Šta je novo?

Spor internet

stefan2

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
620
Molim za savet ako neko moze da mi pomogne.Na masini imam LucentWin
modem sa njegovim drajverima i operativnim WinXP-om.Provajdera imam 4 (PTT,Eunet,Nordnet i Suonline) za one iz Subotice znaju za njih.
Bez obzira kojeg provajdera koristim veze su mi ocajne,sto se tice downloada jos budi bog sa nama ide neki put i do 3-4 kb/s,ali ucitavanje stranica ide veoma otezano.Probao sam i reinstal WinXP-a i ne pomaze.
Inace imam Zone Alarm 4.5.538 i AVG 6.0.Da li je moguce da mi modem pravi problema ili nesto drugo.Hvala unapred.

Cekaj nisi rekao da li ti je telefonska centrala analogna ili digitalna.

Ja sam na digitalnoj centrali u bg i meni je download 3-5 kb/s mislim da to nije malo s`obzirom na mogucnosti dial-up konekcije na internet.

Probaj sa programom D.A.P. to je download accelerator koji ti virtuelno ubrzava download,na nacin sto istovremeno skida delove fajla sa vise razlicitih servera(najbrzih)pa download tako meni ide brze do 8 kb/s

Ma koristim i DAP 5.3 verziju i sada muljam neki download i to od 0,6 do 2,4 kb dva tri fajla.A sto se tice centrale navodno je digitalna.E sad ne secam se najbolje ali mismim da mi je na starom kompjuteru gde je bio Rockwell to radilo mnogo bolje.Jer ako je do modema uzeo bih drugi, e sad trebam naci dobrovoljca koji ce mi pozajmiti modem pa tda probam da li su isti problemi

Najjednostavnije resenje:

Izaberes jednu dobru firmu koja prodaje PC-je i opremu, odneses racunar kod njih, kazes da imas probleme sa modemom i da nisi siguran da li je do linije ili do modema, pa ih zamolis da probaju tu kod njih, pa ako se ispostavi da je modem - kupis ga...

Tako radimo mi u Zrenjaninu.

Ma ljudi, sve je vise korisnika neta. Svuda nicu newbees. Sve su popularniji mesecni paketi a da nepricam o 042 brojevima koji su nekim ljudima produzili boravak na mrezi bar za 100%. Sve zavisi od toga u koje vreme se konektujes. U spicu saobracaja - predvece, rano uvece, tesko da se isplati kaciti se. Doduse meni u to vreme brzina pada za max 30%. Mozda bi ipak mogao da probas da zamenis modem. Pre toga obavezno kontaktiraj podrsku kod provajdera - ako treba sva cetiri. Ima tu par poteza koje znaju ti momci u vezi podesavanja konekcije - razni stringovi... koji su drugaciji za neke modeme.

Nazad
Vrh Dno