Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ovako je stalno kod mene. E sad zasto i kako...
Inace, paket je prenesi i surfuj 500.

Prilozi

• 20130105205628629 1.jpg
    20130105205628629 1.jpg
    117.7 KB · Pregleda: 160
Poslednja izmena:
334516379.png

Telefon na stolu kod mene, signal i nije baš naj bolji - oko -95dBm mt:s HSPA. Primetio sam da upload baš zavisi od toga da li je dobar ili loš 3G signal.

Ako ti ne valja daj meni ocu ja. :d

Mi leecheri poklonu u zube ne gledamo :d

Osnovni Targo Duo 10 (10/5 aka 12/6). Standardni pokazatelji:

Samo znaj da ping nije 0 ms ;)

Ludilo:d

Al garant sve sto je interesantno nama korisnicima je blokirano. Ili nije ? :d

Sad idem da potpisem ugovor kod PTT-a za narednih godinu dana za brzine 6/1, kad puste kacim nove rezultate. Ovo je na poslu, advokatska kancelarija.

Sta bi i advokati propali, ajojjjj.
Pa ova drzava ode nacisto kad advokatska kancelarija ima ovako ocajne brzine :D

Sta bi i advokati propali, ajojjjj.
Pa ova drzava ode nacisto kad advokatska kancelarija ima ovako ocajne brzine :D

A sta cemi brze, ovde se radi i nemam vremena da visim na Internetu kao u vecini drzavnih firmi ili organa?! Kad se zavrsi radno vreme jedva cekam sto pre kuci da stignem. Skinem po neki zakon ili propis, e-mail i to mi je sasvim dovoljno.

Dosao jutros na posao i pustili novu brzinu. Skoro preko 3 puta brzi download i 4 puta brzi upload. Sada sam brzi od 76% konekcija u Srbiji. Do sledeceg povecanja brzine za 1400 din. sa PDV-om i nije lose.
Cekam uvodjenje VDSL-a i optike do kuce, za moj grad nadam se tokom ove ili sledece godine.

Poslednja izmena:

Dosao jutros na posao i pustili novu brzinu. Skoro preko 3 puta brzi download i 4 puta brzi upload. Sada sam brzi od 76% konekcija u Srbiji. Do sledeceg povecanja brzine za 1400 din. sa PDV-om i nije lose.
Cekam uvodjenje VDSL-a i optike do kuce, za moj grad nadam se tokom ove ili sledece godine.

sto nisi uzeo paket koji je 200din skuplji,a dobio bi oko 10mb/s?

Jeste bas ce od Prokuplja da krenu da uvode VDSL i Optiku, prvo Beograd, Novi Sad i Nis pa onda svi ostali a do tada ce se nacekas. Sto bi se reklo kada cujes da su Nislije dobile VDLS ili Optiku onda se i ti nadaj posto si 27 km udaljen od Nisa a cisto da se ne nadas previse nece te pokriti ni VDLS a ni Optika ni ove godine a sledece je isto tako veliko pitanje.

Ma daj bre. Cemu ovo ?

Telekom juce potpisan ugovor na 2 god za NET brzinu 10/1

Komsija mi radi u telekomu na rukovodecem mestu pa imam informacije iz prve ruke, ai prokuplje jeste mali - srednji grad ai ima odlicnu telekomunikacionu infrastrukturu jer je jedan nas zemljak radio u siemens-u godinama pa je tokom 90tih insistirao da njegovo Prokuplje bude prioritet u snadbevanju centrala i pratece opreme. Ne kazem da cemo dobiti ove ali sigurno otprilike kad i Nis ili malo posle.

sto nisi uzeo paket koji je 200din skuplji,a dobio bi oko 10mb/s?

I ovo mi zavrsava 100% posao, ne treba mi brze jer nemam slobodnog vremena da skidam nesto sa neta ili da visim surfujuci na poslu.

Telekom Net 5
Jeste da je ugovor 2 godine, ali sta da se radi.
Razmisljao sam da predjem na SBB, ali posto mi telekom vec 5 god radi bez ikakvih problema ostao sam na njemu.

2428316720.png

Poslednja izmena:
A sta cemi brze, ovde se radi i nemam vremena da visim na Internetu kao u vecini drzavnih firmi ili organa?! Kad se zavrsi radno vreme jedva cekam sto pre kuci da stignem. Skinem po neki zakon ili propis, e-mail i to mi je sasvim dovoljno.

Au bre brate pa zar ti ne vidis smajlija na kraju recenice vidi koliki je zelen i velik, da li je moguce da si protumacio ovu moju recenicu kao ozbiljno pitanje????
Joj, nista zaboravi na sve, skidaj propise imas posla....

Jos jednom da dodam, bila je sala ona moja recenica.

http://www.speedtest.net/result/2449118015.png

Ovo je telekom 10Mbps paket. Kod burazera udara 9,4Mbps i DL mu ide do 1180. Meni ne predje 1030. I tako sam resio da podnesem zalbu. Oni upisu zalbu, posalju ekipu i oni utvrde da stvarno nemam 10Mbps nego max 8,7. Proslede svoje zapazanje u Novi Sad i odu. Sinoc oko 21:00 sati zove me lik od kuce (cuju se deca i zena ga pita kada ce se kupati) i kaze mi (ukratko) "Znam da vam ne radi na 10Mbps jer je losa linija i gubi se verovatno u zicama protok, ali mi tu nista ne mozemo da uradimo. Uostalom potpisali ste ugovor DO 10 Mbps sto znaci da ne mora da bude 10, nego moze da padne i na 3 ili 6 i nemate pravo na zalbu". I ja mu kazem lepo da poznajem zakon i ugovor i da se ne zalim, nego trazim lepo iz dobre volje kao starom korisniku da mi podignete protok na 11,5 Mbps u poslovnici i ja cu imati svojih 10 realnih i resena stvar,a na sta se covek nasmejao i pozeleo laku noc i prekinuo vezu 0.o .Iskreno, dosta mi je 1030 Kb/sec, ali bio bih najsrecniji da dobijem sve ono sto platim. Nazalost kod telekoma jos se niko usrecio nije kako treba, i sumnjam da ce ikada biti kako treba, jer nemaju zelju da uloze u infrastrukturu i da se poboljsaju, nego uzivaju u monopolu i bole ih djon.

Pa da nije smesno, bilo bi zalosno. :) Kod normalnih provajdera i u normalnim zemljama koga briga sta operater treba da uradi, jer bitno je da korisnik dobije uslugu kakvu placa, jel? U principu telekom je katastrofa, a potrosac tebi ispadne smesan...

Od kako je ADSL-a u Srba, uvek je Telekom setovao na ATM nivou brzine koje reklamira, tako da korisnik dobije uglavnom manje nego što piše (i to oko 15% manje) zbog overhed-a.

Nazad
Vrh Dno