mickeyrs
Čuven
- Učlanjen(a)
- 11.05.2005
- Poena
- 695
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 9800X3D + Corsair H100i PRO XT
- Matična ploča
- Asus ROG Strix B850I Gaming
- RAM
- Kingston Beast 2x16GB 6000@CL30
- GPU
- MSI Ventus 2080Ti
- Storage
- Kingston KC3000 1TB
- Zvuk
- Edifier R1700BT
- PSU
- Corsair SF1000
- Kućište
- FormD T1 2.0 Black
- Monitor
- Dell U2724DE + Dell U2724D + Alienware AW2724DM
- Miš & tastatura
- Logitech MX Keys S +MX Master 3S
- Laptop
- Lenovo T14s Gen2 + Anywhere mouse 3S
- Mobilni telefon
- Sony Xperia 5 IV
- Pristup internetu
- Optički internet
Cek malo ZorMi,ako pretpostavimo da svakoj robi stalno pada cena,uz retke izuzetke,znaci oni nisu hteli da rade nivelaciju jer je potrebna troclana komisija (a sumnjam da im je preteklo samo tih nekoliko memorijskih),znaci da ce pri svakoj sledecoj isporuci biti nova niza cena ali ce one iz moje price stajati na istoj,ko ce onda to da kupi ako se u samoj radnji prodaju po 2 cene,svi ce kupiti one jeftinije!?
Pa da, dok ne rasprodaju jeftinije...
Nije mi malo jasno to kako placaju PDV na cenu koja je zavedena po uvozu a ne po onoj sa fiskalnog racuna iz kase,koji ce im djavo uopste i te kase onda ako nije bitna prodajna cena iz kase!?
Pozdrav ,)
Zato što je sve to oko PDVa i fiskalnih kasa smejurija najobičnija, pa kad imaš redovne inspekcije, kao što ih prodavci mobilnih nemaju, onda moraš da se snalaziš. Pakom MP izgleda ne želi da zbog zarade od par evra na tih nekoliko artikala radi celu proceduru oko nivelacija koja je zaista imbecilna (zatvori prodavnicu, navataj nadležne da donesu odluku, skupi komisiju, napravi popis, okači nove cene, upiši u trgovačku knjigu, otvori prodavnicu). Opet, sve ovo je neophodno da bi ti knjigovođstveno stanje u prodavnici bilo ispravno, alternativa je da se daju popusti, ali tu je tek stanje s propisima katastrofa. Ima valjda nešto oko zaštite potrošača, pa zabrana diskriminacije, pa moraš svima po istoj ceni da prodaješ, ali ako si BAŠ zapeo da nekome daš popust, e, onda ćeš opet da juriš direktore ili da se sam napišeš odluka i obrazloženja... i opet zbog čega sve to? Pa da ne zakineš državu slučajno. Ili namerno. Tek, prijavi da si na ulazu imao više plaćenog PDVa nego što ti je obaveza da platiš na kraju meseca i da oćeš povraćaj para, dobijaš posetu inspektora po defaultu u roku od par dana. Rezultate vidiš i sam - ili će ljudi da drže manje količine kao Imtel pa svaki novi ulaz u MP, nova (aktuelna) cena/kalkulacija, ili će da se zezaju ko Pakom, oba slučaja naravno pod uslovom da imaju VP i mogućnosti za takve akrobacije sa robom. A šta će da radi neko ko ima samo MP i živi od tih par evra po parčetu hardvera... ništa, ima da poštuje propise ili da rizikuje. Doduše, da pričam tek kako izgledaju 'nivelacije' i ostalo u recimo ovim velikim marketima i parfimerijama, kakva komisija, kakvi popisi, odluke direktora... Ebga... Trula nam je država skroz.