Šta je novo?

Specifican upgrade

TwistedMind

Čuven
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poena
715
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-13600KF & Noctua NH-D15S chromax.black
Matična ploča
Gigabyte Z790M AORUS ELITE AX
RAM
Corsair VENGEANCE 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz C36
GPU
ASRock RX 6700 XT Challenger Pro 12GB OC
Storage
1TB Samsung 990 PRO NVMe M.2 SSD
Zvuk
FiiO K7 + HiFiMan Sundara, Soundpeats H1 TWS
PSU
Seasonic Prime PX 850W Platinum
Kućište
Cooler Master Storm Trooper
Monitor
2x ASUS MG279Q
Miš & tastatura
Logitech G502 LIGHTSPEED & Asus ROG Falchion MX Brown
Ostale periferije
Playstation 5
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pametni uređaji
Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS
Pristup internetu
  1. Optički internet
E ovako. Drugar je relativno skoro radio neki upgrade starog racunara i sada bi jos hteo da kupi sekundarnu konfu od 500e gde bi iskoristio par komponenti od starog. Moja preporuka je bila kupovina nekoliko komponenti, da se sastave 2 racunara od svih tih komponenti koje ima jer bi kupovinom nove konfe imao 2 slicna racunara umesto jednog jaceg za igre i drugog pomocnog.

Od komponenti ima sledece:

Athlon II x4 620
2x4650 i 6850
4GB DDR3 i 6GB DDR2
WD Caviar GP 1TB i neki od 650GB
2 ista napajanja ATX SilverStone SST-ST85F-P modular 850W (mislio je da mu je crklo pa je kupio jos jedno isto, a kasnije se ispostavilo da i prvo radi).

Ono sto je meni prvo palo na pamet je

1. glavna konfiguracija

Procesor: Intel i5-2500k
Maticna: Asus P8P67
Memorija: DDR3 2x2GB 1600MHz Exceleram Rippler CL6
HDD: taj WD od 1TB
Grafika: ta 6850
Napajanje: to od 850w

2. Sekundarna konfiguracija

Procesor: AMD Athlon II x4 620
Maticna: MSI 770-G45 (G da bi podrzavala crossfire)
Memorija: 4GB DDR3 koje vec ima
HDD: taj od 600gb
Grafika: 2x4650 crossfire
Napajanje: to od 850w

Naravno, trebaju i 2 kucista od kojih jedno ocigledno vec ima. Samo je pitanje koje bi iskoristio za glavnu a koje za sekundarnu konfu. Mogao bi da dokupi Asgard ili TT V3

Ono sto mi je malo glupo je da koristi 6850 na Sandy Bridge. U igrama (verovatno pretezno CS) ne bi video bas toliko razlike izmedju SB i recimo Phenom II x4 955. Tako je moja druga ideja kupovina phenoma i grafike (verovatno jos jedne 6850) umesto SB. Druga konfa bi ostala ista. Te dve 4650 bi valjda odradile povremeni gaming.

Any ideas?

Hvala

Ma sad cu ja da pritegnem mog matorca zamisli odradi jedu smenu od 8.sati i misli da moze da mi ZVOCA rest of the day.Ma ima da nadje jos jedan posao OTJU i ja ovakvu CF-dasku za surfovanje,sto bi ja bio gori od druge dece.:whip:

Koliko sam shvatio primarna konfiguracija je namenjena kompjuterskim igrama.
Šta bi bila namena sekundarnog računara?
Bez tog podatka na pitanje ne možeš dobiti svrsishodan odgovor.

Xaxa , pa mesto da peglas matorog kad dodjes iz skole uzmi pa ti radi nesto :wc: ***-a ja kada sam iso u skolu pre 7 8 godina imao sam para ko blata i imali smo onda mashine :Klanjanje
jer smo raduckali pored skole , a sada niko nista nece da radi .. pazi da nedobijes bekend od caleta :smackbum:

Xaxa , pa mesto da peglas matorog kad dodjes iz skole uzmi pa ti radi nesto :wc: ***-a ja kada sam iso u skolu pre 7 8 godina imao sam para ko blata i imali smo onda mashine :Klanjanje
jer smo raduckali pored skole , a sada niko nista nece da radi .. pazi da nedobijes bekend od caleta :smackbum:

To sto sam ja radio pored skole i dan danas se oseti. cheers: :vomit: :smoke:

a koji si ti to posao radio ?? :cigar:

Poslednja izmena:
oba racunara su za igre. i izgleda da 2x4650 ipak nisu opcija. a crnjak za sve ove gore sto se bune je sto ce lik za pola godine ili godinu kupiti novi racunar da pojede ova dva mala :D ali to je druga prica koja sada nije bitna
tako da sada dolazimo na novi setup.
phenom 2 x4 955 i neka crossfire ploca sa, recimo, rippler cl7 memorijom.
druga konfa dobija athlon i msi 770-c45 (vise nije bitna g45) i novu 6850. ovako ce kada uzme novu konfiguraciju moci da stavi 6850 CF u phenom konfu, a athlon konfu da proda bez grafike.
samo ne znam koju cf plocu da mu preporucim za phenoma.

Ma zezam se BRATE.
nek uzme ko sta hoce/moze, i ovo sto ja imam za neke je vrh a opet za neke druge dno.
Kupovao sam novu makinu (nista extremno) svake godine dok me je zanimalo i dok se moglo a onda je dosla SEKA i hebala kevu svima,OK skoro svima.

Nazad
Vrh Dno