Šta je novo?

Spasavanje email-ova i Reparacija XP-a!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

mbr

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2004
Poena
319
HardDisku od 120GB je podeljen na tri particije: C,D,E.
Imam instalirana 2 operatovna sistema:
-Win98
-WinXP.

Prilikom startovanja PartitionMagic-a, koji je trebao da mi napravi
jos jdenu particiju od 2GB, na vec postojecoj particiji od 40GB,
doslo je do resetovanja masine.

Uvek prilikom ponovnog pokusaja da podignem sistem na XP-u,
trazi se fajl <Windows Root>\system32\hal.dll
Doticni fajl sam prekopirao sa ispravne masine na moju,
u odgovarajuci direktoprijum, ali i dalje stoji poruka da dati fajl ne dostaje.

Ne mogu da podignem masinu pod XP-om, ali pod WIN98 mogu.
Iz W98 mogu da pristupim podacima na C,D,E,
ali nisam siguran da nije nesto od podataka, tj. fajlova osteceno.

Zamolio bih nekoga, da mi kaze,

1. Da li postoji mogucnost da izvrsim reparaciju XP-a,
i kako, tj. da sve radi normalno kao sto je i radilo ranije?

2. Ako je kranje resenje, formatiranje particija i ponovno
instaliranje XP-a,
kako da postojece poslate i primljene email-ove obavezno sacuvan!!!

Kako da dodjem do njih,
koriscen je Microsoft Outlook Explorer 6.0 pod WinXP-om?

Thanks,
mbr

Verovatno si hteo da kazes da je koriscen Outlook Express 6.0.
Ako ne uspes nekako da oporavis postojeci winxp, potrazi fajlove sa ekstenzijom .dbx.
Njih moze biti u nekoliko foldera, a oni koji su najveci, odnosno folder koji ih sadrzi je verovatno sa tvojim email-ovima, poslatim i primljenim. Pa kopiraj celokupne foldere sa neko bezbedno mesto. Posle ces na novom sistemu moci da podmetnes te fajlove, i dodjes do svih mailova.

Poslednja izmena:
Jel to tako siguran proces; za kopiranje sa XP-a na XP???

Drugo; kako moze da se prica izvede sa XP-a na WIN98?

mbr je napisao(la):
Jel to tako siguran proces; za kopiranje sa XP-a na XP???

Drugo; kako moze da se prica izvede sa XP-a na WIN98?

Sinak, nadjes u document&setings/"your username"/local setings/idenities folder i u njemu imas foldere microsoft i outlookexpress u kome se nalaze .dbx. te fajlove kopiras na sigurnu lokaciju i posle reinstalacije ih importujes. to ti je cela procedura.

Ne bi bilo lose da prvo pokusas repair vec postojeceg XP-a a tek ako to ne pomogne radis format i install.

za repair podigni system sa XP-ovog cd-a pa kada ti pronadje (ako pronadje) vec postojeci XP i pita te hoces li fresh install ili repair vec postojece instalacije izaberi ovo drugo i prati postupak.

Ovo ti je skraceni opis postupka i provereno radi.

Moras da povedes racuna da ako si instalirao XP i u medjuvremenu instalirao SP1 onda ti treba CD sa integrisanim SP1. U slucaju da si instalirao SP2 beta ne gine ti ponovna instalacija od nule zbog toga sto se fajlovi sa CD-a i oni koji su na HDD ne slazu pa ti sistem udje u petlju i trazi da pokazes ispravnu putanju iako istoimeni fajlovi postoje, a sve zbog razlicite velicine.

Nadam se da sam ti pomogao bar malo.

P.S. Izvinjavam se ako sam bio konfuzan, trenutno sam u nekoj nenormalnoj guzvi na poslu. :wall: :wall: :wall: :crash: :crash: :crash:

jel moguće uopšte pročitati documents and settings/username ako je umro windows kojem dotični folder pripada?

svojevremeno smo pokušavali da spasemo ortakovu muziku nakon što mu je knorio windows.. držao je mp3 fajlove u folderu na desktopu i nije bilo šanse da ih pročitamo, na kraju nije od toga bilo ništa..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno