Šta je novo?

Spasavanje starog harda(350MB)

blazeaster

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2007
Poena
305
Trazio sam, ali nisam uspeo da nadjem softver nalik HDD Regeneratoru ili Sentinelu za dijagnostiku ovog diska. Pomenuti programi, naravno, nece da rade. Posto je dosta vas ovde iskusnije od mene, jer je moj prvi racunar bio eki Athlon XP 2200+ itd. nisam uhvatio priliku da znam za sad takozvani abandonware. Inace radi se o istom hardu koji sam pokusavao da instaliram na Commodore 386LT

HDD regenerator radi sa svim ide diskovima bez obzira na kapacitet. Jedini problem moze biti ako je mozda sam ide kontroler neki specificni pa da hdd regenerator ne "ume" da radi s njim. Sentinel mislim da cita smart parametre pa ako hdd nema smart nema sta ni da se procita. Hdd regeneratorom ,novije verzije ,mozes uraditi samo skeniranje tog hdd-a bez reparacije pa bi prikazao uredno sektore koji su bad B i one koji imaju delay D sto samo po sebi vec nije dobro i znak je da magnetni medij na doticnoj lokaciji polako odlazi u zaborav.
Bese taj hdd 2.5" jesi siguran u ispravnost kabla i adaptera ?

HDD regenerator ga je odmah odpisao. Izbaci prvi sektor kao B i vrati me u DOS. Problem je sto ne mogu da procitam gresku koju izbaci, jer HDDreg "overlay-uje" DOS shell. Inace sam ga nakacio direktno na lap, tako da nema greske sto se toga tice. Stvarno nisam pri parama da kupujem adapter, a sa nekom homemade varijantom moderni PC ga uopste i ne prepoznaje. Sentinel ne volim da koristim ni kad su novi hardovi u pitanju, ali sam probao, jer samo za ta dva programa znam. Pogotovu ne volim sentinel, jer podaci ne moraju da budu tacni, bas zato sto su iz smarta, pa zbog delay-a koji HDD regenerator zna da relocira Sentinel hoce da izbaci health tipa 10% i onda ispada da sam prodao neispravan komp, jer su u zadnje vreme svi serviseri. Greju grafike fenovima za farbu i znaju da otvore sentinel. Wow so much tech, so IT

ako si ga kacio preko USB fioke, probaj direktno na plocu.
ja bi probao sa nekog Linuxa i ddrescue da napravim image, ako ti trebaju podaci. inace, ne gubiti previse vremena, baciti i naci drugi.

Poslednja izmena:

Hvala, probacu.

ako si ga kacio preko USB fioke, probaj direktno na plocu.
ja bi probao sa nekog Linuxa i ddrescue da napravim image, ako ti trebaju podaci. inace, ne gubiti previse vremena, baciti i naci drugi.

Nisam, kacio sam ga direktno na lap. Podaci mi nisu bitni, osim u smislu da me interesuje sta može biti na tom hardu, mada izgleda da će u kantu. Imam dosta započenih projekata, ne bih da previše vremena gubim na ovome... Pametan predlog ;)

Vrh Dno