Šta je novo?

* SPI1M Sub 4GHz Contest *

@Misko
thx :wave:

@animaN
Vala to jutro kad si me dovezao kuci bio sam mnogo srecan :)
Bilo je moj Misko vozi i vezanih ociju :D

poslao sam ti PM :)

I ti si imao ispit ! Pa Space je imao takodje ispid mislim u 8 a u 6 nas je napustio :)
Stvarno je covek Hardcore ! Ne pitah ga kako je prosao na ispitu i jeli Overclockovao profesore ?
Hvala na Winu, nisam ga skinuo, ali imam nameru danas, hvala jos jednom;)

Heh ono jutro sam odmah kako sam položio odjurio do vas i zateknem Duku i Ðoleta ispred zgrade ko da ih je neko tukao. Ja na ispitu sa jednim kolegom, a ovaj slavio neko krstenje odvaljen, pita nas profa vidim da ste nesipavani da mi to odložomo :D, keže čovek, i drž ne daj ja ostanem sam ovaj manijak onako pijan ode, a ja onako mrtav iskenjam se nikad gore i položim :d, posle kad sam profi pričao sta sam radio, čovek se krstio i dan dans me izbegava kad me vidi na faksu :d

Spacemaster je napisao(la):
čovek se krstio i dan dans me izbegava kad me vidi na faksu
To je zato shto nisi stavio dezodorans a ishao si direktno sa sesije :smoke:
Shta kazesh krstio se? :)

Krstio se i polivao ga svetom vodicom :d

Pa ne moze kad ti je pun task manager:), poubijaj u tasku sve sto ne treba i obaraj sub-tajminge na memoriji. TRFC na 25-30, Perf level mora ici ispod 7, Write to Precharge na 10 itd. Sa svim ovim trebalo bi da padne 14s, samo strpljivo ;) .

Iskljuci AV mozda ti pomoge da iskljucis i sound card u bios-u i skloni to upozorenja za never update i off firewall

Napokon sub 14s je postignuto na 3600MHz uz vasu svesrdnu pomoc.
Jos jednom puno hvala svima.

Bravo, nisam ni sumnjao da ce pasti 14s ;). Nemoj da se predajes, nastavi dalje, mora da padne i 13.9s;).

:wave:

Drago mi je da te memeorija dobro sluzi ;) samo napred!

A pa dobru memaru si pazario, probaj ti to na 2:3 tj. na 600@4-4-4-12 ili 600@5-4-4-12 ili cak 514x7 a mem na 617CL5. Bilo koja od ovih kombinacija trebala bi da te spusti ispod 13.9s ;). Kad imas dobru memu mozes dosta kombinacija da pravis :).

Drago mi je da te memeorija dobro sluzi ;) samo napred!

Da memorija super radi, ali nesto je ne teram mnogo ne znam koliko a da ne preteram.Pozdrav.

A pa dobru memaru si pazario, probaj ti to na 2:3 tj. na 600@4-4-4-12 ili 600@5-4-4-12 ili cak 514x7 a mem na 617CL5. Bilo koja od ovih kombinacija trebala bi da te spusti ispod 13.9s ;). Kad imas dobru memu mozes dosta kombinacija da pravis :).

Ne znam kolika voltaza bi joj trebala za te akcije. Prvo sto sam hteo da dobijem je sub 14s na 3600MHz za CPU i 1000MHz CL4 za memoriju, sada ce biti malo eksperimenata.

Da memorija super radi, ali nesto je ne teram mnogo ne znam koliko a da ne preteram.Pozdrav.

Ne znam kolika voltaza bi joj trebala za te akcije. Prvo sto sam hteo da dobijem je sub 14s na 3600MHz za CPU i 1000MHz CL4 za memoriju, sada ce biti malo eksperimenata.

sobzirom da imas P35 plocu probaj delioc 5:6, recimo 514*7 , memorija bi ti bila na 616
daj joj 2,5V u Biosu CL5 probaj da udjes u WIN onda u memsetu se igraj malkice sa beta timingzima.

Stavi izvise memorije jos jedan fan 12ticu ili 8micu i idi sa naponom do 2,6V i igraj se malkice sa timinzima u memsetu.

Probaj Ras to Cas Write Delay na 3 ili 2 :)
trfc na 21 (spustas vrednost korak po korak i onda odradis spi run)

Poslednja izmena:
sobzirom da imas P35 plocu probaj delioc 5:6, recimo 514*7 , memorija bi ti bila na 616
daj joj 2,5V u Biosu CL5 probaj da udjes u WIN onda u memsetu se igraj malkice sa beta timingzima.

Stavi izvise memorije jos jedan fan 12ticu ili 8micu i idi sa naponom do 2,6V i igraj se malkice sa timinzima u memsetu.

Probaj Ras to Cas Write Delay na 3 ili 2 :)
trfc na 21 (spustas vrednost korak po korak i onda odradis spi run)

Uvek dobijem bolji rez na 400x9 nego na 514x7 ili 450x8 ali probacu i tako. Pokusao sam sa memorijom na 600 5-4-4-12 i malo popravio rez ali nije sub 13.9s.

Ima preko memorije jedna 8.-ca i lepo odradjuje posao memorija je tek mlaka.

Veliko hvala na savetima Monteboy.

Poslednja izmena:
Uvek dobijem bolji rez na 400x9 nego na 514x7 ili 450x8 ali probacu i tako. Pokusao sam sa memorijom na 600 5-4-4-12 i malo popravio rez ali nije sub 13.9s.

Ima preko memorije jedna 8.-ca i lepo odradjuje posao memorija je tek mlaka.

Veliko hvala na savetima Monteboy.
Chekaj, si instalirao novi win?

Idemo dalje :).

1m

32m

Nazad
Vrh Dno