Šta je novo?

[split iz teme] Oficijelni AM2 tred

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Unapred se izvinjavam za offtopic ali primoran sam na ovaj potez.

Otvorena pitanja i kritika za Nedju:

Zasto si zatvorio Conroe In Action thread?

1. Zar nisi mogao da pobrises OFFTOPIC (citaj AMD/AM2/K8L) i ostale trollujuce postove pa da ostane otvoren za dalju diskusiju i eventualno neke nove testove nego si namerno pustio da se razvije flame da bi imao opravdanje da ga zakatancis kao i prethodne threadove. Zaista lamerski potez.

2. Primetio sam da moderatori tolerisu kada AMD-ovci bace flamebait u Intel thread, a kada na primer ja bacim flamebait u AMD thread neko odmah brise moj post. Zaista lamersko ponasanje.

I na kraju da me ne bi neko pogresno razumeo, nemam nista protiv ako se AMD pomene u Intel threadu i obrnuto ukoliko je informacija relevantna.

Poslednja izmena:
Sve ovo si mogao da mi bacis u PM, ali ajd.
Ja sam zatvorio sopstveni tred o AM2 rezultatima nakon tvog "zagadjivanja" istog. Iz istog razloga sam zatvorio i Conroe tred jer se isti pretvorio u smaranje Intelovaca sa nadrkanim OC skorovima ultra biranih primeraka, s jedne strane, i zayebavanjem AMD-ovaca sa pricama o K8L, s druge strane.
Brisanje i filtriranje bi bilo previse komplikovano i dugo.

ovo sto si primetio pod dva je tvoje subjektivno misljenje na koje imas potpuno pravo. A flamebaite necu ni d akomentarisem.

Slobodan si otvoriti "Konstruktivan Conroe Tred" pa cemo ga onda za dva meseca upgradeovati na "oficijelni" (nadamo se da ce preziveti do tada).

Ajd sad nazad na temu ovog treda!
poz
Nedjo

Nedjo je napisao(la):
Sve ovo si mogao da mi bacis u PM, ali ajd.

Dobro sam ja procenio da ovo nije za PM.

Nedjo je napisao(la):
Ja sam zatvorio sopstveni tred o AM2 rezultatima nakon tvog "zagadjivanja" istog.

Ja sam u tom threadu samo osporio dobit u realnim aplikacijama od prelaska na DDR2 platformu sto se na svim testovima do sada objavljenim na renomiranim sajtovima pokazalo kao tacno i naglasio da je Intel taj koji je omasovio DDR2 standard. Pride sam rekao da su bandwidth rezultati impresivni.

Ako u tvom recniku reci moral i licemerje imaju definiciju (tj. nisu NOP) bilo bi posteno da se nakon ovakve izjave ti vise NIKAD ne javis ni u jedan thread o Intelu da ga ne bi zagadio kao sto sam ja tvoj prekrassni.

U vezi toga da ti skrenem paznju da koristis svoje moderatorske privilegije da namerno srozavas ugled drugih korisnika -- u poslednjem postu u tom threadu si napisao da je thread otisao u pm zahvaljujuci meni sto nije tacno jer posle mog poslednjeg posta sledi jos 10 komada diskutabilnog kvaliteta. Povrh svega posto si nakon tvog posta zakljucao thread ja na tvoju kazualnu i neosnovanu optuzbu nemam prilike da odgovorim. Ako hoces da odem sa foruma samo nastavi tako dziberski da se ponasas.

Nedjo je napisao(la):
Iz istog razloga sam zatvorio i Conroe tred jer se isti pretvorio u smaranje Intelovaca sa nadrkanim OC skorovima ultra biranih primeraka

A sto tebi licno to toliko smeta ako si nepristrasan? Meni je bas bilo zanimljivo to da vidim, svakako zanimljivije nego tvoji nasvirani AM2 bandwidth rezultati od kojih u praksi nema nista.

Nedjo je napisao(la):
Brisanje i filtriranje bi bilo previse komplikovano i dugo.

To ti je u opisu posla ukoliko se ne varam. Spam se vidi iz aviona, a delete je udaljen samo jedan klik misem, posto je soft-delete u pitanju uvek moze da se vrati ako pogresis. Ako ti je tesko, a ti daj otkaz na titulu moderatora.

Nedjo je napisao(la):
Slobodan si otvoriti "Konstruktivan Conroe Tred" pa cemo ga onda za dva meseca upgradeovati na "oficijelni" (nadamo se da ce preziveti do tada).

Hvala ti lepo na toj slobodi ali dokle god se ovakva mesarska uredjivacka praksa nastavi ja ne zelim da ucestvujem u radu ovog foruma.

I na kraju jedna mudra misao za tebe -- pametan covek ce se okruziti razlicitim ljudima, a budala istomisljenicima.

Over and out.

Izvinite jos jednom za offtopic, necete me skoro videti na benchu.

Poslednja izmena:
audiofreak je napisao(la):
Hvala ti lepo na toj slobodi ali dokle god se ovakva mesarska uredjivacka praksa nastavi ja ne zelim da ucestvujem u radu ovog foruma.

I na kraju jedna mudra misao za tebe -- pametan covek ce se okruziti razlicitim ljudima, a budala istomisljenicima.

Over and out.

Izvinite jos jednom za offtopic, necete me skoro videti na benchu.

Ma daj iscooliraj ih. Pazi kada ovakvim svojim stavom, činiš baš ono što i žele. Nije bitno da li sam IntelFreak ili AMD-Fun, ali činjenica je da si na ovom forumu pravio kakvu takvu ravnotežu. Intel zajednica gubi na oštrini ovim. U ime svih nas koji imaju želju da čuju i "drugu" stranu i samim tim da nauče nešto na ovom forumu, još jednom ti predlažem da preispitaš ovu svoju odluku.
Najiskreniji...
Pozdrav.:wave:
Izvinite za offtopic.

Moorhuhn je napisao(la):
Ma daj iscooliraj ih. Pazi kada ovakvim svojim stavom, činiš baš ono što i žele. Nije bitno da li sam IntelFreak ili AMD-Fun, ali činjenica je da si na ovom forumu pravio kakvu takvu ravnotežu. Intel zajednica gubi na oštrini ovim. U ime svih nas koji imaju želju da čuju i "drugu" stranu i samim tim da nauče nešto na ovom forumu, još jednom ti predlažem da preispitaš ovu svoju odluku.
Najiskreniji...
Izvinite za offtopic.

koliko neko pravi ravnotezu, toliko moze i da pravi i 'stetu' po forumu, a jednom je vec isto tako teatralno napustio forum pa se vratio, sad opet to radi. Mislim, chemu ... A to sto ne ume da se postavi u diskusiji i da chuje i tudja misljenja ma kakva ona bila ne znachi da forum treba da bude mesto gde ce on da vedri i da oblachi i da treba svako to da gleda. Ovakve teme bi bilo normalno da pokrece neko od koga bi to i zvuchalo na mestu, af to svakako nije, a iskreno, mrzi me da kopam po forumu i dajem argumente za tako nesto, jednostavno, tako je.
iznebuha postovati na temu koja ima svoj tok ovakvim spanskoserijskim stavom (koji JESTE za PM, ako ne onda za novu temu u odgovarajucoj sobi) je u krajnju ruku :vomit:

i evo splitovana tema pa ovde smarajte s podrskama i zeljama i cestitkama :S:

a tema iz starta krenula lepo dok se AF nije dosetio i postovao ovo:

Intel Core pwns!!! :d

Poslednja izmena:
Intel zajednica gubi na oštrini ovim.

Intel zajednica, AMD zajednica!? Kakve sad zajednice ovdje postoje? Trebaju li kome bilo kakve zajednice ovdje?Ima li tu kakve love, ima li kakvih okupljanja. Ako se dijeli lova za "reklamiranje" bilo Intela ili AMD-a, eto mene odmah.
Znači danas furam Athlona jer je bolji, a sutra ću lako moguće Core Duo. I to mi neće pasti teško, jer dajem svoju lovu, i hoću da za to lovu izvučem maksimum. Ispao bih glup kada nebi tako nešto napravio.

I šta ako pređem na Intela, automatski nisam više član AMD "zajednice". A nisam ni znao da sam član takve nekakve zajednice, i da uopće postoji.

Care, ovdje postoji samo benchmark zajednica.

Znači danas furam Athlona jer je bolji, a sutra ću lako moguće Core Duo. I to mi neće pasti teško, jer dajem svoju lovu, i hoću da za to lovu izvučem maksimum. Ispao bih glup kada nebi tako nešto napravio.

i lud :D
pa ja mislim da bih bio najsrecniji kad bi se AMD i Intel spojili (Intamd ili Amtel:D) pa bi konachno stale ovakve smarachke gluposti ;)

Ji 4Tze je napisao(la):
a tema iz starta krenula lepo dok se AF nije dosetio i postovao ovo:
Intel Core pwns!!! :d

U ovoj poruci je izmedju ostalog pisalo:

ivanbo2003 je napisao(la):
Znaci => bez "Intel Core Pwns" komentara molim

Moj post koji citiras (koji je obrisan) je bio sala na racun toga, otud i smajli na kraju.

Uostalom koliko smo samo takvih postova tipa "AMD Rulez" videli u svakom threadu o Intelu gde ste vi moderatori cutanjem davali podrsku umesto da kao i u ovom slucaju obrisete post?

Pogledaj kao najsveziji uzor ovaj thread (postovi by Ji 4Tze, monteboy, Jerry[NS]) -- tek je jaksa uradio pravu stvar.

Prodji jos jednom kroz Conroe in Action thread pa vidi koliko AMD-ovaca se javilo i koliko spama, offtopica i shuma tu ima. Zasto nije cisceno?

Ji 4Tze je napisao(la):
A to sto ne ume da se postavi u diskusiji i da chuje i tudja misljenja

Vazno je da svi vi ostali koji imate moderatorsku titulu umete i da vam je lakse da koristite katanac umesto gumice.

Sto se tice mog postavljanja poruke u AM2 thread, to se ne bi desilo da Conroe thread Nedjo nije tako slatko zakatancio. Namerno sam postovao tamo jer sam zeleo da mi on odmah odgovori i da sto vise ljudi vidi sta se desava, a ne da prodje nezapazeno kao mnogi threadovi tog tipa u benchmark ili clubbing sobi.

Ostatak tvog posta zaista ne bih komentarisao.

Posto mi zaista vise nije stalo do ovog foruma jer su neke stvari koje mi se ne svidjaju uzele maha, za kraj jedna zanimljivost -- pogledajte ovaj thread. Evo citata iz prvog posta:

Nedjo je napisao(la):
2006 AMD ce imati K9 koji ce se proizvodtiti u FAb36 i bice izradjivan u 65nm na 300 mm podlogama.
Akos e u obzir uzmu sadasnji trendovi i predvidjanja i Merom i K9 ce raditi na otprilike istim frekvencijama, a mozda ce K9 biti i nesto brzi u cistim megahercima (90nm K9 bi trebalo da ide vema blizu 4 GHz) Merom ce sa svojih 4MB cachea imati duplo veci sekundarni kes od K9, a oba procesora ce omoguciti multycore konfiguracije...
Te 2006 ce biti relevantni jedino 64bitni procesori i 64bitini OS (Longorn)

U to vreme sam ja na forumu bio registrovan kao korisnik tombraider. Sta se od Nedjinih "predvidjanja" (da ne kazem gatanja) obistinilo ili ce se obistiniti ove godine, a sta od mojih videcete i sami. Nedeljko, ja stojim iza onoga sto sam tada pre dve godine pricao (i uopste iza svega sto pricam), a ti?

Pozdrav svima, over and out
Audiofreak

AF, ajde ne smaraj, idi, radimo :D

Stvarno mogli bi ste da se potrudite da zadrzite audiofreaka na forumu, jer je ocigledno da covek zna znanje.Iako je on ucestvovao u gomili intel/amd threadova on je i dalje pomagao drugim korisnicima u drugim threadovima sa konkretnim i detaljnim odgovorima.

Mozda se nekome ne svidja njegov stil pisanja, ali za ono sto je iznosio uvek je davao obrazlozenje i time je sebe uvrstio u ozbiljne sagovornike.

Cisto da ne mislite da je tezak offtopic
posted by Ji 4Tze
i evo splitovana tema pa ovde smarajte s podrskama i zeljama i cestitkama

Poslednja izmena:
Conroe in action thread: lepo sam i ja postovao za flame i predlozio da se izbrise moj post ali i ostali offtopic postovi.Tako bi imali konstruktivniji Core2duo thread kao shto je dobro da postoji i am2 chist thread.Nebi se valjda ljutili Mecene iz Drezdena :D.
Medjutim mrzelo vas je da izbrsihete 7,8 postova.Eh,ali ajd,mislim nece drzava da propadne zbog jednog thread-a.Mislim da je ovde ipak princip u pitanju i tendenciozna favorizacija AMD procesora.Razlog mi je jasan ali treba imati limite.
Postoji par njih koji prate arhitekture mikroprocesora i imaju neko znanje.Oni "vuku"ovaj forum ka AMD platformi.Onda se pojave gomile klinaca koji su kupili takve mashine i pochnu da poltronishu(socioloshka potreba pripadnosti grupi) i prate ih kao ovce u stadu.Chim neko kaze neshto protiv amd-a,oni i pre vodja pochnu da lupetaju i da brane neku firmu(amd) koja i nezna da oni postoje,Ajd da razumem ove vodje AMD stada,jer imaju interes(tako mi izgleda) ali ove druge-teshko.
Ako vlasnik sajta ili ko vec,zeli neka promeni ime BENCHMARK u AMD SAJT i onda niko ko ima intel platformu nece ni doci.Tako je bolje. Po ponasanju pojedinaca kapiram da ne zele ni rech o drugoj firmi osim AMD...e ***.koji crap....
Ja sam imao i jedan i drugi cpu.Ali kako se ovaj AMD SAJT ponasha postacu stvarno nakrenut jednoj strani.Toliko su mi ogadili AMD da ni ja<a ni dosta mojih prijatelja koji chitaju ovo,izgleda necu planirati da kupim AMD.Bezveze stvarno...

Pogledaj kao najsveziji uzor ovaj thread (postovi by Ji 4Tze, monteboy, Jerry[NS]) -- tek je jaksa uradio pravu stvar.

smesan si :) a nesto nemam zelju da kopam po tvojim postovima pa da sam vidis (sto i nisi u stanju ochigledno) koliko si, u najmanju ruku, bez trunke samokritike. Meni je dosta sto si uspeo da smoris i silvera i gedzu, to je stvarno izuzetno retko kome uspelo.
Niko normalan ti nije na forumu nipodastavao znanje, vec imas opak problem sa stavom na forumu... i ne znam sto svaljujes krivicu na moderatoremnogo vise do tebe i tvog nadobudnog stava. A prvo napravis '******' u thread-u i onda prozivas moderatore da ne rade svoje nego si ti, chuda li, prosto nateran da reagujes... tako da, jeste, lakse je zakljucati nesto nego gubiti vreme na chiscenje topica od svakojakih gluposti...
yeah right, kad bi se zezali i jurili po fiokama :d
Uostalom, probaj da uochis kolichinu gneva i negativnosti u svom postu (http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=841828&postcount=23) a ako ne mozes, lepo ti malo odmori od foruma izduvaj se negde pa se vrati chio i mio pa da se pricha normalno kad stigne taj core duo, yonah, conroe ili sta vec ;)
a na nedjine predikcije smo se vec navikli :d

Delim takvo misljenje :) , mada mu je u kontekstu dogadjaja u navedenoj temi reakcija ispravna i bez ulagivanja, hocu reci iskrena i prenagljena u odabiru reci, ipak to je nas Audio :)

Poslednja izmena:
opet da naglasim, zamisli da svako tako radi, na sta bi forum lichio. Dakle, nema opravdanja :) mada, kad malo razmislim, par puta se desilo da oni sto shamaraju najgore po forumu na kraju i budu moderatori, da ih ne nabrajam sad, prepoznace se (hint: jedan ima labradora :d)
meni kad postovi krenu da idu na nerve toliko da pocnem da pisem malo ostrije, ja to obrisem, napisem nesto smaracki ili batalim ili odmorim malo od foruma. Sto silver negde lepo reche, ebes surf ako ces zbog toga da pizdis - em siris negativnu energiju po forumu em se jos vise nerviras zbog daljih odgovora... ne kazem da treba sad da pricamo samo o cvecu i leptiricima, ali treba imati i malo mere, izgore ljudi i od pisanja i prepiranju po forumima :)

starac je napisao(la):
Intel zajednica, AMD zajednica!? Kakve sad zajednice ovdje postoje? Trebaju li kome bilo kakve zajednice ovdje?Ima li tu kakve love, ima li kakvih okupljanja. Ako se dijeli lova za "reklamiranje" bilo Intela ili AMD-a, eto mene odmah.

I šta ako pređem na Intela, automatski nisam više član AMD "zajednice". A nisam ni znao da sam član takve nekakve zajednice, i da uopće postoji.

Care, ovdje postoji samo benchmark zajednica.

Banalizovao si ono što sam rekao do besvesti. :trust:
Činjenica. Posedujem Intel procesor. Zašto ? Jer je u tom trenutku višeo odgovarao mojim potrebama. :smash:
Vremenom AMD je izbacio K8 i podelio packe Intelu zbog zabušavanja (Audio bi ovo prodiskutovao malo drugačije...nešto o neoptimizovanosti programa i sl. ali, šta ćeš to već nikada nećemo saznati). Da li sam ja nekada javno rekao da P4 rula i da je K8 trulež. Nikada! ALI!!! Vremenom mi se takva pljuvačina po Intelu i njenim "glupim" vlasnicima do te mere ogadila, da sam počeo neke stvari da shvatam lično, iako to u svojim postovima nikada nisam iskazivao. Posledica toga. Odustao sam od kupovine K8 (iskreno nisam imao ni neku preku potrebu, za ovo što trenutno radim i laptop je dovoljan;) ) i rešio da iscooliram bar godinu, dve...da vidim kako se stvari odvijaju...i naravno zamenim platformu kada za to stvarno imam potrebu.
Više od godinu dana je prošlo i sve ovo vreme, na svaki tred, na svako pitanje o Intelu iskakala je gomila AMD Funova i prozivala "šta će ti to? Prodaj i kupi A/S 64" i sl. Audio je bio jedan od glasnogovornika, svidelo se to tebi ili ne, Intel zajednice (čitaj: vlasnika). I ne, nema love, nema ni okupljanja... jednostavno, stavom koji je većina ljudi ovde na benchu iskazala, pojedini ljudi su počeli to da doživljavaju malo "drugačije". Nije problem toliko u Montyju, drfedji, Nedji, Delimiru... Ljudi su poprilično upućeni u tematiku i ok je pročitati postove kojim oni obrazlažu "zašto" i "kako". Ali onih 80% što spamuju za njima...:wall:. Jednostavno, suviše napadnim stavom došlo je do toga da se na Audia, Genijalca i Soso jedno vreme, a kasnije illidana, Yotavga, Dark Sidea...gleda blakonaklono i sa odobravanjem od strane Intel vlasnika.
i još nešto...
Otac mi preferira Forda od momačkih dana. I dan danas on isključivo kada menja auto, on to radi uz doplatu za drugog Forda...iako sam nebrojano puta pokušao da mu ukažem da za isti novac može da uzme i nešto drugo. "Ne"! Čovek jednostavno voli i ima poverenje u taj brend. Da li ga to čini glupim? Ponašaj se u skladu sa nikom i pokušaj "mudro da zboriš" je si suviše ozbiljnu reč upotrebio.:trust:

Ji 4Tze je napisao(la):
a na Nedjine predikcije smo se vec navikli

hm.......navikli.......zanimjivo je to shto je Nedjo rekao da je TR aka AF lupetalo....a objektivno gledano (a ja ne znam drugachije da gledam....chitaj... chak imam i AMD :D) jedini ko je lupao je Nedjo (molio bih gospodina Nedeljka da ovo ne protumachi loshe ;)) tako da ja kapiram da bi svaka diskusija trebala da se zavrshi sa starim dobrim :vreme ce da pokaze ;),i neka se brishu postovi tipa:jesi li lud ma ja imama proverenu informaciju.......znachi seci te to u korenu!

Ne branim AF-a niti kritikujem Nedju ali chinjenice su chinjenice!A u ljudskoj prirodi je da se nikad ne zaboravlja (chitaj:zlopamti) tako da razumem AF jer je chovek ipak na kraju osporavao neshto u shta je chvrsto verovao i ispostavilo se da je bio u pravu.Opet sa druge strane imao je par ''ispada'' koje ne razumem i chinjenichno stanje je da on svaki post tipa:ma intel je njesra,protumachi kao lichnu prozivku.Znachi nije dobro ni shto Nedjo konstantno daje dezinformacije (naravno da verujem da to ne radi namerno ;) ali treba ponekad da razmisli a ne da slepo veruje zastupnicima velikih IT kompanija) a nije ni dobro shto Audio ne stane na loptu ponekad!

Neka svako gleda svoje ''dvorishte'' i bez flame-a vishe ali stvarno.....pola foruma je neko *****sko prozivanje (ma proziva se i ja sa dosta ljudi ali nekako mi niko nije uzeo za zlo jer svakom posle napishm na PM ili kao vec da je sve ovo jedna mala strana nashih zivota ;))!!!!

Dragi moderatori imam jedan prost a opet savrshen predlog!

znachi........svaki put kada neko od chlanova napishe neshto u kontestu AMD or Intel Rulez or something neka bude banovan sa foruma na 7 dana (ali bukvalno svako!)

P.S.Pozivam N-a i AF-a da samnom odu negde na pice ;) (mislim da je totalno drugachija pricha kada se ljudi gledaju u ochi)

Moorhuhn je napisao(la):
Banalizovao si ono što sam rekao do besvesti. :trust:

Jesam li banalizovao? Osim što si spomenuo Intel zajednicu, rekao si "Ma daj iscooliraj ih". Zapitljivo?

Pa neko će uvjek uletjeti sa glupošću, Intel/AMD rules ili sucks i sl. samo da bi mu se povećao broj postova, ili da bi napravo flame... Ja se na to neću obazirati, ili ću biti kratak i jasan. No tu uvjek ima ljudi koji imaju nešto za reći. Druga stvar, to meni ne može zgaditi neki brend, jer ja to ne shvaćam za ozbiljno. Isto predlažem i tebi i drugima.

Meni niko ne može recimo zgaditi Intela, znači ne može me odgovoriti da ne kupim Core Duo. Nivo znanja mi je na takvom nivou da sam mogu skužiti šta je dobro, isplativo, i ne treba mi glasnogovornik, kao ni tebi i mnogima ovdje. Prije svega ti "glasnogovornici" ne mogu govoriti u svačije ime, jer ne mislimo svi isto i imamo različite potrebe. Mada su mnogi ovdje u principu glasnogovornici.

Pazi, svi imaju pravo na mišljenje, ali činjenice su činjenice. AMD je već duže vrijeme bolji izbor za većinu, pa i za mene. Zato ga ja imam, i zato ću ga preporučiti, kao i većina ovdje. Samo mora se biti umjeren. Ali nisu svi isti.

Otac mi preferira Forda od momačkih dana. I dan danas on isključivo kada menja auto, on to radi uz doplatu za drugog Forda...iako sam nebrojano puta pokušao da mu ukažem da za isti novac može da uzme i nešto drugo. "Ne"! Čovek jednostavno voli i ima poverenje u taj brend. Da li ga to čini glupim? Ponašaj se u skladu sa nikom i pokušaj "mudro da zboriš" je si suviše ozbiljnu reč upotrebio

Dobar ti je ovo trik!
Ono što osam ja rekao u vezi kupovine vrijedi za mene, a ne za tebe, tvog oca i ostale. Auta se nikako ne mogu porediti sa računarima. Auto ima jednu ulogu, a računar puno više...

starac je napisao(la):
Dobar ti je ovo trik!
Ono što osam ja rekao u vezi kupovine vrijedi za mene, a ne za tebe, tvog oca i ostale. Auta se nikako ne mogu porediti sa računarima. Auto ima jednu ulogu, a računar puno više...
Nisi bash shvatio poredjenje:svako zna da auto nije mikroprocesor :D.Chovek je samo naveo jedan aspekt psihologije kupca.Ova pojava je odavno prouchena od mnogih svetskih menadzera(Piter F.Draker).
Ovakvi kupci su "bojazljivi" ili "kupci na sigurno".
Ja ne spadam u takve ali ovde smo malo skrenuli od teme.
Poenta svega je da treba ovakav sajt oglasiti "amd sajt" i onda nema problema.Neko ce da otvori Intel sajt i "mirna bachka" :D
Ovako,chim neko pokrene hvalospev o kvalitetu Intel procesora,pojave se gomile balavaca(uglavnom) koji leche kompleks nize vrednosti jer ovde mogu da lupetaju shta god hoce ukoliko su na "amd strani".I shto bi sad ja chitao flame-ovanje takvih,chiji je vrhunac iskustva "sempron".Ja sam promenio nekoliko a64 i Prescott-a i uporedio.Menjao ploche na svaka 3 meseca i video.A ovi flame-ri?
Tu je kritika.Moderatori moraju da brishu "prazne" postove.Ipak je edukativna ideja valjda ovde prva.
Pre neki dan Genijalcin postavi pitanje da pogodimo sta je na slici.Ja odgovorim "cpu" jer sam se nasalio sa njegovim nepotpunim pitanjem.Normalno da je post obrisan(verovatno od nekog klinca koji je dobio "vlast" da brishe :D).
Zashto se onda ne brishu i drugi saljivi postovi amd bratije?
Takav odnos samo brljavi ovaj sajt koji sve vishe ide na losh glas.

Poslednja izmena:
Van teme.
Neces verovati da sam po slicnom pitanju intel PR-u uputio kritiku za los INTEL marketing u nas evo ga odgovor:

Hi Vinko

I know about this situation and I cant do much about it now.

I have sent your honest feedback which I really value to our management - we will see...

thanks!
XXXXXXX

starac je napisao(la):
Jesam li banalizovao? Osim što si spomenuo Intel zajednicu, rekao si "Ma daj iscooliraj ih". Zapitljivo?
....
Pazi, svi imaju pravo na mišljenje, ali činjenice su činjenice. AMD je već duže vrijeme bolji izbor za većinu, pa i za mene. Zato ga ja imam, i zato ću ga preporučiti, kao i većina ovdje. Samo mora se biti umjeren. Ali nisu svi isti.
...
Dobar ti je ovo trik!

Za Intel zajednicu sam u sledećem postu objasnio, tako da bi tu trebalo sve da bude jasno.
"Iscooliraj ih"?!?! ne znam šta je tu zapitljivo, interesantno ili šta već? To se odnosilo na konstantna peckanja koje je Audio dobijao (nekada zasluženo, nekada ne) od strane ponekih moderatora, ozbiljnih članova (oni koji kontaju više od drugih kada je IT u pitanju-jedan si od njih) i "ozbiljnih" članova (oni koji kontaju da je cool napisati nešto za vama:-devil-: ). Znači, ako si kojim slučajem mislio da se ono "ih" odnosi na ljude koji preferiraju AMD-greška. Nikada, ali nikada, nisam etiketirao ljude na osnovu komponenti koje furaju.:smash:
Znači ta rečenica je bila isključivo u funkciji "ne padaj u vatru, ne nasedaj, ostani na forumu". Nadm se da je i ovo razjašnjeno.;)

Pa jeste do skoro AMD bio bolji izbor (novac-performanse), ali osim par modova, ne videh da se neko ovde izlomi od preporuke za 805icom ili 920icom koja može da se nađe za nešto preko 220€. Svi i dalje pričaju istu priču, od pre par meseci ili preporučuju čekanje do izlacka Conroa-K8La:zgran: ...kao da će 90% bench-zajednice da ima potrebu za takvim zverinama.:wall:
i...
Veuj mi nije trik. Velika većina na ovom forumu (verovatno onih 90% koje sam pomenuo gore) računar koristi samo za zabavu (igranje, malo net, malo filmovi, malo rezanje i sl.) E zbog toga taj primer oko auta... naglašavam primer (stvaran) a ne metafora (kao što znaš ta analogija sa automobilima je ovde, na benchu, veoma popularna:D ).
Razumem ja tebe i ostale korisnike računara koji traže da za određenu uloženu svotu novca izvuku što više, ali (ponavljam se već)... većina ne bi preimetila razliku između 2.66Ghza i 2600+ u realnom radu. I tu taj stav o poverenju, koje neko ima u određeni brend, presuđuje.

Za ostalo, svaka ti je na mestu.:)

Poslednja izmena:
@moorhuhn

Da stvar je u povjerenju. Ali drugo je kupovati auto, a drugo računar. Danas su sva auta dobra, i odvest će te na neku lokaciju u približno isto vrijeme.
Računari su sasvim nešto drugo. Eh kada bi se automobili razvijali ovako brzo kao procesori, danas bi auto trošio možda litar goriva na 100km.

I da, većina ovdje koristi računar za zabavu, tj. igranje. A igre su daleko najzahtjevnije, i vjeruj mi dosta njih će utopiti "stari" komp i dodati još malo love, i preći na Conroe baš zbog toga. Brzi procesori i grafičke se prave baš zbog igara.

@dark side

Ne treba ovaj forum pretvoriti u AMD forum, niti mu dati takav naziv, jer to i nije. Treba samo brisati postove koji su suviše provokativni, a ne zaključavati threadove. Tako bih ja radio.
E sad ne treba praviti iznimke, niti prema moderatorima, niti prema userima, jer ovdje niko nije poseban. Mislim kada bi se moj brat pojavio ovdje i počeo tisra, ja bih mu brisao postove bez razmišljanja.
Ako je moderatorima problem brisati takve postove, a znam da nije, neka admin napravi posebnu sobu i za Intel i za AMD. Možda će ti riješiti ove probleme. U svakom slučaju ovo je postalo smiješno. Pa nismo djeca!

starac je napisao(la):
U svakom slučaju ovo je postalo smiješno. Pa nismo djeca!
Apsolutno. Pogotovo ako se uzme u obzir, da je Audio imao post nakon ovih dešavanja.:D (neke izmene koda koje je poslao Genuineu)
Tolik i...

Moorhuhn je napisao(la):
Apsolutno. Pogotovo ako se uzme u obzir, da je Audio imao post nakon ovih dešavanja.:D (neke izmene koda koje je poslao Genuineu)
Tolik i...

Moram da se javim da pojasnim nesto:

1. Postovao sam u vezi napajanja zbog svih koji su me za to pitali, nije red da ostanem "duzan"
2. Postovao sam da objasnim korisniku genuine, i postovacu svaki put da pomognem nekome ako mogu kao i do sada
3. Necu vise ucestvovati u diskusijama o novim tehnologijama ili bilo cemu drugom dok se situacija na forumu ne poboljsa.

Ji 4Tze je napisao(la):
da stvarno, kad bi svako krenuo da samara redom svakog kao sto to AF chini, zamisli na sta bi forum lichio.

Pojedinci su prinudjeni da uzimaju "zakon" u svoje ruke samo na mestima gde se on slabo (ili nikako!) sprovodi od strane onih koji su za to zaduzeni (citaj: moderatora). Dakle da ste ti i ostali radili sta i kako treba, za mojim postom koji si citirao ne bi bilo ama bas nikakve potrebe.

Razumem ja zasto, ne razumem chemu... Jer ti svojim 'uzimanjem zakona u ruke' ne napravis nista korisno, vec naprotiv, napravi se jos veci flejm.

Ovaj problemicic se vrlo lako resava.Ako audiofreak postane mod(iako vidim da ce od ovoga tesko bilo sta biti) onda ce moci da brise veliki deo tog offtopica pa nece biti takvih njegovih postova i samim tim takvi postovi nece moci da budu trn u oku nekim korisnicima.

Ji 4Tze je napisao(la):
Razumem ja zasto, ne razumem chemu... Jer ti svojim 'uzimanjem zakona u ruke' ne napravis nista korisno, vec naprotiv, napravi se jos veci flejm.

Znaci ako je moj post ulje koje se doliva na neciji spam/troll/flame post odnosno vatru kao sto ti kazes, zasto onda ti (ili neki drugi moderator) ne ugasis tu vatru? To je ono sto ja ne razumem.

U konkretnom threadu sam pokusao prvo na miran nacin da objasnim sta je borab hteo da kaze. Posto su retardi nastavili da trolluju, a vi moderatori da ih ignorisete, sta ste drugo ocekivali da ce se desiti? :trust:

Ono sto mi najvise smeta u celoj prici je sto umesto da pokusas da zamislis kako se borab osecao posle gomile malicioznih, podsmevajucih i negativnih komentara koji su pali u tom threadu (ukljucujuci i tvoje), ti jos istices moj post kao najgori i pokusavas da njime dokazes da sam ja taj koji je vazda nesto besan i negativan dok svuda okolo po BENCHforumu zuje pametne i vredne pcelice, cveta cvece i svi su ljubazni, fini i puni razumevanja jedni prema drugima.

Pregonite:)

Choveche, ljudi se bore protiv rasizma, a mi imamo shta?
Kako nazvati choveka koji o drugom choveku sudi na osnovu CPU-a koji poseduje?

CPUIZAM?
CPUISTA?

See no evil.
Hear no evil.
Speak no evil.

Ja lichno nikad nisam voleo Mac, pa shta sad?
Nikada nisam pljuvao po njemu.
Mislim i da je glupo nazivati bilo koga retardom.
Flame je uvek tu, da ga nema, mozda, ali mozda bih bilo dosadno. Ali umereno.
Postali smo kao deca, moj tata je jachi, ne, moj tata je jachi od tvog, moj tata ima auto koji ide 200 na sat, moj tata ima avion, a moj tata je bio na mesecu, i da ne zaboravim da kazem, Brus Li mi je brat od tetke.:zgran:

Par puta sam se skoro posvadjao sa ljudima, naravno ochi u ochi, kad sam rekao da se prescot core greje vishe nego shto ja smatram da je to normalno, i kad sam rekao da je venice dosta hladniji.
To je fakat.
Lik je hteo, da je mogao da mi ugradi tog istog preskota, negde, mozda u glavu.
Ali o.k.
Posto je svadja bila oko servera koji ima gomilu HDD-ova, nije bilo poente u celoj prichi, jer se greje pa greje, par stepeni gore dole, nije bitno, na kraju smo zakopali sekire, naravno, i dalje misleci da onaj drugi gresi bar donekle.

Pa, i gresimo, ljudi smo. Normalno je.

Ja nisam za desni CPUIZAM!
Ja sam za red, ako smatrate da ovaj post nije dovoljno dobar, brishite ga.
Ali ja mislim da jeste. Stojim iza toga.

Kao sto sam naveo u par thredova koji se tichu Intel o.c. chestitam svakom ko pomeri granicu, bilo AMD, bilo Intel.

Smor je traziti tudje greshke/losha predvidjanja, jer ih svi imamo.
Svi zelimo najbolje za sebe, ali sa ovakvim tripovima, mislim da radimo protiv sebe, i foruma.

Verujem da je Intel napravio dobar CPU, verujem da ce AMD odgovoriti, ali ljudi, pochinjemo da lichimo na huligane sa utakmica.
Ako CoreDuo bude pristupacan, mozda i kupim (iako nema se kinte ni za venice, niti za D805(wishfull thinking)) jedan, iako volim malog zelenog.(ovo zvuchi bolesno, nadam se da primecujete, josh gore, velikog plavog).
Izvinjavam se na sexualni aluzijama.

Neka pobedi najbolji.
Ako pobeda postoji.
Ljudi, to je samo trka.

NHF.

PEACE BROTHERS.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno