Šta je novo?

* SPI1M Sub 4GHz Contest *

OK! Ali nit ja imam 5giga, a ovo je ipak * SPI1M Sub 4GHz Contest *.
Evo sledeci pokusaj sub 14s na okruglo 3600MHz. Ali nisam siguran da to mogu da izvedem

Mozes, to i jeste poenta. Na 3600 svakako moras da ides ispod 14s
Ja sam ima 13.698s bez nekih tvikova. Tj. koristio sam real time, /maxmem...

Uf napravio sam gresku u brzom kucanju. Nije 13.698s vec 13.968s...

Inace /maxmem probaj pa vidi sta ti donosi, pricao je Misko sta i kako. Mislim da ces dobiti jos malo na stabilnosti memorije, tako da ces moci jos malo da je dotegnes.

Ali nisam siguran da to mogu da izvedem

Mozes 100%, samo ne znam da li sa tim winom ipak ti je to win za 24/7 kucnu upotrebu, probaj tvikuj zatezi, i trebalo bi da odes sve u svemu nisi los za pocetnika, samo napred.

Mozes 100%, samo ne znam da li sa tim winom ipak ti je to win za 24/7 kucnu upotrebu, probaj tvikuj zatezi, i trebalo bi da odes sve u svemu nisi los za pocetnika, samo napred.

Hvala na podrsci. Pokusao sam danas na 3600MHz na olaksanom Win-u i koristio Realtime tweak i copy waza (ovo mozda ne radim kako treba nije mi donelo poboljsanje), ali jos nista od sub 14s na toj frekvenci ali nastavljam sa pokusajima.

Pozdrav i jos jednom veliko hvala.

Uh to su ProMOS-i sto ti imas, tesko ce ici 1000 CL4, ali bez toga je nemoguce izgurati under 14s na 3.6GHz.

Ma moze i bez cl4, samo win mora da bude napucan.

Ja ne umem da napucavam win, jos uvek, kad to bar malo savladam mozda i bude sub 14s na 3.6GHz. Gde da naucim kako se napucava Win i sa kojim alatima(programima).

Naravno nastavljam sa pokusajima.

Koristi nLite, tj treba preko njega da ubijesh nepotrebne stvari u winu ;) http://www.nliteos.com/guide/index.html imash na linku i guide kako se koristi
Sakri SuperPi prozor da se ne vidi na desktopu pa pokreni ;) posle ga preko task managera vrati ;)

Poslednja izmena:
Koristi nLite, tj treba preko njega da ubijesh nepotrebne stvari u winu ;) http://www.nliteos.com/guide/index.html imash na linku i guide kako se koristi
Sakri SuperPi prozor da se ne vidi na desktopu pa pokreni ;) posle ga preko task managera vrati ;)

Pisao sam ovde vec o tome. Sa nLite-om sam pravio olaksane verzije Win-a, sa izbacenim i pogasenim servisima i stvarima za koje sam znao sta su i da mi nece faliti, ali sto kaze Dekara to nije garancija dobrog Win-a. Ima tu jos nesto.

Prilozi

• XP Lite.JPG
    XP Lite.JPG
    45.9 KB · Pregleda: 74
Prvo i prvo moras koristiti temu za vin ;) Po brzini se kolju srebrna i zelena, s tim sto je zelena za nijansu brza... Drugo moras programima da ti prednost ako vec nisi. Trece RAM DISC, nadam se da ce Misko da ti objasni kako da ga podesis :wave:

Prvo i prvo moras koristiti temu za vin ;) Po brzini se kolju srebrna i zelena, s tim sto je zelena za nijansu brza... Drugo moras programima da ti prednost ako vec nisi. Trece RAM DISC, nadam se da ce Misko da ti objasni kako da ga podesis :wave:

Control Panel ---> System ---> Advanced ---> Performace Options ---> Advanced

set Processor Schedulling to Programs and Memory Usage to System Cache.

Ako si mislio na ovo to sam uradio. Ramdisk to ne znam sta je.

Ramdisk to ne znam sta je.

Ramdiskom pravis virtuelnu particiju u ram-u, znaci odradis to i kad sledeci put butujes vidis novi hdd, od npr. 200MB, i taj hdd je smesten u ramu, logicno za toliko manje rama imas, lupam imas 1gb rama, odradis ramdisk od 200 i imas 800mb rama (zato se i radi maxmem da bi odsekao ram), posle kopiras u taj disk spi direktorijum i odatle ga pokrenes i imas bolje rezove ;), imas vise programa sa kojim pravis virtuelne particije, ja koristim ERAM, taj program je na japanskom pa mislim da ga neces razumeti, uzmi neki drugi na engleskom najpolularniji je naravno RAMDISK.

I da ti bude lakse napravi .bat fajl koji ces smestiti u startup, a koji ce automatski pri svakom podizanju OS-a kopirati SPi u ramdisk drajv ;)

nesto sam debelo propustio pa reko da pitam kako se koristi ERAM posto ima extenziju LZH

moze pomoc oko Erama nemogu da ga namestim :wall::crash::crash::wall:

Prilozi

• ERAM.JPG
    ERAM.JPG
    24 KB · Pregleda: 118
moze pomoc oko Erama nemogu da ga namestim :wall::crash::crash::wall:

a sta konkretno ne mozes da namestis? evo mog ss-a...stavio sam samo 10MB disk, cisto da malo probam :)

tebi je memory source na NonPaged Pool, dok je kod mene na PagedPool i pojavljuje se kao disk...na NonPaged Pool opciji mi se prikazivao kao ram disk, ali je trazio formatiranje :trust:
vidim da Misko drzi na External...

Poslednja izmena:
evo kako sam ga namestio i nece da ga vidi

Prilozi

• 11111111.JPG
    11111111.JPG
    106 KB · Pregleda: 94
Nazad
Vrh Dno