Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Nije problem gde merim, već što kvalitet konekcije varira. Sva merenja koja sam kačio su sa istim modemom, na istoj lokaciji (razlika je možda 3-5 cm), samo u drugo vreme.

U Cemu je problem

Koristim SBB Flat Home Plus 6mb/s-384kb/s za lokal
a na testu http://adriavoip.com/wrapper/4.html proecna brzina neta mi je 1.4mb/s dok je na www.speedtest.com ok 4.9 mb/s.
Koji od ova 2 testa je validniji i sta da radim sa tim sto nemam pribliznu brzinu neta po ugovoru nego dosta odstupa!!!
A sto je najgore od svega prosecna brzina je 2.2mb. Zar nebi trebalo da prosecna brzina koju koristim bude negde bar ok 3-4mb/s a ne ****na 2mb/s!
I sta ja sad da radim? Zovnem SBB i kao halo internet mi nije brz kao sto bi trebalo i oni ali kod nas su druga ocitavanja vi stvarno surfujete brzinom od 6mb/s.Kako ja da se ubedjujem sa slonom kao sto je SBB!!!

Poslednja izmena:
a na testu http://adriavoip.com/wrapper/4.html proecna brzina neta mi je 1.4mb/s dok je na www.speedtest.com ok 4.9 mb/s.
Koji od ova 2 testa je validniji i sta da radim sa tim sto nemam pribliznu brzinu neta po ugovoru nego dosta odstupa!!!
A sto je najgore od svega prosecna brzina je 2.2mb. Zar nebi trebalo da prosecna brzina koju koristim bude negde bar ok 3-4mb/s a ne ****na 2mb/s!
I sta ja sad da radim? Zovnem SBB i kao halo internet mi nije brz kao sto bi trebalo i oni ali kod nas su druga ocitavanja vi stvarno surfujete brzinom od 6mb/s.Kako ja da se ubedjujem sa slonom kao sto je SBB!!!

Zahebi ta merenja - vidis i sam da su razlicita :trust:

Odradi lepo neki download i/ili upload, pa sam utvrdi o kojoj se brzini radi :type:

A kako da izmeri ping?

Imao sam sličan problem...

Od kada je SBB u maju uveo paket od 6 Mb/s i mene automatski prebacili sa 4 Mb/s na taj paket počeli su ozbiljni problemi... Do tada sam imao zakucanu brzinu na 4Mb/s, ali sam nakon prelaska na veći jedno vreme dobijao brzine ispod 1 Mb/s... Zvao ih 20 puta, prepirao se sa njima, preusmeravali mi pozive na nekakvu "naprednu" podršku, ali je odgovor uvek isti: "Svi parametri su vam odlični, nema tu nikakvih problema" :smash::wall:

Taman sam mislio da odustanem i otkazujem to, dobijem jednog od operatera koji mi lepo kaže, vidim da vam je to starija verzija modema (stvarno je star više od 4 godine) i da je dosta podataka provukao, pokušajte da ga zamenite (može besplatno da se zameni kod njih u Kralja Petra, samo odneseš stari)... Nakon aktiviranja novog, apsolutno nikakvih problema nisam imao...

Nadam se da će pomoći...

Zar smatras google kao reper za merenje pinga? Pogledaj malo ovu temu:

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=208912

A zasto je speedtest merodavniji od gugla? Sta se uopste pinguje na speedtestu? Meni je on na prethodonm raspalom kablovskom uvek izbacivao neke vrednosti 60-70 a sta god da sam pingovao rucno u najboljem slucaju je bilo oko 100 a najcesce preko 100 i to dosta.
Jeste da ti pri pingovanju gugla neces uvek pingovati jednu istu adresu ali isto tako je cinjenica i da nikada neces dobiti toliko razlicite rezultate da bi izgubili svoju upotrebnu vrednost.
Uostalom, on moze u command promptu da pinguje sta god hoce, ne mora to biti gugl.

Poslednja izmena:
dulsrules, ne znam kako mi je promakla ta tema. Ima smisla da google ne daje dobre podatke za poređenje, jer nije fiksni server, ali zato sam napisao "ili bilo šta slično"....cnn.com, bbc.co.uk...bilo šta, što neće biti "u lokalu" (telekom.rs provajder.rs).

BTW čini mi se da je aLti pogrešno koncipirao istraživanje....ako tražiš lag konekcije, onda ga meriš do provajdera ili jedan hop dalje od provajdera. To što se dešava kod samog provajdera je uticalo na rezultete i ping je zavisio i od provajderovog linka i mreže (opteećenja, stanja i sl).

Update.
Povodom, tačnosti pinga na speedtest, kad je horror već pomenu
Ova dva linka imam, kada budem pored tog računara, mogu još da ih prekopiram iz statistike :)

Najbolji deo je što je u pitanju WiFi na 2.4Ghz sa ne baš iedalno monitranom opremom....brzine su izmerene korektno, a ping...ko radi, taj i greši :)

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.
Samo da pitam, posto planiram da uvodim net skoro, ako neko zna koji adsl je najbolji u beogradu sto se pinga tice, jer to najbolje pokazuje kako radi internet ?

Poslednja izmena:
PJ posalji te rezove support-u od speedtest-a. Bice vise nego odusevljeni. :D
A nama obicnim korisnicima je jasno da je u pitanju problem ili sa tvojim racunarom ili tom konekcijom na kojoj je izvrseno merenje. I da, normalnije je ocekivati bolje merenje na speedtest-u nego na bilo kom drugom serveru jer ovo upravo za to sluzi, tj pingovanje bbc-a ili sl. ti tek nista ne govori jer ne prikazuje koliko je server udaljen od tvog racunara. Ok je samo za proveru down-a jer im je server skoro pa nemoguce zagusiti (mislim na opterecenje).

Evo testa od malopre, preko remota

:d

Možda sa kompom nešto nije OK, ali meni i dalje realnije deluje ovaj ping ka Google.com

Pinging www.l.google.com [209.85.135.104] with 32 bytes of data:

Reply from 209.85.135.104: bytes=32 time=52ms TTL=48
Reply from 209.85.135.104: bytes=32 time=41ms TTL=48
Reply from 209.85.135.104: bytes=32 time=38ms TTL=48
Reply from 209.85.135.104: bytes=32 time=49ms TTL=48

Ping statistics for 209.85.135.104:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 38ms, Maximum = 52ms, Average = 45ms

Evo pinga ka verat.net, sličan je i za beotel.net:

Pinging home.verat.net [85.222.160.152] with 32 bytes of data:

Reply from 85.222.160.152: bytes=32 time=5ms TTL=54
Reply from 85.222.160.152: bytes=32 time=10ms TTL=54
Reply from 85.222.160.152: bytes=32 time=5ms TTL=54
Reply from 85.222.160.152: bytes=32 time=9ms TTL=54

Ping statistics for 85.222.160.152:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 5ms, Maximum = 10ms, Average = 7ms

Poslednja izmena:
580270481.png

speed.io.png

Ikom....

I dalje je upload JADAN.... 6 dole... a gore... NISTA! :S

http://www.speedtest.net/mini.php

Setup Instructions

Follow these steps to setup Speedtest.net Mini:

1. Download and unzip mini.zip onto your server
2. Decide on PHP, ASP.NET or ASP support
3. Select which index-*.html file to use
4. Rename the chosen file to index.html
5. Load up index.html in your browser

Zar niko ne koristi vise my beocity za merenje brzine? :)

Nesto me u poslednje vreme zeza Radijus Vektor, brzina u vecernjim satima zakucana na polovinu mog 3mb paketa! Zvao sam i raspitivao se, standardna prica, sve je ok, ta brzina je na modemu.

da nije mozda do agregacije tj jos neko uzeo kablovski u mom kraju pa delimo protok? Mislim da to ne bi smelo, pa zasto onda placam 3mb?

Poslednja izmena:
Pfff ... bilo je i boljih dana

Poslednja izmena:
Naravno da nije :) , bilo bi previse.

U pitanju je net na EPFL-u (Univerzitet u Lozani).

Poslednja izmena:

Je l' FAIL-uje još nekome SBB?

Naravno!

Ali evo i razloga:

Poštovani korisnici,
jedan od medjunarodnih linkova je u prekidu, te je Internet saobraćaj donekle usporen. Normalizaciju istog očekujemo u toku večeri. Hvala na razumevanju.

Toliko od ove "veceri"... :wall: Uvek nadju ovakve sugave mesece da rade na rekonstrukciji mreze.. :smackbum:

Nazad
Vrh Dno