Šta je novo?

Spas za benchmark...

Ne radi ti link. Izgeda da VBulletin brise ono i d i o t s😀
Kod:
http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2007/11/08/software-deletes-*****s-web

Poslednja izmena:
Link je nekim cudom dospeo u stanje

...software-deletes-*****s-web

Tako da prijavljuje gresku prilikom otvaranja ...

(hoce neko postovati ispravan link ili bar naglasiti sta stoji ispod ***** da se ne igramo kombinatorike)

Poslednja izmena:
Nije dospeo u specijalno stanje sa zvezdicama 😛 nikakvim čudom nego ga je language filter cenzurisao...

Kod:
http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2007/11/08/software-deletes-i d i o t s-web

Poslednja izmena:
ne radi linak....

Radi, samo obriši one razmake u i d i o t s :d

Ahahaha sjajno
Ali u startu problemi;
Computers were a little like Americans and had not got a clue if a person was being ironic or sarcastic

Poslednja izmena:
OMG LOL. 🙂 🙂

Dobra fora, ali sumnjam da ce biti primenjeno u praksi.

U njemu se spominje blog kao bog i Open Source kao Open Sauce ?

Ne ali onaj ko iole zna engleski i prati Inquirer, zna to znaci. Ako ti ne razumes evo pomoci cu ti.

bog:
A bog is a standing body of water with no underground spring of fresh water to feed it. The water is generally cold, extremely acidic and low in oxygen.

Ja mislim da je taj termin adekvatan za vecinu blogova na Internetu i da odlicno opisuje "generatore misljenja" i gomilu ispraznog piskaranja. Naravno, cast izuzecima, ali oni su u manjini.

Open Sauce:
Za ovo nema tacne definicije ali je termin u upotrebi i znaci upravo ono sto i Open Source samo primenjeno na hranu. Po meni, simbolika je sjajna jer udara na jedan aspekt Open Source zajednice koji po meni nije pozitivan. Upravo hrana je odlicno poredjenje -- imas 100 recepata za isto jelo koji se razlikuju po zacinima, bas kao i 100 Linux aplikacija za istu namenu koje se razlikuju samo po GUI-ju i rasporedu komandi, a koriste recimo istu biblioteku za osnovnu funkcionalnost. U prevodu, ako toj osnovnoj biblioteci nesto fali, svih 100 programa ce biti bezveze bas kao sto ti jelo nece uspeti ako ti ne valja glavni sastojak bez obzira na to koje sve zacine strpas u njega.

Jel ti sad jasnije?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno