Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
E, nije mi do sada palo na pamet da uporedim sva 3 internet pretraživača koja imam instalirana... Evo, redom sam, bez ikakvog pozadinskog saobraćaja, testirao sva tri (Verat, ADSL 512/64, centrala u Pančevu):

Opera 9.26 :mad:

Mozilla Firefox 2.0.0.14 :smash:

Internet Explorer 6.0 !!! :trust:

Otkud ovolike razlike? Inače, koristim Operu :wall: ...

Mozilla Firefox 2.0.0.14

Opera 9.27

Internet Explorer 7.0

U Skoli! :D

Telekom u Pozarevcu.

A ovo ispod... Da ne primeti covek razliku

:)

Prilozi

• net na poslu_cr.jpg
    net na poslu_cr.jpg
    16.2 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena:
;)

:p

ovaj sajt je bugovit. meni download nikad ne prelazi 52KB/s

i btw u zadnje vrijeme mi se povećao ping iz čista mira

Ma jeste, bagovit je :D Druže, na slici su kilobiti a tebi download ne prelazi 52 kilobajta/s.
8 Kb = 1 KB (b-bit, B-bajt)

ovaj sajt je bugovit. meni download nikad ne prelazi 52KB/s

i btw u zadnje vrijeme mi se povećao ping iz čista mira
dosad nijedan test sajt koji sam probao nije bas sasvim pouzdan pa ni speedtest.net, moze da se desi da probas par puta zaredom pa da dobijes relativno razlicite rezultate, ali to je valjda uobicajena pojava svuda.

Uglavnom je oko 440kb/s. To je i realno. ali ovo 596 sigurno nije tačno.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se onda, pogrešno sam shvatio.

Pa naravno da je bagovit,evo recimo ping ako probas da pingujes sam iz cmd-a sajt Verata ili ti www.verat.net definitivno ce ti pokazati daleko manji ping nego sto se dobija kao rezultat na testu, a trebalo bi da rezultat bude priblizno isti jer se server za test nalazi kod Verat-a.Zanimljivo je da dok sam ranije bio na dial-up-u jednom uradio test sa ovim sajtom i dobio da mi je uplod negde oko 80-90 kb/s,a to naravno nije moguce.Toliko o pouzdanosti ........

a kod mjerenja pinga sam dobio ovo

Upozorenje! Moguće je da je ICMP promet na vašoj mreži onemogućen!

šta je ICMP???

bio sam ovo stavio na pogrešno mjesto pa sam tamo pobriso a stavio ovde. šta ovo znači, i šta kad nije omogućeno? i jeli treba da je omogućeno????

@Swiper:
Meni ama baš uvek potrefi brzinu i uvek mi je rezultat verodostojan, bez obzira koji browser koristio. Doduše sa Firefox-om dobijam nešto lepši rezultat nego sa IE, ali nije neka razlika. I uvek mi je potrefio brzinu kad god je bilo zagušenja kod mog ISP-a, tako da sam znao na čemu sam. I na ES-u ga toplo preporučuju jer je daleko brži i jednostavniji od SpeedTest-a, a i zbog svoje lokacije je jako dobar za merenje brzine.

@Daddy Yankee:
Ma nije to ništa, da vidiš ti ovo ;)
attachment.php

Nemam pojma kako ti se to desilo u FF-u, ali znam da kad se nakon završenog testa u IE-u klikne na Back, desi se ovaj fenomen.

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    37 KB · Pregleda: 317
Toliko o verodostojnosti... :D

Nema to veze sa verodostojnošću samog testa. Test mi uvek izbaci očekivanu i normalnu vrednost. Ali, ako se posle izvršenog testa i izbacivanja rezultata klikne Back (u Internet Explorer-u, barem), onda se desi ovo. Meni na testu pokaže 450 kbps, ali kad se "vratim" na prethodnu stranicu, pojavi se ovo. Interesantan bag, ili šta već. Međutim, ovaj "štos" ne funkcioniše sa Mozilla-om, bar ne kod mene.:crash:

meni je onaj rezultat pokazalo u firefoxu, i nikakav back nisam kliko, niti nešto slično.

Vrh Dno