Šta je novo?

Sparkle Calibre 9600GT - Fenomenalan OC

Ovo je ref dizajn...

board_bare.jpg

A ovo je Sparkle.

Sparkle-039-s-Calibre-P960-the-GeForce-9600-GT-Dual-Fan-Behemoth-3.JPG

Naked!

Evo slike ogoljene karte :)

Poslednja izmena:
Znaci 2 phase.:) Mada naponska je neshto slozenija od referentnog dizajna.:)

Poslednja izmena:
Znaci 2 phase.:) Mada naponska je neshto slozenija od referentnog dizajna.:)

Definitivno izgleda složenije i bolje, ali je broj faza i dalje isti...
Naponska sekcija referentnog 9600GT mi je uvek izgledala malo "mršavo" :D

Definitivno izgleda složenije i bolje, ali je broj faza i dalje isti...
Naponska sekcija referentnog 9600GT mi je uvek izgledala malo "mršavo" :D

Shta bi tek bilo da je 3 phase.:p :D Malo mi bodu oci onih 3-4 obicna kondenzatora u shumi solid caps-a.:smash:
Josh neshto, cudno da ove karte nema na Sparkle sajtu. :trust:

Poslednja izmena:
Ima je, ali je u odvojenom delu, kao i Inno3D karte iz iChill serije....
Idi na www.calibrestyle.com.tw tamo ces je naci, provereno :d

Koliko je faza nije toliko bitno, koliko kako/da li uopste mogu da nahrane kartu ;)

p.s. Imamo sad nove Asus maticne sa 16 faza sve ce to na azotu da pokidaju vanile sa 3 faze :D

Znaci ovi iz Sparkel Caliber odeljenja su ludaci zivi.

Koliko je faza nije toliko bitno, koliko kako/da li uopste mogu da nahrane kartu ;)

p.s. Imamo sad nove Asus maticne sa 16 faza sve ce to na azotu da pokidaju vanile sa 3 faze :D

Dual Core-ove ;) I 16 fazna naponska se pokazala odlicno ;) Nije u pitanju marketing ;) Videce te kada testovi izadju ;)

@warmaster
Ne prica Misko o voznji za svaki dan i bez modova ;)
Za extremni OC uvek su bolje vaile, jer imaju mnogo manje dodatnih kontrolera :wave:

Ako tri faze mogu da hrane quada na 6ghz sa preko 2V znaci da je ta napojna sekcija vrhunska.

Da ali ta naponska ne moze da trpi Quada tako OC-ovanog duze od par sati u kontinuitetu...
Da ne pricamo o tome sto primeovanje sa Quadom na oko 5GHz (naravno sa extremnim CPU hladjenjem) delove ove naponske pretvara u prasinu :D

Na ovoj adresi se nalazi ovo:

Nešto sasvim novo!
Sparkle Calibre 9600 GT
Sparkle sa ponosom predstavlja ultimativnu grafičku karticu koja ruši tradicionalni koncept hlađenja korišćenjem veoma brzih i tihih tandem ventilatora koji u kombinaciji sa vrhunsko dizajniranim heat pipe-ovima doprinose mnogo boljem hlađenju uz minimalnu buku. Ova inovativna tehnologija hlađenja je razvijena u Sparklu i zove se Adjustable Dual Fly Cooling System.
GPU: nVidia GeForce 9600 GT
Takt procesora: 700MHz
DirectX podrška: DirectX 10
Memorija: 512MB GDDR3
Takt memorije: 2000MHz
Interfejs: 256 bit
Maksimalna rezolucija: 2560x1600
Slot: PCI-Express 2.0
I/Q portovi: Dual DVI-I, HDTV, HDCP
RAMDAC: 400MHz
Hlađenje: Kombinovano
Garancija: 2 godine
Cena: 162 €

sparkle-calibre-9600-gt-v.jpg

Treba primjetiti da je ovo verzija sa 512MB VRAM-a, dok postoji i verzija sa 1GB (model P960G), ali je nema u ponudi, jer je tek neki dan predstavljena, a danas je i na Bench-u u vijestima...

Upravo na to sam mislio... Ne znam kako mi se ta greška potkrala...

Inače, nisam ni imao pojma da se ventilatori mogu podignuti i zakrenuti tako... Super...

Da ali ta naponska ne moze da trpi Quada tako OC-ovanog duze od par sati u kontinuitetu...
Da ne pricamo o tome sto primeovanje sa Quadom na oko 5GHz (naravno sa extremnim CPU hladjenjem) delove ove naponske pretvara u prasinu :D

A koja bi ploca izdrzala quada na 2V u ortosu, prime itd na duze staze?

@Misko
:) Verovatno ni jedna.... Ali ja pricam o nekih 1.7-1.75V, koliko je otprilike potrebno na nekom extra hladjenju za 4.8-5GHz :wave:

Stigle su Sparkle Calibre kartice u Alti, verzije od 512 i 1024MB DDR3. :)

Koja je cena za 1GB model?
13446 din je MP cena (sa PDVom) shto znaci da bi u drugim radnjama mogla biti i niza jer Alti u maloprodaji i nije bash jeftin.:)
Cudno je da i 512MB verzija koshta u dinar isto, ali im se VP cene razlikuju za blizu 10e.

Odlicna karta, a i nije skupa. Sta mislite ljudi, ja bih reako trenutno best buy; dobro hladjenje, pristojna cjena, veliki overclock potncijal. :-devil-:

Pa cena bi mogla da bude malo niza, mada i ono hladjenje samo za sebe dosta vredi, a OC potencijal je stvarno sumanut, bar kod ovog mog primerka :-devil-:

Kakav crni best buy? Moj Gigabyte 9600GT sa pasivnim ide skoro do 860 za GPU,shadere nisam probao do max,memorija do 2160,a kosta 2000-2500 din manje od ovoga.

Pa generalno je sa 9600GT malo lutrija... Eno bojsa je imao i odlicnog Biostara, tako da je pitanje da li je do proizvodjaca ili je do primerka. Bitno je da ovaj Calibre 9600GT ima odlicno hladjenje, dobru naponsku i crni PCB :)

Pa generalno je sa 9600GT malo lutrija... Eno bojsa je imao i odlicnog Biostara, tako da je pitanje da li je do proizvodjaca ili je do primerka. Bitno je da ovaj Calibre 9600GT ima odlicno hladjenje, dobru naponsku i crni PCB :)

,)

Pa i moj primerak se racuna kao dobar sa svojim 815 za gpu, 1125 za memoriju i 2125 za shadere na ovim temperaturama ;) A tek onaj bojsin primerak hehe :D
@Jerry, ja da sam na tvom mestu, obezbedio bih dobar aktivni hladnjak (po mogucnoscu vodeno) i furao tu grafu do jaja ;)

@warmasterr ma duva u njega 8cm neki silent kuler,temperatura na 770 za GPU ne prelazi 60C u full load,tj tu je negde oko 58C,idle je oko 46-47C
Nazalost sad ce leto i sve je toplije pa te temperature polako idu gore,ali definitnivno su dobre :)

Sparkle Calibre 9600GT @InsideHW

Dogurali su do 830/2150/2280Mhz (GPU/SP/Mem). :)

Ja sam pisao taj tekst samo što je napisan pre ovog sessiona i izgleda da mi se potkrala greska za memoriju posto bi trebalo da je 2180MHz :D
Moracu to da vidim da se ispravi...

Poslednja izmena:
Vrh Dno