Šta je novo?

Spor download preko broswera?

kuzma_x

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2007
Poena
380
Imam jedan veoma cudan problem. Sta se desava, ne mogu preko browsera da ostvarim vecu brzinu od 100 kb/s. Skidao sam drajvere sa nvidia sajta i nece preko 100 kb/s, filmovi sa you tube-a mi seckaju katastrofalno, sa gametrailers-a takodje.

Kada sam ubacio linkove u jdownloader, download je bio 500 kb/s. Koristim SBB 4 Mbit-a net. Kada gledam neki game trailer na gametrailers sajtu, video se jedva ucitava ( i to SD verzija), a kad ubacim link u jdownloader, ide 500 kb/s.

Znaci preko browsera je sve sporo, a preko downloadera je brzo. U cemu je trik?

Ovo je pocelo jos pre mesec dana, kad su pocele najave za SBB ubrzanje. Do tad mi je radilo sve ok. Imao sam 1.5 Mbit-a net i download je bio 180 kb/s, preko broswera.

Koristim Operu 10, IE i Mozilu 3.5, i na sva tri je isto. Speedtest mi ovo daje:

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
Prelazeci na ovo:

mislio sam kao i ti, da ce streaming da leti, medjutim shipurak!

Download fajlova ide normalno, ali ovo sto ti kazes desava se i meni i bash zbunjuje ...

Pametniji, javite se!

Primetio sam da browser kada skida nesto sa neta , da pravi samo jednu konekciju za to, a JDownloader pravi koliko mu postavis ( 20 na primer). I tako da postize maksimalnu brzinu.

Sve sam ovo proverio sa netlimiterom. Lepo se vidi da broswer skida preko jedne konekcije a jdownloader preko 20. Kako da postignem da browser radi isto?

nikako... ali mozes sa recimo dl helperom da skidas tube sajtove, pa dok skida 5 komada jedan odradi, i onda gledas sa par minuta laga :d

moze da se namesti da browser pravi vise konekcija odjednom, bar firefox.
ali ne znam dal to vazi i za download ili samo surf

Ja sam na operi podesio 128 konekcija, ali to je samo za surf. DL i dalje ide preko jedne.

Lici na ogranicavanje ISP po konekciji ( 100kb/s). Time se sprecava ne samo veliki streaming u vreme jakog zauzeca, vec i, kod nas jako popularan, free rapidshare download. E sad, da ne sviram po mnogo, posto se vidim ne zale ljudi da SBB to radi, mozda je infrastruktura za to kriva, tj ne moze da izvuce vise od 100kb/s po konekciji. Deluje blesavo, ali nedavno nadjoh ovde na bechu post coveka koji ima ADSL i krivio je svog ISP za shaping per connection, a na kraju ispade kvar bio u centrali, tj na njegovom portu. Probajte da prijavite kvar SBB-u, ukoliko nije shaping per connection verovatno ce ga otkloniti.

Mozda je kriva i infrastruktura, ali do pre mesec dana sam imao 180 kb/s po konekciji. Tako da samo verujem da je nesto drugo.

Mada sam odustao od dizanja frke kod SBB-a. Verovatno da ce da dodju da mi provere signal i da odrade speednet test i to je to. i opet nisam nista postigao. Mada bih mogao da postavim temu na njihovom forumu, samo neznam kako da je formulisem i kako da iznesem dokaze. Da ne dobijem odgovore da mi je do sistema ili da proverim da nemam viruse i slicno.

Isti problem sam ja imao samo sto je provajder bio AVcom. Ima ovde negde i tema koju sam otvorio ako nije obrisana.
Jedina razlika je sto je meni i jdownloader radio slabo ali su ostali simptomi bili isti: torenti i flashget rade punom brzinom a dl preko browsera, streaming, youtube i sve ostalo radi katastrofa.
Speedtest je uvek pokazivao normalnu brzinu.
Nikada mi nisu popravili situaciju, nisu hteli ili mogli nemam pojma; vise me ni ne zanima posto su daleka proslost.

isto i kod mene, torenti rade full brzinom dok preko browsera plafon 100kb/s, a pre je islo punom brzinom... neobee provajder

Vrh Dno