jonesba
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.01.2007
- Poena
- 320
Dakle drustvo potrebna mi je pomoc
u firmi se radi zamena sredstava za rad pa je red dosao i na IT sektor...
Elem u cemu je poenta...
Potrebni su nam jaci laptopovi koji bi sluzili za:
1) Programiranje (delphi,object pascal)
2) SQL rad nad bazama podataka (velike baze posto se radi o laboratorijskim informacionim sistemima)
3) Dosta testiramo aparate koji koriste RS232 komunikaciju pa ako postoji laptop sa tim portom idealno ako ne onda neki laptop koji ima express card slot pa da u njega stavimo replikator karticu
4) sto duza baterija ako je moguce
5) Dijagonala nebitna,stavise 15,6 je pozeljno zbog nosenja na teren ali manji od 15,6 ne bi hteli
JA kontam da je to sto jaci procesor,dosta rama i brzim hard diskovima...
E sad da li Intel ili AMD???
Treba nam snappy masina,nikakva multimedija moze i intel grafika nebitno je...ali procesor ram i hard moraju biti kvalitetni
Ja sam uglavnom uvek uzimao laptopove za multimediju tako da pojma nemam koja je platforma dobra za poslovnu primenu
Svaka pomoc je dobrodosla
Cena nije neki presudni faktor samo da ne ide preko nekih normalnih cena jer ipak gazda treba da odobri
Elem u cemu je poenta...
Potrebni su nam jaci laptopovi koji bi sluzili za:
1) Programiranje (delphi,object pascal)
2) SQL rad nad bazama podataka (velike baze posto se radi o laboratorijskim informacionim sistemima)
3) Dosta testiramo aparate koji koriste RS232 komunikaciju pa ako postoji laptop sa tim portom idealno ako ne onda neki laptop koji ima express card slot pa da u njega stavimo replikator karticu
4) sto duza baterija ako je moguce
5) Dijagonala nebitna,stavise 15,6 je pozeljno zbog nosenja na teren ali manji od 15,6 ne bi hteli
JA kontam da je to sto jaci procesor,dosta rama i brzim hard diskovima...
E sad da li Intel ili AMD???
Treba nam snappy masina,nikakva multimedija moze i intel grafika nebitno je...ali procesor ram i hard moraju biti kvalitetni
Ja sam uglavnom uvek uzimao laptopove za multimediju tako da pojma nemam koja je platforma dobra za poslovnu primenu
Svaka pomoc je dobrodosla
Cena nije neki presudni faktor samo da ne ide preko nekih normalnih cena jer ipak gazda treba da odobri