Šta je novo?

SpeedFan startup?

Master)D(M1nD

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2004
Poena
320
Podesio sam u speedfan-u brzinu fan-ova/cpu-a itd... Medjutim posle restarta ne zapamti podesavanja. Kako da resim to? Nasao sam na netu da runujem speedfan kao service, ali ne regulise mi fan speed, ne radi 🙁. Neko drugo resenje? Neki drugi softver?

P.S. preko biosa ne mogu da definisem kako hocu fan speed, treba mi resenje iz windows-a.

Ne zapamti podešavanja u smislu ne diže se sa Win-om ( što se lako rešava kopiranjem shortcut-a u startup meni folder ) ili neće automatski da ubarzava - smanjuje fan ?
Za ovo drugo je potrebno da je stiklirano Automatic fan control na glavnom meniju, i još neka sitna podešavanja oko Speed menija ( uglavnom, imaš u helpu kako se podešava ( peace of cake, što bi rekli braća Englezi ))

Ne zapamti podešavanja u smislu ne diže se sa Win-om ( što se lako rešava kopiranjem shortcut-a u startup meni folder ) ili neće automatski da ubarzava - smanjuje fan ?
Za ovo drugo je potrebno da je stiklirano Automatic fan control na glavnom meniju, i još neka sitna podešavanja oko Speed menija ( uglavnom, imaš u helpu kako se podešava ( peace of cake, što bi rekli braća Englezi ))

kod mene je isto
ovo prvo mi je vec stajalo i uvek sa windowsom se podize speedfan ali podesavanja koja sam ranije ostavio pre gasenja nisu zapamcena nego se startuje sa maximalnim brojem obrtaja pa ga rucno smanjujem Nego reci ti koje su to sitnice da windows zapamti predhodna podesavanja brzine

Pa ciki022 ti je dao detaljan odgovor.
Znaci u speed sekciji za svaki fan podesi minimalnu i maksimalnu vrednost obrtanja(ako hoces da se const vrti istom brzinom onda postavis min=max) i cekiraj opciju Automatic variated i to uradi za sve fanove koje zelis da tako kontrolises i onda u glavnom meniju odaberes Automatic fan speed i voila sve ce da radi.

Znaci ako recimo podesis min=max=80% i ekiras ove dve opcije i posle reseta ce ti fanovi stalno raditi na 80%.
A ako podesis min<max tada ce ti brzina varirati izmedju ove dve vrednosti u zavisnosti do zeljene temperature podesene u speedfanu(desired T u sekciji Temperatures) tj. ako podesis da ti je za CPU fan min recimo 50%, a maksimum recimo 70% i postavis da ti je zeljena temperatura procesora 40c tada ce ti ako Tcpu ode preko 40c polako da se ventilator ubrzava do 70%, u suprotnom ce da pada na 50%.Mada ovo ne radi bas savrseno, ali za const vrednost nema da brines ona ce definitivno da radi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno