Šta je novo?

Spijuniranje programa

BelThaZoR

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
680
Da li postoji program koji moze da prati jednu aplikacuju, da vidi koje fajlove gde kopira, da li i sta upisuje u registry, da li trazi nesto po netu?

u microsoft visual studiu u delu tools imash program koji se zove spy++

sa njim bi trebalo da mozes da uradis to sto trazis.

Hmmm, ne bih se bas zezo sa instaliranjem VisualStudio (imam 2008, dobio via fax al me mrzi). Radije bih neko jednostavnije resenje, al u svakom slucaju hvala someguy, ako nista drugo ne nadjem moracu ovako da spijuniram.

Poslednja izmena:
Instaliraj Kaspersky i ukljuci one paranoic modove... Kada pomeris mis na neku stranu pitace te da li si siguran 😀

Nadji RegMon i FileMon. Kada ih startujes, u opcijama podesi filter da prati samo exe file aplikacije koju zelis da analiziras. U oba programa ukljuci pracenje dogadjaja.
Zatim startuj program, uradi nesto u njemu i izadji iz programa. U logovima RegMon-a ces videti koji je kljucevima u registry bazi "spijunirani program" pristupao, a u logovima FileMon-a ces videti koje je fajlove koristio.

I u ProcMon-u ima filter a i moze da ukljuci/iskljuci sta sve zeli da prati registry, files, network...

Najbitnije je dobro podesiti filter, bez filtera imas vec desetine hiljada rezultata u sekund-dva.

Instaliraj Kaspersky i ukljuci one paranoic modove... Kada pomeris mis na neku stranu pitace te da li si siguran 😀
I onda jos samo da :crash: :crash: 😀 😀 To bi mogo da bude esencialni update za Vistu 😀

Nadji RegMon i FileMon. Kada ih startujes, u opcijama podesi filter da prati samo exe file aplikacije koju zelis da analiziras. U oba programa ukljuci pracenje dogadjaja.
Zatim startuj program, uradi nesto u njemu i izadji iz programa. U logovima RegMon-a ces videti koji je kljucevima u registry bazi "spijunirani program" pristupao, a u logovima FileMon-a ces videti koje je fajlove koristio.

I u ProcMon-u ima filter a i moze da ukljuci/iskljuci sta sve zeli da prati registry, files, network...

Najbitnije je dobro podesiti filter, bez filtera imas vec desetine hiljada rezultata u sekund-dva.

E to mi je trebalo, samo sam lenj da trazim uputstvo. Kad sam video kako izlistava, samo sam reko "Thanks, but no thanks". Hvala ljudi...

Mrzelo te da procitas uputstvo!?
Nemogu da verujem da sve ocekujes na tacni!!!

Pa da bi špijunirao neki program mora da ti bude detaljan log koji prave ti programi, ako te mrzi, onda ćeš i dalje živeti u ne znanju što se tiče tih aplikacija koje želiš da špijuniraš.
Šta će ti to uopšte, u svakom slučaju ti ne treba da bi samo video šta radi neka aplikacija. Koga to oćeš da špijuniraš?

Salio sam se ljudi za uputsvo, procito sam ga ali su mi neke stvari bile malo nejasne, nisam imao bas puno vremena tog dana da izucavam jer sam bio u frci, nesto sam pokusao ali nisam dobio ono sto sam hteo.
Seo sam i dobro proucio program posto sam dobio slobodnog vremena i dobio sam ono sto mi je trebalo, sad treba ispraviti brljotine na programu.
Hvala i pozz

Nazad
Vrh Dno