Šta je novo?

SpeedFan 4.41?

Canonada

Čuven
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
620
Kako da podesim doticni program da se startuje po podizanju sistema,windows 7 je u pitanju? Inace speedfan koristim kako bi smanjio broj obrtaja cpu kulera,posto je iz biosa iz nekog razloga to ne moguce.Smara me da ga svaki put podizem i cekam dok se probudi pa tek onda smanjim brzinu fana!

Ne secam se da li u samom programu postoji "start with Windows.." ali svakako ti je najlaksi nacin da samo iskopiras shortcut u Startup (Start > All Programs pa nadji i otvori Startup preko desnog klika pa open).

Kada je tema vec od speed fanu , jel se desilo nekome da prilikom pokretanja programa zakuca masina , i samo pocne da pisti ? A pritom sve stoji na default-u ?

Ma ubih se ne mogu to da nadjem,jedino da probam da uradim ovo sto ocz kaze.
Meni se nije desavalo,radi bez greske,doduse tek od juce sam presao sa 40 na 41.Bitna stvar je da ja koristim samo regulaciju broja obrtaja CPU fana,ostalo ne cackam,jer je prilicno zaxebano,ti odaberes svog proizvodjaca,msi recimo,ali kad trebas da odaberes cipset ili sta vec on ti nudi samo par opcija,od kojih nemas pojma koja je za tvoju plocu,tj kako da setujes program!?

Evo bas sam skinuo SpeedFan i ni ja stvarno ne vidim da u programu ima opcija da se sam pokrene po podizanju Windows-a ..
I stvarno ne kapiram sto uopste trosis vreme ceprkajuci po opcijama SpeedFan-a kada sam ti napisao najprostije moguce resenje.

Evo nije me mrzelo ni ovako da "prezentujem" ..

Jel vidis koliko je prosto i brzo ?

Ma prkinuo sam vrlo brzo,nisam imao vremena da uradim to sto si napisao,probacu danas,svaka ti cast i hvala!

Uspeo sam da se dize preko start upa ali svaki put mora rucno da se smanjuje br obrtaja,glupavi program!

Podesio si ovako, pretpostavljam?

speedfan-01.png

speedfan-03.png

Desava li se nekom da mu brzine variraju u skladu sa sobnom temperaturom? Recimo, neposredno posto ukljucim racunar ujutru (kad je hladnije) 50% brzine cpu-a bude oko 830rpm, a posle 1-2h se popne na 900rpm i ostane na tome. Ovo mi je bitno posto je cpu vent necujan na tacno odredjenom broju obrtaja (+-10) a sve preko ili ispod toga dovodi do zujanja.

@vaxil:
desava se da reaguje na sobnu temperaturu al su te vrednosti zanemarljive.ono sto ubrza cooler je softwer koji koristis posle u windowsu.a nakon ili u toku koriscenja tih aplikacija procesor se vise greje i zato ti se ubrzava cooler.

Nazad
Vrh Dno