Šta je novo?

Spire VGA Coolforce

• Začetnik teme Začetnik teme Flight
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Flight

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.12.2004
Poena
349
Da li vredi staviti ovaj kuler (Spire VGA Coolforce) umesto fabrickog chipset kulera na DFI NF4X, da li se dobija na tisini? I da li pasuje na Club 3d 6600GT?

tesko da ces to da uglavis na cipset i itaj kuler ima fixne srafove ne mozes da ih pomeras, na tisini se mozda dobija a za 6600 ne ide ako vec imas neki kuler na njoj, a tesko i da pasuje

Ja sam na DFI Ultra Inifinity stavio Titan TTC-CUV2.

Mnogo je tisi od fabrickog, i bolje hladi, iako u Speedfan-u prijavljuje skoro iste temperature, na dodir je dosta hladniji. I dobijes jos stvari uz kuler (4 razlicite opruge, molex, ako neces da prikljucis kuler na plocu, silver pastu u spricu i 8 malih hladnjaka koji su predvidjeni za memoriju na grafickoj, ali koje mozes da stavis gde hoces, jer su samolepljivi)

Imao sam dva problema. Da je precnik kulera veci za pola milimetra, ne bih mogao da ga stavim od SATA konektora, i da je kuler bio debelji za pola milimetra ne bih mogao da ga stavim od graficke.

Uglavnom, sve radi stabilno (da kucnem u drvo) sa FSB 270.

Kosta nesto preko 800 dinara.

Moja preporuka.

Hvala na oba odgovora, s tim sto ja iskreno ne verujem da bilo gde u nishkom regionu ima da se nadje Titan kuler, zato sam razmisljao o ovom Spire.

Ovaj fabricki kuler za chipset, se cuje vise nego svi ostali ventilatori u kucistu zajedno.

Poslednja izmena:
Beži od CoolForce-a, em najverovatnije neće moći da se napasuje (gotovo sam 100% siguran), em je ekstra bučan 5000rpm.

Nista moracu da se strpim pa kada budem isao u Beograd, ma kad to bilo, onda cu morati da kupim i sta mi treba i sta mi ne treba u slucaju da ce nekada da mi zatreba. 🙂

mozda mozes da stavis onaj pasivni Cooler master (oko 300 dinara), ali da duva nesto u njega...

Imam sa bocne strane kucista dva ventilatora tako da za to nema problema, problem mi je da nadjem pasivni kuler.

Nazad
Vrh Dno