Šta je novo?

Spi 32m na 3600MHz takmicenje

Dekara

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2003
Poena
649
Na XS-u postoji thread sa vrlo slicnom tematikom a ideja se svodi na to da ukljucimo sto vise clanova bench zajednice u OC vode :p jer se takmicenje radi na frekvencijama koje su nesto malo vise od svakodnevnih frekvencija i mogu se ostvariti u realnim kucnim uslovima uz nesto malo bolje hladjenje od svakodnevnog :).
Dakle, ideja je da se malo takmicimo, uporedjujemo i komentarisemo rezultate na frekvenciji procesora od 3600MHz. Pored takmicarskog ovaj thread ima i edukativni karakter :p . Necemo se opterecivati validacijama jer nisu neophodne.
Tweak-ovi se podrazumevaju :smoke: .
Thread se pre svega odnosi na C2D procesore ali svaki rezultat je dobrodosao.
Uslovi:
1. Koristicemo 1.5 xs verziju spi-ja i 32m test,
2. Frekvencija procesora od 3600MHz,
3. Kao dokaz prilozite sliku zavrsenog 32m testa zajedno sa 2 otvorena cpuz prozora, CPU i Memory.

Za pocetak evo mog rezultata .

:wave:

Poslednja izmena:
Na XS-u bese ima "sto bolji SuperPI score u sub-4GHz kategoriji", right?
I to je ono tipa gde ovi iskusni vukovi sa npr. 3.6GHz samaraju junose na 3999MHz :d (i jos se ovi cude :d:d:d)

P.S. Cim ozivim plocu - postovacu ovde :)

Na XS-u bese ima "sto bolji SuperPI score u sub-4GHz kategoriji", right?
I to je ono tipa gde ovi iskusni vukovi sa npr. 3.6GHz samaraju junose na 3999MHz :d (i jos se ovi cude :d:d:d)

P.S. Cim ozivim plocu - postovacu ovde :)

Tako nekako, s tim da postoje 2 thread-a nesto malo drugacije koncepcije Sub 4 GHz Pi Thread i 32m Low Clock Challenge.

P.S. Kad ce vise ta ploca prodje zima :D

Tako nekako, s tim da postoje 2 thread-a nesto malo drugacije koncepcije Sub 4 GHz Pi Thread i 32m Low Clock Challenge.

CAR-u ove zime bese hladno, pa resi da zalozi plocu :D
---

Inace u ovakvim bitkama dolazi do irazaja znanje tweakova i pravih setovanja... Bice zanimljivo ispratiti ko ce imati najbolji skor na 3.6GHz.
Dobra ideja Dekara :smash:

Jedan hint: dobar 32m rez lezi u ramu, win ima veze ali jako jako malo, znaci fokus je na sto vecoj freq rama, sto zategnutije latence i sto bolja waza tweak.

@Dekara, moraces to malkice da optimizujes ;)

odlican rez monte za tu brzinu rama, jesi li probao 2:3 odnos?

odlican rez monte za tu brzinu rama, jesi li probao 2:3 odnos?

Ma nisam ovo je bio first run sto bi rekli. :)
Postignuto sa Crucial Value Ram Modulima (D9GMH) 1GB kosta 80 € ;) Crucial je izgleda u produkciji za Februar izbacio iskljucivo D9 i na
Value Ram primercima :) Trenutno Bestbuy !

Poslednja izmena:
E, to ;)
Jooooj, pusti... *imao* sam C2D svega dve nedelje :S:
(a i to vreme je proveo na Orthos-u i S&M-u... i BOX cooler-u :S: )

Al' ajd', rece mi Monty da je poslao danas, valjda ce mi biti u rukama koliko sutra... a i taman najavise poslednji bljesak zime za ove dane - ipak, za mene "vazdusara", bolje je i +5 nego +20! :d:d:d

Pozdrav :wave:

neko je spomenuo optimizaciju ;)

salu na stranu,isto prvi run :)

malkice optimizovano , second run ! :)

cheers
ocekivao sam rez na 2:3,al dobar ti i ovaj :D
bolji za 0.22s :)

Poslednja izmena:
odlicni runovi staxm i monte cheers, mada mozda ne bi bilo lose da slikate i memset ubuduce.

odlicni runovi staxm i monte cheers, mada mozda ne bi bilo lose da slikate i memset ubuduce.

Misko , da li je ovaj Dekarin rez ujedno i tvoj ili nastupate ovdje odvojeno ?
Vidim na XS ste objavili u slicnom threadu rez kao zajednicki.

@staxm , ukoliko imas slicno optimizovan sistem kao moj :D trebao bi da imas bolji rez jer je poznato da Abit GT ima ostrije chipset latence od moje (Asus) ploce.... Ajde potrudi se malo :)

Poslednja izmena:
@Dekara, moraces to malkice da optimizujes ;)

A ne, ja ovde nastupam u revijalnom delu a ne u takmicarskom ;) .
Ovaj rezultat koji sam okacio je zajednicki i to je samo dobar inicijalni rezglupo da zapocinjem thread bez reza:d , a za bolje cemo se svakako potruditi :p .

Misko , da li je ovaj Dekarin rez ujedno i tvoj ili nastupate ovdje odvojeno ?
Vidim na XS ste objavili u slicnom threadu rez kao zajednicki.

@staxm , ukoliko imas slicno optimizovan sistem kao moj :D trebao bi da imas bolji rez jer je poznato da Abit GT ima ostrije chipset latence od moje (Asus) ploce.... Ajde potrudi se malo :)

Trebalo bi ovih dana da mi stigne nova ploca, pa cu se i ja malo potruditi da napravim dobar rez, za ovo staxmu pa i ne bas i ti si bootovao sa 1066mhz strapom. Mada po mom misljenju strap nema neke velike veze u 32M testu, samo ram.

Mada po mom misljenju strap nema neke velike veze u 32M testu, samo ram.

varas se sinko mnogo se varas :)
Nek uradi Dekara ponovo spi run na 1066 strap'u sa istim latencijama pa ces jasno videti koliko je 1066 strap brzi.

513x7 (1333) je sigurno sporije od 400x9 (1066)

Situacija se naravno menja kad pricamo o 2:3

naravno da sam i ja bootovao u 1066 strap'u ali bi trebao ipak da znas da su kod Abit ploca interne chipset latencije ipak malkice ostrije i to jos od AW9D

Poslednja izmena:
nije u redu ;) necu biti skoro u nekoj prilici da izvrtim 32m....ko zna koliko ste izvrteli runova...ovo je stvarno moj prvi run....sistem optimizovan kao i svaki za jurenje rez....moje neko iskustvo govori da vreme za spi32m moze da varira 1-2 sek gore/dole

sistem butovan na cas4-4-3-4 i nista nije dirano memsetom....evo slike

koliko vidim,napsram tvog reza monte,mogu jos da zatezem ali ne mora da znaci da cu imati bolje vreme :trust:

nije u redu ;) necu biti skoro u nekoj prilici da izvrtim 32m....ko zna koliko ste izvrteli runova...ovo je stvarno moj prvi run....sistem optimizovan kao i svaki za jurenje rez....moje neko iskustvo govori da vreme za spi32m moze da varira 1-2 sek gore/dole

sistem butovan na cas4-4-3-4 i nista nije dirano memsetom....evo slike

koliko vidim,napsram tvog reza monte,mogu jos da zatezem ali ne mora da znaci da cu imati bolje vreme :trust:

Ma moze to jos samo lagano ......

varas se sinko mnogo se varas :)
Nek uradi Dekara ponovo spi run na 1066 strap'u sa istim latencijama pa ces jasno videti koliko je 1066 strap brzi.

Mozda nisi dobro procitao rekoh da strap nema neke velike veze, kao sto ima ogromne veze u 1M testu, dobra copy waza moze da donose i pola minuta!!! razlike na 3.6GHZ. Uostalom vidi se i po Dekarinom rezu da nema neke razlike. On ima 2x512 + samo 2mb cache-a a to je min 5sec, a mozda i 10 ;).

p.s. nego monte nesto mi se svidja tvoj maxmem tweak, bese ne koristis to odavno? ;)

Poslednja izmena:
Mozda nisi dobro procitao rekoh da strap nema neke velike veze, kao sto ima ogromne veze u 1M testu, dobra copy waza moze da donose i pola minuta!!! razlike na 3.6GHZ. Uostalom vidi se i po Dekarinom rezu da nema neke razlike. On ima 2x512 + samo 2mb cache-a a to je min 5sec, a mozda i 10 ;).

Mislim da je 10s zbog cache'a malkice preterano.... :) a 2x512MB nema nikakve veze i ja i on koristimo maxmem tweak.
Znaci ipak Dekarin rez nije zajednicki :)

Mislim da je 10s zbog cache'a malkice preterano.... :) a 2x512MB nema nikakve veze i ja i on koristimo maxmem tweak.
Ajse dogovorite konacno ! :D

Moja izjava se odnosila konkreto na ovaj slucaj 3600 MHz (1333) ili (1066) a ne generalno niko nije tvrdio da je samo 1066 strap osnova za dobar rez igraju tu i jos neki elementi glavnu
ulogu.

Poslednja izmena:

Ima veze i te kako iako je maxmem aktivan dal su 1GB moduli ili 512 ;)

p.s. rez je zajednicki samo nisam naveo kad sam pisao jer je nebitno za ovo o cemu pricamo.

p.p.s. nebitno vidim ja da smo nasli sebi lepu zanimaciju za sledecih nekoliko dana :)

Poslednja izmena:
Evo malo iskustava sa xs-a u vezi price 2x512mb vs. 2x1024mb.

AMD AM2
Kod:
# Channels	    Amount   	       1M
dual		    2x1gb             28.547
single		    2x1gb	      28.641
single		    1x1gb	      29.125
dual		   4x512mb	      28.547
dual		   2x512mb	      29
single		   2x512mb	      29.11
single		   1x512mb	      29.516

Intel P965
Kod:
[SIZE="3"][B]2x512MB[/B]
16M        -->  [URL="http://www.clockmehigh.com/cooler/screens/965P/1GBvs2GBvs4GB/356x9_DDR2-1068_16M32M_1G.png"]6:54.172[/URL] 
32M        --> [URL="http://www.clockmehigh.com/cooler/screens/965P/1GBvs2GBvs4GB/356x9_DDR2-1068_16M32M_1G.png"]14:59.500[/URL]
dual 32m   --> [URL="http://www.clockmehigh.com/cooler/screens/965P/1GBvs2GBvs4GB/356x9_DDR2-1068_dual32M_1G.png"]16:17.500 / 16:15.407[/URL][/SIZE]

[SIZE="3"][B]2x1024MB[/B]
16M        -->  [URL="http://www.clockmehigh.com/cooler/screens/965P/1GBvs2GBvs4GB/356x9_DDR2-1068_16M32M_2G.png"]6:50.172[/URL] 
32M        --> [URL="http://www.clockmehigh.com/cooler/screens/965P/1GBvs2GBvs4GB/356x9_DDR2-1068_16M32M_2G.png"]14:50.266[/URL]
dual 32m   --> [URL="http://www.clockmehigh.com/cooler/screens/965P/1GBvs2GBvs4GB/356x9_DDR2-1068_dual32M_2G.png"]15:57.735 / 15:56.375[/URL][/SIZE]

[SIZE="3"][B]4x1024MB[/B]
16M        -->  [URL="http://www.clockmehigh.com/cooler/screens/965P/1GBvs2GBvs4GB/356x9_DDR2-1068_16M32M_4G.png"]6:49.047[/URL] 
32M        --> [URL="http://www.clockmehigh.com/cooler/screens/965P/1GBvs2GBvs4GB/356x9_DDR2-1068_16M32M_4G.png"]14:48.609[/URL]
dual 32m   --> [URL="http://www.clockmehigh.com/cooler/screens/965P/1GBvs2GBvs4GB/356x9_DDR2-1068_dual32M_4G.png"]15:53.593 / 15:51.344[/URL][/SIZE]

Hmmmm, opasne razlike...

evo malcice sam se potrudio

drugi run :D

Poslednja izmena:
p.s. nego monte nesto mi se svidja tvoj maxmem tweak, bese ne koristis to odavno? ;)

/maxmem nema gotovo nikakav znacaj za SPI1M isprobao sam to prije skoro dve godine :D mada sam tada koristio /105 ili /104 koliko se secam tada je o 1M bila prica....

Drugo i na 32M nemas neki veliki znacaj od MAXMEM tweaka mozda neke pola sekunde ... ako i toliko.

CopyWaza je daleko vazniji od maxmema

Vrh Dno