Ja sam student, bez posla, koji nema bogatog tatu...
A vi mozete da bude inzinjeri sa 10000 evra i da nemate pojma o cemu pricate...
Eh, tužna priča o dedi i unuku, mislim... Što onda ulaziš u diskusiju kad nemaš praktičnih iskustava kao ostali? I ja sam studirao, i zaradio (na overklokovanom procesoru) za svoj prvi bolji cpu (onaj thunderbird od Ace), overklokovao ga i dalje zarađivao. I još je bio okrnjen :d
OCeri.. da vas pitam nesto...
1. Kako "birate" procesor? Dal ga kuckate kao lubenicu ili imate neku drugu foru?
2. Stabilnost je relativna stvar. Kako vi ocenjujete da je proc "stabilan" na nekom clocku?
3. Usled elektronske migracije untar procesora, kako mozete biti sigurni da lagani OC nece lagano da ubija procesor pa ce jadnik posle N dana traziti veci napon i na kraju izdahnuti.
4. Koliko na elektronsku migraciju utice opterecenost procesora, a koliko povecan napon & clock?
1. Biraju oni koji znaju, kojima prođe kroz ruke više komada i koji prate koje su serije raspoloženije za OC.
2. Kad god pustim render, trajao 1 minut ili 150 sati, a da ne prsne sistem. Ako se desi da pukne jedan komp u "farmi", ponekad, to je manje-više uračunato, pošto je to nešto što može da se desi nevezano za procesor, već recimo za drajver od grafičke, lupam (češće sam dobijao BSOD od nv4displ.sys nego od OC-ovanee mašine) ili mrežne ili windowsa ili koječega.
Prvo se naravno istestira u par generičkih testova za stabilnost, posle ja puštam par svojih test scena čisto da budem miran.
3. Ne znam i nije ni bitno, procesore ionako menjam na godinu +- najduže, pa trajao on 5 godina umesto 10....
4. Takođe nemam pojma, ekploatišem procesore kroz render a ne kroz ispitivanja
😀
Uglavnom se više hardverom ne bavim toliko, već to prepuštam onom ko se time bavi.