Šta je novo?

Spor intel 775

Resetuj BIOS na defaults. Hard disk stavi na AHCI i ako ploca ima UEFI iskljuci ga. Takodje iskljuci i floppy. Probaj onda da startujes instalaciju W7. A, da ... i skroz ocisti hard disk od particija (sve ocisti sa Hirensom ili necim slicnim). Ovo su neki od razloga koji mogu da prave problem prilikom instalacije pa cak i nakon toga.

Hvala,to cu obavezno da probam.
Ja koristim HDD Low Level Format.Da li je isti efekat kao i Acronis ili Hiren ?

Poslednja izmena:
Low level je overkill. Samo digni live linux ili live xp sa hirensa i pobrisi sve particije i to je to.

I moj glas ide za hard disk da menjas. Servisiram racunare i jako cestu pojavu sam imao da hdd bude 100% ok health i bez greske u sentinelu ali da jednostavno radi sporo. Probaj hdd i mislim da resavas problem. Pozz

Koji Hiren da skinem i kako da ga nabacim na usb da obrisem ceo hard i sta dalje..?
Moze tutorial..?

Mislim da ti je lakse da taj hard prikacis na drugi komp, pa iz windowsa pomocu HD Sentinela odradis neki Surface Test - Destructive (ili kako vec pise).

write test se kaze,najbrzi je,u sustini skoro svaki softver (hdtune,partition wizard,ccleaner,paragon...) ima fill with zero/1 opcije koje su i vise nego dovoljne.najbrze i sasvim dovoljno je prosto neko reparticioniranje na ext3/4 (partition wizard ima opciju da ovo odradi iz win-a,nema potrebe za linux distroom),namucice se taj neko ko bude zeleo da vadi podatke sa toga.HDtune ima dosta relevantan i brz surface test,naravno najbolji je HDD sentinelov reinitalize surface area (iliti write+read+write),ako ima ikakvog problema sa sektorom to ce ga otkriti,samo je spor,narocito ako drajv nije bas najzdraviji.HDD regeneratorom sam samo jednom uspeo nesto kao toboz da sredim,ali i dalje sumnjam da je samo bloatware i da ide na placebo.

dobra sansa je da je drajv prosto mator,a da si ti navikao na bolje.ti sata I drajvovi i na 7200 obrtaja su isli na oko 40mb/s i imali horor latencije,kad uporedis sa modernim drajvovima,skoro da mu dodje kao da sa hdd-a predjes na ssd.(tojest nekad je ekstremniji slucaj).neki minimum ispod kojeg ja ne bih isao za sistemski drajv je 60mb/s sa solidnim latencijama,manje vise svi ti sataII 7200rpm-a hdd-ovi su takvi.ovaj,ako je okej,nema sporih sektora,stekni za eksterni,kucista za eksterne drajvove i rekovi su prebagatelni ovih dana.

Vrh Dno