Prvo proveri da li je za tvoju e-mail adresu ukljucena "catch-all" funkcija.
Ako jeste iskljuci je, a zatim kreiraj neku novu e-mail adresu za koju ce "catch-all" f-ja biti aktivirana. (Ovu novu e-mail adresu mozes da otvoris i preko nekog free e-mail servisa koji ima dobru anti-spam zastitu. Na osnovu licnog iskustva mogu ti da preporucim
www.gmx.net . Doduse, na nemackom je, ali pruza besplatan pop3 i smtp i 6-struku anti-spam zastitu koja funkcionise gotovo besprekorno.

Uz to, mogao bih ti pomoci u vezi sa otvaranjem/podesavanjem, itd.) Ja npr. na jednom sajtu imam e-mail za kontakt
[email protected] (koji je uz to i gif, kao jos jedan nacin zastite od tzv. e-mail spider-a), a za taj e-mail je ukljuceno prosledjivanje, tako da sva posta koja je upucena na
[email protected] u stvari ide na
[email protected]. Tako biva efikasno filtrirana od spama.
Mozes da registrujes e-mail adresu na
www.spamcop.net i da njima prijavljujes spam poruke koje dobijes na tu adresu (meni ovo odlicno funkcionise sa e-mail-om @verat.net). Kada utvrde odakle spam poruke dolaze, jednu IP adresu (a nekada i ceo blok IP adresa) stavljaju na svoju crnu listu koja je nasiroko koriscena, pa onda svi odlazeci mejlovi (dakle, ne samo oni koji predstavljaju spam) koji su poslati sa te tzv. "blacklistovane" IP adrese, na osnovu nje bivaju blokirani. Na taj nacin se spamerov provajder nalazi u problemu i biva primoran da resi problem i onemoguci svog klijenta-spamera da koristi te (provajderove) servere za slanje spam-a.
Dalje, ako ovo ne bi bilo dovoljno, mogao bi kao e-mail klijent da koristis Mozilla Thunderbird (koji ima ugradjen odlican anti-spam filter) ili TheBat! (za kojeg postoji dodatak - Bayes filter plugin).
Ako ni ovo ne bi bilo dovoljno, instaliras neku anti-spam zastitu (mada imas vec Mailwasher). Ja bih ti preporucio da pokusas i sa SpamPal+K9 (za ovo mogu da ti napisem podesavanja) ili Spamihilator.
I ne zaboravi da bi trebalo (uvek kada je to moguce) da i sam vrsis klasifikaciju poruka, odn. da one koje jesu spam tako i oznacavas (a ne samo da ih brises), kako bi anti-spam filteri mogli da uce i budu jos efikasniji.