Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ovako bi trebalo da radi dobar net :)

714377259.png

10240973.png

Ne znam zasto nije mogao da izmeri paket loss verovatno nesto sa dozvolama pristupa (zbog neadmin naloga).

Brzina po strani, ali ping je fantastican :)

Poslednja izmena:
Koji ti je OS na kompu, meni na primer speedtest razlicito izmeri ping na Windows-u 7 x86 i na XP-u sp3, isti test server (verat) ista WAN IP adresa, bude isti DL i UPL ali ping mi na win7 bude preko 500ms dok na XP-u mi bude u proseku od 40-60ms takodje boot-ujem Puppy linux sa diska, i tu izmerim , isto bude ko na xp-u ping prosek 40-60ms, ali verovatno speedtest i ping test na sedmici mi ne pokazuju prave vrenosti, jer isto tako pocnem ja sam iz CMD-a ili iz programa Web Ping tester da ping-ujem isti (verat-ov) server i tu ping brojke budu slicnije onima koje mi pokazuje na xp-u, ne znam u cemu je problem

Vista je imala nekih problema sa netom, moguce da i sedmica pati od slicnih problema

Koji ti je OS na kompu, meni na primer speedtest razlicito izmeri ping na Windows-u 7 x86 i na XP-u sp3, isti test server (verat) ista WAN IP adresa, bude isti DL i UPL ali ping mi na win7 bude preko 500ms dok na XP-u mi bude u proseku od 40-60ms takodje boot-ujem Puppy linux sa diska, i tu izmerim , isto bude ko na xp-u ping prosek 40-60ms, ali verovatno speedtest i ping test na sedmici mi ne pokazuju prave vrenosti, jer isto tako pocnem ja sam iz CMD-a ili iz programa Web Ping tester da ping-ujem isti (verat-ov) server i tu ping brojke budu slicnije onima koje mi pokazuje na xp-u, ne znam u cemu je problem

Da nemas neki program tipa NetLimiter instaliran na Windows7?

Može da bude svašta, problem kod tebe, problem kod servera koga pinguješ... Uradi tracert IP_adresa pa vidi šta se dešava.

Uradio sam tracert www.google.com krece od mene tj od racunara do rutera i dalje je sve ok i dobro. Jel moguce da zeza FW, AV i tome slicno?
Imam Comodo FW, NOD32 AV, Super antispyware i malwarebytes. Samo FW i AV se startuju uz sistem a ostalo nakdnadno ukljucujem. Kada sam ugasio u NOD32 "Enable HTTP checking" dobio sam na brzinu tj ping je bio mnogo blizi manjem broju nego sa tom opcijom ali i dalje to nije dovoljno brzo.

Kanda se speedtest malkice tripuje

Meni je NetLimiter davao ping na SpeedNetu oko 430ms do Nisa a kada pingujem neki sajt iz command promta stoji oko 40ms. Tek kada sam ga izbrisao potpuno iz kompjutera vratio sam da mi Speednet meri ping oko 40ms. Zbog toga mislim da je i kod tebe ista situacija.

Meni je NetLimiter davao ping na SpeedNetu oko 430ms do Nisa a kada pingujem neki sajt iz command promta stoji oko 40ms. Tek kada sam ga izbrisao potpuno iz kompjutera vratio sam da mi Speednet meri ping oko 40ms. Zbog toga mislim da je i kod tebe ista situacija.

U pravu si, čim sam uninstalirao NetLimiter i izmerio brzinu na speedtest, video sam razliku u ping-u, verovatno je problem što je Netlimiter v3 još uvek beta

sezam pro 4mb, do frankfurta, jezivo

Frankfurt:

Beograd:

SezamPro 4 megabita. Frankfurt nešto ne valja, koliko vidim.

Edit:
@Shadow
Ko zna, ali svi mere ka frankfurtu.Trebao bi da probam neku udaljeniju lokaciju.Recimo Bangkok:

Poslednja izmena:
Kablovski net je u pitanju, ali DPI ide preko Telekom-a, zato je i njihova IP. Paket je 2.4 Mb/s download i 0.7 Mb/s upload. Evo kako se Frankfurt ponaša, ogroman ping, a vidite i brzinu. A evo dole ka Verat-u

So far so good. Will see later...

^ I sta si ovim hteo da kazes? Testiramo sa Frankfurtom i sa mestom koje je najblize mestu u kome zivimo. Otkud sada Pago Pago?

rofl za Pago Pago

Merio sam konekciju jedno 40-tak puta ka raznim tackama. Linkovi preko Budimpeste i Sofije rade ocajno a preko Austrije i Rumunije rade super. Tako se desava da je bolja veza sa Svetskom i Spanijom nego sa Sofijom ili Budimpestom. Ovo se desava samo preko telekoma dok preko ostalih radi OK.

Nazad
Vrh Dno