Šta je novo?

Spi 32m na 3600MHz takmicenje

2 Dekara:
Ne znam da li ti je pricao stax za ovaj njegov CPU sto probah... bio sam poprilicno iznenaDJen (ne i uvreDJen :))

Jes mi rekao da si ga probao ali manje-vise to je sve sto znam :p .

:wave:

@car
ovaj franki je sa VID=1.2500v ;)

Je*bote, gde ih nalazite... :)

Daj iskopaj mi neki od 1.1V default :d

2 Dekara:
Ne znam da li ti je pricao stax za ovaj njegov CPU sto probah... bio sam poprilicno iznenaDJen (ne i uvreDJen :))

sad je to vec nikolin proc ;)
kako je bilo 10-ak sati orthosa [email protected](mereno unimerom) i u sobi 25°C
a on max 65°C :D

Je*bote, gde ih nalazite...

Daj iskopaj mi neki od 1.1V default

polako,nemoj da si nestrpljiv :)
ako je mozda shamino izbacio neki mod da difolt napon bude 1,1v,svrljnucemo neki proc ;)

Poslednja izmena:
kako je bilo 10-ak sati orthosa [email protected](mereno unimerom) i u sobi 25°C
a on max 65°C :D

da dodam jos nesto u vezi ovog proc...testirano u istim uslovima i istoj voltazi moj proc je 10°C hladniji od carovog
inace moj proc kod mene na 1,35v ne prelazi 60°C pod othosom,zavisi od temp u sobi nekad je i oko 55°C

U sustini, trebalo bi da je tako... mada, ipak mozda i nije.
Naime, moj je za tih 3.5 giga bio teran na 1.47V (ocitano iz biosa, oko 1.51V bi trebalo da je na unimeru, provericu jos, a i ustelovacu to), dok je tvoj teran na 1.37V (na unimeru tih 1.41V). Cini mi se, zaboravih vec, sve mi se pomutilo u glavi od silnih brojki i MHz... daj pomozi mi, sta sam ti bese rekao? :)

Anyway, u tim uslovima, razlika je bila tacno tih 10 stepeni - 75 prema 65.

Sad cu da probam da spustam malo ovaj moj, da vidim dokle moze (ipak je on testiran sa onim "anomalijskim" 4:5 odnosom, ono sto nije htelo da prodje sa tvojim), pa cemo da vidimo - ako bude moglo - kolika je razlika. (htedoh da kazem "tacno da vidimo", ali to je prakticno uvek nemoguce - razlicite ploce, razlicito hladjenje... milion faktora :))

Znam samo da mi je sa tim tvojim ler bio na 34 stepena *na onoj voltazi* (jebga, moram to uvek da podvucem :)) pri 3.5 giga, sto sa mojim jos ni izbliza ne videh...

U sustini, trebalo bi da je tako... mada, ipak mozda i nije.
Naime, moj je za tih 3.5 giga bio teran na 1.47V (ocitano iz biosa, oko 1.51V bi trebalo da je na unimeru, provericu jos, a i ustelovacu to), dok je tvoj teran na 1.37V (na unimeru tih 1.41V). Cini mi se, zaboravih vec, sve mi se pomutilo u glavi od silnih brojki i MHz... daj pomozi mi, sta sam ti bese rekao? :)

Anyway, u tim uslovima, razlika je bila tacno tih 10 stepeni - 75 prema 65.

Sad cu da probam da spustam malo ovaj moj, da vidim dokle moze (ipak je on testiran sa onim "anomalijskim" 4:5 odnosom, ono sto nije htelo da prodje sa tvojim), pa cemo da vidimo - ako bude moglo - kolika je razlika. (htedoh da kazem "tacno da vidimo", ali to je prakticno uvek nemoguce - razlicite ploce, razlicito hladjenje... milion faktora :))

Znam samo da mi je sa tim tvojim ler bio na 34 stepena *na onoj voltazi* (jebga, moram to uvek da podvucem :)) pri 3.5 giga, sto sa mojim jos ni izbliza ne videh...

slazem se...pa mislim da si sve rekao kako je i to za ler sam zaboravio,jedino ja nisam znao da je tvoj na vecem naponu,a to je vec mnogo bitno :)
aj ispitaj ti to ,pa da vidimo :)

slazem se...pa mislim da si sve rekao kako je i to za ler sam zaboravio,jedino ja nisam znao da je tvoj na vecem naponu,a to je vec mnogo bitno :)
aj ispitaj ti to ,pa da vidimo :)
Da, da, dosta vecem... mada, opet, "na njuh" mi se cini da je tvoj ipak hladniji ;) (a i ono sto mu je default VID 1.2625 mi samo govori u prilog toj tvrdnji :smoke: )

Da li je neko probao da paging file stavi u RAM disk? Ja probao i dobitak = 0. Takodje Waza mi da je boost od samo 4s, probao sa raznim velicinama fajlova:1. 2 i 4Gb ali svuda ista situacija. Da li kopirate samo sa D-C ili D-C-D?

@ stax

Brutalno!!!

Da li je neko probao da paging file stavi u RAM disk? Ja probao i dobitak = 0. Takodje Waza mi da je boost od samo 4s, probao sa raznim velicinama fajlova:1. 2 i 4Gb ali svuda ista situacija. Da li kopirate samo sa D-C ili D-C-D?

@ stax

Brutalno!!!

thanks cheers
samo se superPI da pokrene iz ram diska i waza bi trebala da se kopira sa neke particije na sistemsku,mada ja nekad radim kopriranje u sistemskoj particiji,iz foldera u folder....ako ti maxmem na 512mb,najbolje bi bilo da se kopira folder nekih malih fajlova ukupno vecih za 100-200mb od maxmem-a....i prema nekim upustvima japanaca pagefile treba tada da bude od 256-512mb

Poslednja izmena:

@ stax

Brutalno!!!

pAge file probaj da setujes na 256-512 ;) to koriste skoro svi na 2k3, na XP mozes i da ga iskljucis totalno ;). Waza mora da ide sa particije na particuju svejedno kako, kopiranje u okviru iste particije ne daje ocekivane rezultate. takodje vrlo je bitno kolika je waza, za blic testove se koriste par mega veci dir od maxmema, npr maxmem = 600, waza =605MB, za najbollji run se koristi veca waza 2, ili 3x veca od maxmema, takodje nije svejedno koji su fajlovi u wazi ;), dobra waza moze da ustedi i 20sec!!!! na 3.6ghz.

moze li neko kratko uputstvo oko tweak-ovanja(mada koristim tiny xp koji kad pogasim sve zauzima 60 mb)?

radio sam sad cisto iz znatizelje i postigao krajnje smeshan rez:(

prvi put radim pa reko aj da vidim( interesantniji su mi markovi:D)...

evo i slike( mojne se smejete:d)

Prilozi

• Super pi 32m.JPG
    Super pi 32m.JPG
    222.4 KB · Pregleda: 112
moze li neko kratko uputstvo oko tweak-ovanja(mada koristim tiny xp koji kad pogasim sve zauzima 60 mb)?

radio sam sad cisto iz znatizelje i postigao krajnje smeshan rez:(

prvi put radim pa reko aj da vidim( interesantniji su mi markovi:D)...

evo i slike( mojne se smejete:d)

Vec postoji thread o tweak-ovanju spi-ja.

hvala,citao sam to ranije,ali nisam sad uspeo da nadjem...

a shto se tice 1m run-a i nije tako losh,mada valjda moze i bolje?

Prilozi

• super 13.062.JPG
    super 13.062.JPG
    183.2 KB · Pregleda: 116
@Shiki Mozak

moze i mora bolje ,jer taj primerak e6600 ide preko 4100MHz na vazduhu ;)

ne znam kako stvarno,meni preko 3.9 nece da prodje Super pi,momentalno se zakuca,i to sa vodenim...

juce sam izvlacio CPU-Z samo za slikanje i jedva uspeh na 4025 da sacuvam validaciju,na 4100 zakucava kako stavim apply na clock gen-u...:crash:

ne znam kako stvarno,meni preko 3.9 nece da prodje Super pi,momentalno se zakuca,i to sa vodenim...

juce sam izvlacio CPU-Z samo za slikanje i jedva uspeh na 4025 da sacuvam validaciju,na 4100 zakucava kako stavim apply na clock gen-u...:crash:

- razlika izmedju vode i dobrog masivnog bakrenog hladnjaka je gotovo nikakva kad govorimo o benchmark testovima. Cak se moze na vazduhu postici i bolji rez.

- iskljuci jedno jezgro na procesoru.

- ispitaj vdroop na ploci , odradi vdroop mod i steluj ga pomocu OCCT.
nekih 10mV je dobra vrijednost.

- razlika izmedju vode i dobrog masivnog bakrenog hladnjaka je gotovo nikakva kad govorimo o benchmark testovima. Cak se moze na vazduhu postici i bolji rez.

- iskljuci jedno jezgro na procesoru.

- ispitaj vdroop na ploci , odradi vdroop mod i steluj ga pomocu OCCT.
nekih 10mV je dobra vrijednost.

imao sam Scythe-a koji je jedan od najboljih kulera,i sa ovim voDJenim sam skinuo nekih 10 stepeni u odnosu na njega....

a za ostale tipove tnx:wave:

Ma odrađen je vrdop, i sve radi kako treba i ne greje se preterano, ali taj CPU je isao na 4.1GHz u januaru tesko sad kad je 25-30C u sobi da radi kako treba, a max broj obrtaja ventova na 1200rpm

Poslednja izmena:
Ma odrađen je vrdop, i sve radi kako treba i ne greje se preterano, ali taj CPU je isao na 4.1GHz u januaru tesko sad kad je 25-30C u sobi da radi kako treba, a max broj obrtaja ventova na 1200rpm

vdroop ili vdrop?

normalno da se uporediti ne moze sa Januarskim okolnostima :)

novi domaci zadatak za domace tweakere :D

samo mogu reci -> veoma tesko izvesti sa P35 plocom.

1303spi32vf2.gif

Poslednja izmena:
malkice ostrije :D

1303spi323gq7.gif

Aj sad malo ozbiljno...

Sa 965 plocom i nije neki problem ;).

A kad se malo zategne....

Poslednja izmena:
Samo mogu reci -> konkurencija u 32M ne postoji :)

Poslednja izmena:
Samo mogu reci -> konkurencija u 32M ne postoji :)

Siguran ?
ti zaboravio da je moj abit jos ziv ????? :) vala cu ga zbog tebe izvaditi iz nekog kartona ako ga nadjem :)

Secas se 600 FSB CL4 na naponu od 2,37V ????

Vrh Dno