.

Jeli moguce da samo meni ne radi net kako treba? Mislim nisam glup, vec godinama imam internet, u zadnjih godinu dana sam koristio 1,5 Mbit kod SBB-a, i sve je bilo ok. Medjutim od kad sam presao na postpaid, nema nista. Ne mogu da postignem download ni 50 kb/s, ni sa jednog sajta.

Zalio sam se milion put u kablovskoj, dosli ljudi, videli ,poverovali mi i otisli. Od tad placam, a ne mogu ni jedan trejler da pogledam koliko secka. ne daj boze da skidam drajvere ili slicno. Bio sam kod coveka koji ima 1 Mbit kod telekoma, radi mu bolje nego moja 4mbit-a.

Ja sam presao na eunet sa telekoma i sad imam istih problema, znaci dl sa news puna brzina, a kad zaustavim dl, surf spor, a yt sa stalnim seckanje u najmanjoj rezoluciji, jedino uvece moze da se gleda normalno. Da li je to do provajdera, da li oni nesto rutiraju saobracaj mozda?

Takodje, skidam sa netloada, full brzina ide, ali dok udje na fejs ili na mail server, vecnost, provajder Lelekom :)

Isti slucaj i kod mene (Telekom ADSL 2mb)... Do juce sam imao problem sa resetovanjem modema, svako malo ugasi se lapmica link i za koji minut se vrati (i tako ceo dan, urnisalo me), a od juce se ni jednom nije ugasila ali poceo je da me zeza surf (u svim browserima), a download je OK! Znaci opet lelekom nesto cacka...

Mislis kad radim nesto, surf i download? Sad skidam sa torrenta nesto, pa nije merodavno da gledam. Pogledacu sutra kad se zavrsi. Znam samo da mi ujutru po neki put ( oko 6:00) radi skoro pa normalno. Tako da nije do mene sigurno.

Jeli moguce da samo meni ne radi net kako treba? Mislim nisam glup, vec godinama imam internet, u zadnjih godinu dana sam koristio 1,5 Mbit kod SBB-a, i sve je bilo ok. Medjutim od kad sam presao na postpaid, nema nista. Ne mogu da postignem download ni 50 kb/s, ni sa jednog sajta.

Zalio sam se milion put u kablovskoj, dosli ljudi, videli ,poverovali mi i otisli. Od tad placam, a ne mogu ni jedan trejler da pogledam koliko secka. ne daj boze da skidam drajvere ili slicno. Bio sam kod coveka koji ima 1 Mbit kod telekoma, radi mu bolje nego moja 4mbit-a.

Ma jok. Restaruj komp, pogasi sve eventualne programe koji koriste net, a u startupu se podižu sa WIN-om. Pa onda u cmd-u ukucaj netstat -b pa javi šta si dobio....

Vrh Dno