Šta je novo?

Spavanje uz ukljucen kompjuter.

Hehehehe odlican thread! Nazalost malo se kasnije ukljucujem.. Elem samo da kazem da i ja zbog konstantnog download-a stalno drzim ukljucen komp. i ne smeta mi! Ustvari zamenio sam celu plocu i procesor samo da bi mi komp. bio tisi! Da mi je neko rekao pre nekoliko godina da cu raditi upgrade samo zbog zelje za tisinom smejao bih se! Mastam da jednog dana kompjuteri budu skroz necujni, bas smaraju ove nove graficke i fancy kucista sa gomilom kulera ;) Svet bi bio ociglendo lepse mesto za spavanje tada :)

Poslednja izmena:
posle nekog vremena oguglas... i spavas kao top :)

npr. ja sam jedno vreme dok sam server drzao u gajbi spavao pored 2 kompa... jedan workstation, drugi server... server logicno radi non stop, a workstation isto manje-vise stalno je nesto radio skidao najvise nocu kad nema nikoga na lokalnoj mrezi posto share-ujemo adsl..
ukupni kuleri:
workstation: cpu box cooler, VGA standardni cooler, pozadi case cooler master 8cm, isti takav ispod HDD-a, napajanje dual fan chieftec
server: cpu cooler obicni, pozadi chieftec 8cm case cooler, ispod hdd-a 2x 4cm Spire HDD cooler, VGA cooler standardni, napajanje cooler pozadi obicni..

pa sad vi vidite... mnogi kad dodju u goste preko dana im smeta... a meni nije smetalo ni da spavam.. :bottle:

mogu da spavam pored muzike (to mi zapravo najvise prija), mogu pored ukljucenog TVa, mogu kad je ves masina ukljucena u kupatilu pored, ali nocu ako komp radi spavam vrlo vrlo lose, plus sto se soba vise ugreje pa bude jos veca vrucina nego inace... ne pomaze mi cak ni muzika uz komp uvek mogu da izdvojim u pozadini zujanje (koje nije uopste glasno svedeno je na minimum) ali sta ces... zato u autobusu zaspim posle 29 sekundi... obozavam to brujanje :D

Ja sam tek poceo karijeru spavaca uz ukljucen komp, i za sada mogu da zaspim kad legnem umoran, ali kad se npr probudim ujutru da pijem vodu i sl smeta mi da ponovo zaspim...imam 6 ventilatora ukupno

pa spavam sta cu :) od dva racunara koja ostavljam upaljena jedino mi smeta plava led dioda na chieftecu :) (nikako da je iskljucim)

A inace bilo je problema dok sam imao preshota taj ventilator je radio kao turbina non stop i idle i full :)

Shto se tiche chiefteca, ja ubacim u vratanca papiric koji ublazi svetlo plave led diode ;)

Ne mogu da spavam bez kompjutera :D
Suvishe sam se navikao na tiho zujanje coolera.
Jedino mi smeta extra toplota koju odaje rachunar.

Znaci nema sanse da zaspem pored upaljenog kompa!
Za spavanje mi trebaju idealan mir i tisina.
Mada mozda bi i mogao kada bih bio mrtav umaoran.

Zamisli kako je ljudima koji zive u Bulevaru Kralja Aleksandra, sta je jedan kompjuter u poredjenju sa tramvajem koji prolazi na desetak metara od kreveta a izmedju samo jedan zid :). Ljudi se na svasta naviknu.

upravo to! I nocu im drnda nesto... posebno sada kad je vrucina pa otvoris kao nocu terasu/prozor da se rashladi, kad ono prozuji nocni tramvaj koji pici 90 na sat i samo sto nije razvalio sine iz asfalta...

zerbah je napisao(la):
Shto se tiche chiefteca, ja ubacim u vratanca papiric koji ublazi svetlo plave led diode ;)
ja sam prelepio parce crne izolir trake preko te plave diodice

Skyw@lker je napisao(la):
Mastam da jednog dana kompjuteri budu skroz necujni, bas smaraju ove nove graficke i fancy kucista sa gomilom kulera ;) Svet bi bio ociglendo lepse mesto za spavanje tada :)
Zalman TNN 500A? cena prava sitnica (~1000E)

ne mogu nikako da spavam, osim ako sam baš umoran i mrzi me da ustanem da ugasim...

Covek se vremenom zaista navikne na sve...pa i na plavu LE diodicu.
U stvari ona mi nikada nije smetala jer kuciste stoji paralelno sa krevetom, tako da je i ne vidim, a uvek postoji mogucnost okretanja ka drugoj strani :lol:
Sto se kulera tice njih ima kamara (cetiri 80x80mm (dva napred, dva nazad), jedan na grafickoj, jedan na north bridgeu, dva na napjanju (chieftec dual fan, znaci ne cuju se), i 3D rocket pro na procesoru, koji stavim na minimum kad podjem na spavanje).
I citav ovaj orkestarski nonet mi ni najmanje ne smeta (sta je to u poredjenju sa hladnjacom preko puta koja ima oooogromne klima uredjaje).

Najsladje mi je zaspati pored ukljucenog TVa i/ili muzike i tada mi zujanje ventilatora ne smeta ali kada je samo kompjuter ukljucen tada mi pomalo smeta i teze zaspim. :S: Pored standardnih (procesor, graficka, napajanje) u kucistu mi se nalaze jos dva ventilatora....

Poslednja izmena:
Hehe, prvi dan kad ne budem isao na jezero (tj. kad budem imao vremena da prosetam do grada), kupicu jos dve devetke, da ih naguram sa strana.
Sa ta dva, kuciste ce brojati ravno 11 komada. Coool.

I dobices "mucak" :d. Poenta je ili da kuciste bude totalno otvoreno, ili da unutar kucista postoji "vazdusni tunel" sa promajom...

Nece biti mucak, osmislio sam kako da ih nasadim na stranice, a i ako bude nikad nije problem da se poskidaju.

Ne kontas...

Nije fora da nakacis gomilu propelera koji prave turbulenciju, a cija je posledica zadrzavanje toplog vazduha u kucistu, vec laminarno kretanje vazduha i sto brza recirkulacija istog.

Ma znam sta pricas, ali znam i ja.
U svakom slucaju sigurno ne bih tek tako nabacao kulere da mi zavijaju non stop...uz malo "moddinga" sve se uredi kako treba.

Razlog zasto sve guram ovako je sto su mi svi (6) PCI slotovi zauzeti, pa se ostale komponente greju vise no sto bi trebalo. Tako da mi je ovaj Chieftec obogacen sa jos malo celika totalno amaterski zavarenog :lol:

Ja mogu da spavam kad je komp upaljen, jer se on ne nalazi u mojoj sobi :) Dok je bio u mojoj sobi, imao sam 4 ventilatora unutar kucista + NB fan na 6K rpm i CPU fan na 3K rpm. Spavao sam k'o zaklan, ali jedino me je HDD nervirao dok nisam provalio da treba da iskljucim glupi indexing service :D

Ma nema shanse da zaspim pored kompa koji je upaljen,znaci ni u jednoj varijanti pa cak ni kad sam razbijen od alkohola:banana: :banana: ,znaci nerma varijante...

Posle dugogodisnjeg spavanja uz ukljucenu makinu (doduse ne previse blizu kreveta), sklopio sam jedan komp koji sluzi samo za download i slicne potrebe (bez monitora i suvisnih komponenti :) ) i koji se nalazi u hodniku ispred moje sobe (konacno i taj hodnik da bude od koristi hehe).

Pozdrav

Malo para za bolje kulere i nikakav problem. A sto se tice HDD-a, pa ne radi on formatiranje da je toliko bucan! A s obzirom da uvek ide i neka muzika, ja svoj komp i ne cujem.

ja nisam navikao da spavam kada je tisina (onda mi uvek zuji u usima :D)komp mi je nonstop upaljen,mada je od njega prilicno bucanija moja razdrndana klima,ni nju nikad ne gasim,i uvek spavam sa muzikom.

Pa ti si neki "bučan" čovek!
Ja mislim da su važnije performanse od buke! Bolje izdvojiti pare za bolju grafu neo za bolji kuler! Više radosti!

Poslednja izmena:
Graficka dodje i prodje, a mucenje glasnim kompom non-stop traje...

Meni npr. graficka ne treba, posto igre nisam video bar 6 meseci, a non-stop cukam neki glupi kod i 24/7 download-ujem sa neta.

Ja kad spavam bez uključenog kompa imam noćne more. Verovatno mi buka od ventilatora ne dozvoljava da zaspim dovoljno dubokim snom da se susretnem sa svojom (mračnom) podsvešću. :D

Poslednjih godinu dana zivim u stanu pa je kompjuter dospeo u spavacu sobu :) Nocu obicno pustim neki download tako da je stalno ukljucen.
U pocetku su mi veci problem predstavljali tramvaji (vojvode stepe) koji kada prodju zatresu ceo stan a mis osetljiv pa se ukljuci monitor :)
Sada sam se privikao na sve i spavam lepo svake noci :)

Vrh Dno