Šta je novo?

Spisak programa koji ne rade sa SP2

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mogu da kazem iz mog ugla da Nero i Mcafee kod mene rade mislim od navedenih programa sa spiska.

Kod mene Dial-up ne radi kako treba. Posle konektovanja mašina se zakuca na 4-5 min!!! i tek onda nastavi da radi OK. Ne pomaže ništa ni isključivanje Firewall-a. Osim toga Outlook 2003 SP1 neće da šalje poštu, bilo da je Firewall podignut ili ne.

Meni neighbours from hell ne rade...

Pa pola od onih programa sa spiska mi treba. PLus i kad sam deinstalirao SP2 sjebo mi se sistem, pa sad mora format da ide.

Neke igre od navedenih imam i rade sve ok, programi koji su navedeni (koje ja imam, a iz razumljivih razloga😉 ne bih im navodio imena) takodje rade. E sada zasto su u listi nemam pojma, mozda im neke stvari ne funkcionisu ali do sada mi SP2 nije pravio nikakve probleme. Ne nameravam da ga skidam. Svidja mi se njegovo blokiranje popupova. Iako i za to ima finog softvera, drago mi je da su se i u MSu setili toga.

Koliko ja vidim u naslovu ("Programs that may behave differently in Windows XP Service Pack 2") ne piše 'Programi koji ne rade' nego programi koji bi mogli da se drugačije ponašaju.

Nesto se ne secam (mozda se i varam) da je ovakva situacija bila i sa SP1?
Ajde sada neka mi neko kaze, sta je to toliko revolucionarno kod SP2, sem sto vecina aplikacija koje koristimo svaki dan ne funkcionise najbolje i/ili sto rusi sisteme?

P.S. Sad im je sansa da uklone konkurenciju 🙂 🙂 🙂 Naprave da konkurentni programi ne rade kako treba i poture svoje 🙂

Poslednja izmena:
SittingCrow je napisao(la):
Mogu da kazem iz mog ugla da Nero i Mcafee kod mene rade mislim od navedenih programa sa spiska.

Iz mog ugla 🙂 Nero 6 neće da nastavi multisession DVD, dok pod SP1 nije bilo tih problema. Doduše, kod mene nije final SP2 ali ne verujem da ima neke veze.

Ne videh na spisku Dr.DivX 1.05, koji pravi velike probleme sa explorer-om. Probao sam i na potpuno novoj instalaciji XP+SP2, i opet isto. Neko je vec otvorio Thread ovde sa tim problemom.

Da li to ne radi samo pri upgradeu windowsa ili pri instalaciji windowsa posle formata ???
meni se na starom kompu bagovao 3DMark2001SE koji je sa WinXP SP1 radio bez problema
poz

Uradili su sjajnu optimizaciju nema sta!
- SimCity 4
- Warcraft III: Reign of Chaos Collector's Edition
- Style XP
- Max Payne 2: The Fall of Max Payne
- Tom Clancy's Rainbow Six 3: Raven Shield
- Star Wars Knights of the Old Republic
cemu onda SP2.....monopolisti

Poslednja izmena od urednika:
@Milan: Mislim da bi mogao da pripazis na izrazavanje... ipak je ovo javni forum.

Svaka promena je teska, ali i dalje ne razumem sta je MS hteo da uradi sa ovim SP2 (Shit Pack 2 🙂)? Vidim da cemo cekati SP2a.. 😉

Zekiyu je napisao(la):
Cemu onda taj SP2! Totalna glupost!

Hm...Zgodan nacin da se ljudi nateraju da predju na nove verzije programa i doplate za upgrade na novu verziju 😉

kod mene nikakvih problema... kažu da je većina problema vezana za firewall... pri prvom restartovanju ubio sam servise za firewall i security center ili već šta... možda je u tome momenat? 😀

delimir je napisao(la):
Hm...Zgodan nacin da se ljudi nateraju da predju na nove verzije programa i doplate za upgrade na novu verziju 😉

Bravo. 🙂

Što se tiče pop-up-ova: Koristim MyIE + Outpost firewall i ni ne znam šta je to (pop-up) 😉
Opera takodje ima solidne filtere za pop-up ali ipak misli da je MyIE tu mnogo bolji.

Pozdrav!

Ne razumem sto toliko dramite ??? :trust: 😉 Jel se vi secate kako je bilo kad je XP izasao ? Svi su uradili nove verzije programa, nove drajvere, patch-eve i ostalo da adaptiraju svoje programe na rad u XP-u.

Odavno je receno da ce SP2 biti sustinska promena OS-a, mnogo veca nego bilo koji SP za bilo koji MS OS do sada. Posmatrajte ga kao novi OS.

Ista situacija ce se sigurno ponoviti i kada bude izasao Longhorn.

I nije "duznost" operativnog sistema da se adaptira programima, vec obrnuto. OS je osnova, temelj, a programi trebaju da budu tako napisani da rade u tom okruzenju.

drapin je napisao(la):
Odavno je receno da ce SP2 biti sustinska promena OS-a, mnogo veca nego bilo koji SP za bilo koji MS OS do sada. Posmatrajte ga kao novi OS.

Ista situacija ce se sigurno ponoviti i kada bude izasao Longhorn.

Posmatramo ga kao SP2, a ne kao XPP, XXP ili tako nesto.

Dobro si rekao: "kad bude izasao", to ce biti negdje 2008-2009!

Poz

Jel se nekom tripuje opticki mis otkad je instalirao SP2? Tako, strelica sama od sebe pocne da se krece po ekranu!?

Sve mi se vise cini da su trebali da izdaju spisak
programa koji rade sa sp2. Manji je od ovog gore.
Bilo bi smesno da nije istinito. :wall: :crash:

Poslednja izmena:
micens je napisao(la):
Jel se nekom tripuje opticki mis otkad je instalirao SP2? Tako, strelica sama od sebe pocne da se krece po ekranu!?

pre će biti da je to do podloge.. meni se dešavalo dok sam imao neku plastificiranu verbatim-ovu, i prestalo kad sam uzeo optimice..

To se dešava i kad ti zvoni mobilni koji stoji u blizini mousa, i to ne samo sa optičkim već i kugličari znaju da trče po ekranu

Ja sam se vratio na WinXP SP1

Jednostavno nisam mogao da rešim problem zamrzavanja mašine kad je ostvarena dial-up konekcija u SP2. Tek posle otprilike 4-5 min mašina nastavi sa radom, a dotle ne pomaže ni ctrl+alt+del... Već sam pominjao u nekom od tredova da ne pomaže ni isključivanje firewall-a, ni raznoraznih servisa.

Primetio sam da razni ljudi imaju različite probleme sa SP2, a nekima opet sve radi OK, i uvideo interesantnu sličnost WinXPSP2 sa WinMe. Meni je Me radio savršeno na mašini koju sam tad imao, WinXPSP1 mi radi savršeno na mašini koju sad imam i ne menjam ništa... bar dok ne izađe SP3 ili dok ne dočekam Longhorn :d

Meni neradi jedan DirectX Plug-In za obradu zvuka. A drugi iz istoga paketa radi.
M$ je stvarno cudo. :crash:

A sto ne pokusate svi lepo sa instalacijom sistema iznova....?

kUdtiHaEX je napisao(la):
A sto ne pokusate svi lepo sa instalacijom sistema iznova....?

Pa jeste, dobra ideja, ali kad instaliraš od 0 jednom pa probaš sve moguće varijante, pa instaliraš drugi put, pa treći... :wall: Kod petog pokušaja isključiš komp, izvadiš pivo iz frižidera i prebaciš tv na olimpijadu... cheers

dogriz je napisao(la):
Pa jeste, dobra ideja, ali kad instaliraš od 0 jednom pa probaš sve moguće varijante, pa instaliraš drugi put, pa treći... :wall: Kod petog pokušaja isključiš komp, izvadiš pivo iz frižidera i prebaciš tv na olimpijadu... cheers

Uvek sam ja govorio da je XP krsh od sistema a mene niko ne slusa 😀 pogotovo onaj Zoni 😉

Stvarno ne znam u čemu je problem kod vas. Nakon nekih 2 dana kod mene za sada sve radi bez vidljivih problema, mižda što sam mu odmah objasnio da imam firewall i AV softver i da mi njegovi ne trebaju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno