Šta je novo?

Sparkle 8800GTS

korisnikkk

Slavan
Učlanjen(a)
11.06.2008
Poena
301
Sparkle 8800GTS =14.879,16 din sa pdv-om u jednoj našoj firmi čije ime počinje sa A. Oznaka kartice je SF-PX88GTS512D3-HP.Vrijedi li je kupovati ?

Uzimaj odma sada odma.
EDIT: Sada sam se setio, da nije ime firme mozda Alti Rachunari?

Poslednja izmena:
Pogledaj malo testove za nju pre nego se zatrcis.

I? Kakva je ova grafichka? To je pad cena pred izlazak ati4xxx i nVidie 9xxx izgleda...

Cena je skroz primamljiva...

Poslednja izmena:
Prema ovom testu je opasna... I veoma je jeftina u odnosu na ostale... Koshta skoro kao 8800GT

Referentna 8800GTS 512 kartice, kao i ostale, samo se nalepnica razlikuje.🙂

Ma nemoguce da 8800GTS kosta ~15.000.
Korisnikk, posalji mi na pvt u kojoj to firmi ima ?

Ma nemoguce da 8800GTS kosta ~15.000.
Korisnikk, posalji mi na pvt u kojoj to firmi ima ?
Sto je nemoguce? Sad ce nove ATI karte koje ce koshtati toliko a treba da su brze.
Drugo, 8800GT je pojeftinio na 12k dinara, tako da GTs ima realnu cenu.
Trece, pogledaj 2 post u temi.😉

Sto je nemoguce? Sad ce nove ATI karte koje ce koshtati toliko, a treba da su brze.

Iju, pa koliko onda ova moja zver vredi 😀.

I? Kakva je ova grafichka? To je pad cena pred izlazak ati4xxx i nVidie 9xxx izgleda...

Cena je skroz primamljiva...

Ako je to ta karta, uzimaj je.
Mislio sam da ciljas na neku o kojoj sam pisao ranije, ali je ona bila jako lose ocenjena.

Referentna 8800GTS 512 kartica, kao i ostale, samo se nalepnica razlikuje.🙂

Tacno tako, jos nisam video 8800 gts karticu koja nije referentnog dizajna. Znaci nema zime ovde, kartica nije nista losija od ostalih. Pad cena je ocekivan naravno, posto izlaze nove kartice.

Poslednja izmena:
Sto je nemoguce? Sad ce nove ATI karte koje ce koshtati toliko a treba da su brze.

Idi i kupi je u prodavnici za te pare. U cenovnicima ima, ali u radnji ne.
Ja sam kupio poslednji komad u WinWin-u koji je na žalost bio feleričan i nisu imali da mi zamene. Nudili su mi 9600GT u zamenu za iste pare. 8800GT sa 1Gb memorije i pasivnim hlađenjem je 16000din. u istoj radnji.

Ja kupih pre neki dan XFX 8800GT 512Mb u Atom Computers-u
za 11890din. Jes da bi kuler mogao biti malo bolji ali za te
pare .....

Idi i kupi je u prodavnici za te pare. U cenovnicima ima, ali u radnji ne.
Ja sam kupio poslednji komad u WinWin-u koji je na žalost bio feleričan i nisu imali da mi zamene. Nudili su mi 9600GT u zamenu za iste pare. 8800GT sa 1Gb memorije i pasivnim hlađenjem je 16000din. u istoj radnji.
Ne znam o cemu pricash. Jel' Win Win jedina radnja u Beogradu?

Ma milslim da se sad i ne isplati kupovati gts kada treba da izadje radeon4xxx koji ce biti suprioran u odnosu na bilo koju 8800... Vredi sachekati josh malo...

A na kraju krajeva, i polovnim 8800GTS ce morati da padne cena...

Ne znam o cemu pricash. Jel' Win Win jedina radnja u Beogradu?

Eno ja napisah da "u cenovnicima ima, ali u radnji ne". Zvao sam sve radnje do čijih sam telefona mogao da dođem, a da su imale u cenovniku 8800gt za neke razumne pare. Najčešće sam nailazio na odgovore da nema i da treba da stigne, da ne prepričavam sada sve razgovore. Ono za WinWin je samo lično iskustvo u jednoj radnji. Hteli su da uzmu robu iz Altijevog magacina, al tada nije bilo. U Grappolo-u isto piše u cenovniku da ima, al kad odeš tamo kažu ti da će "dobiti sledeće nedelje, al da će cena biti druga".

Rece covek da je uzeo XFX za manje od 12k a imash u Imtelu ASUS za 12.600 din.😉

Lucky bastard :d

Ja uzeo xFx polovan za 130e (oko 10.500) i dodao još 1500din za CoolViva Pro SE tako da sam je pripremio za leto. U Imtelu nije bilo prošle nedelje. Obigravam njihov cenovnik stalno.

Za vld-a. Onaj xFx kuler uopšte nije toliko loš. Kada sam ga skinuo, video sam da je cela donja površina od bakra, ili je barem tako ofarbana 😉 Jeste mali, ali reklo bi se da solidno radi. Ako hoćeš, mogu i neku fotku da okačim.

Lucky bastard :d

Ja uzeo xFx polovan za 130e (oko 10.500) i dodao još 1500din za CoolViva Pro SE tako da sam je pripremio za leto. U Imtelu nije bilo prošle nedelje. Obigravam njihov cenovnik stalno.

Za vld-a. Onaj xFx kuler uopšte nije toliko loš. Kada sam ga skinuo, video sam da je cela donja površina od bakra, ili je barem tako ofarbana 😉 Jeste mali, ali reklo bi se da solidno radi. Ako hoćeš, mogu i neku fotku da okačim.

Ne znam...mozda i nije bas los (imam karticu tek par dana) ali kad pustim COD4 fino se greje...jedva da mogu ruku da drzim na njemu (valjda je to normalno) a lepo se greje i ona napajacka sekcija sa sve zavojnicama i tranzistorima (mada i tu jos uvek mogu da drzim ruku). Fan nema regulaciju i uvek radi 100%. Nisam jos instalirao program za pracenje temeperature. Sve u svemu, mislim da je grejanje OK, samo bih ipak da stavim neki bolji kuler pa da budem miran. Uzgred, poskupljuju li kuleri leti? 🙂

Imam ja jedan XFX i greje se u loadu 85, mislim golo s***e.

Moja XFX 8800GTS 512 se ne zagreva previse (stock hladnjak), oko 49 - 50C u leru, u loadu u zavisnosti koja igra je u pitanju... lagane cakewalk igre tipa Mass Effect oko 57-58C dok na primer Crysis ga znoji do nekih 63-63C.

Poslednja izmena:
Onda sa mojom Leadtek 8800gts nesto nije u redu!!! Na leru mi je na 71 stepen, i dok sam na desktopu ne spusta klokove, je li to normalno??? Sve vreme radi na 650/1625/1940

Ovaj moj XFX takodje radi na punom taktu nezavisno od okruzenja (2D/3D), referentni nV dizajn - stock hladjenje. Mada koliko sam video Leadtek koristi zvaku izmedju GPU die-a i bakarne plocice hladnjaka, dok kod XFX-a bakar naleze direktno ne die bez ikakvih zvaka i pasti. Moguce je da ovo doprinosi temperaturnoj razlici izmedju ove dve kartice.

Poslednja izmena:
Onda sa mojom Leadtek 8800gts nesto nije u redu!!! Na leru mi je na 71 stepen, i dok sam na desktopu ne spusta klokove, je li to normalno??? Sve vreme radi na 650/1625/1940

Ako je klokujes, onda u 2d spusta gpu (znaci i shader) clock na default, mada mozda kod gts 512 nije tako, ne secam se. Temperatura je bas visoka. Sa gigabyte 8800gts 512 kartom nisam prebacio 70 u crysisu klokovanom na 800/2000/2160.
Sad mi pade na pamet, da li koristis rivu za podesavanje ventilatora? Napravi profil tako da kad se igras vrti na 60-65% i to bi trebalo da resi problem. Ja sam u 2d drzao 35% i bila je 55-60 stepeni a u crysisu sa 65% brzinom ventilatora temp je 60-65 stepeni.

Poslednja izmena:
Ha lol meni na 100% ide 85 na def na GT. Bem li ti XFX.

mislim da je srdjan011 prvi nabavio 8800gt i to bas xfx koji se isto tako peko. treba da se zameni pasta.

Poslednja izmena:
@Placebo

Hvala za ovo resenje sa Rivom, sad su tempovi OK 😉

Iskreno, nisam se toga setio.

Nazad
Vrh Dno