Šta je novo?

SPAM filter, za Outlook 2003, koji je najbolji??

violinista

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2001
Poena
650
Pozdrav svima, evo koleginica me danima pita a ja ne znam odgovor: koji spam filter da instaliram na mašinu koja kao mail client ima MS Outlook? Ja koristim TheBat i Bayes plugin koji solidno radi pa zbog toga ne znam odgovor na njeno pitanje.

Po vašem iskustvu, šta je dobro, šta bi mogao da joj instaliram?

Pozdrav :wave:

Mail Washer. Moja topla preporuka!

Preporucujem Mail Inspector....doduse, kao free moze da stiti samo jedan nalog, a za beskonacno mnogo naloga mora licenca koja nije preterano skupa
Dugo ga vec koristim i zaista sam miran sa njim

Ja ne koristim Outlook, ali ovaj program je dobio na SnapFiles najvišu ocenu i od recenzenata i od korisnika:

http://www.snapfiles.com/get/spambayes.html

SpamBayes is an intelligent spam filter and message classifier for Outlook, that automatically categorizes your incoming messages into `good`, `spam` and `unsure` and sorts them into the associated folder. The program uses an advanced, bayesian filtering method that requires no manual setup and gets smarter the more email it processes. It includes a training wizard that can be used to feed it some spam messages, otherwise it will learn from your incoming email as you go. It it misses (or incorrect classified), you can just click the toolbar button and make the message `spam` or `good`, and SpamBayes will automatically learn from it, avoiding to make similar mistakes in the future. The program is easy to use and setup and probably one of the most accurate filtering tools we have come across, with a detection rate of close to 100 percent.
Trebalo bi da bude relativno dobar i ovaj, jer koristi provereni SpamAssasin:

http://www.snapfiles.com/get/spamaware.html

I SpamBayes koristi SpamAssasin. Postoje varijante i za OE i za Outlook. Uopste nije los.
Zanimljivo. Pitam se onda otkud da su ova dva programa toliko različito ocenjeni? Mada, izgleda da si ti nešto pobrkao, jer varijanta za OE ne postoji, pogledajmo home page ovog programa:

The Outlook addin is an application of the SpamBayes project. To our knowledge, the current version of the plug-in should work with Windows 98 and above and Outlook 2000 or above. You may be able to get the plug-in to work with Windows 95 if you install the most recent version of Internet Explorer possible, but we are not certain about this. It does not work with Outlook Express
Pa se u nastavku kaže:

Windows users using other mail clients and retrieving mail via POP3 can download the same installation program and use it to install a binary version of sb_server, including a tray application.

See also the information about sb_server.

If you retrieve mail via IMAP, you currently need to install a recent version of Python and the SpamBayes source, then setup the IMAP filter) for your mail server.
http://spambayes.sourceforge.net/windows.html

Inače, čudne su te implementacije bayesian filtera. TB ih koristi i retko je uspeh veći od 90%, ja koristim K9 koji je za poslednjih 128 dana imao uspeh 99,64%, od toga za poslednja 34 dana 99,91%. Čovek bi očekivao da TB filter bude jednako efikasan - ali nije.

Poslednja izmena:
Hvala vam puno na iscrpnosti, Spam Bayes ću koristiti!

pozdrav svima :wave:

Zanimljivo. Pitam se onda otkud da su ova dva programa toliko različito ocenjeni? Mada, izgleda da si ti nešto pobrkao, jer varijanta za OE ne postoji, pogledajmo home page ovog programa:

Pa se u nastavku kaže:

http://spambayes.sourceforge.net/windows.html

Inače, čudne su te implementacije bayesian filtera. TB ih koristi i retko je uspeh veći od 90%, ja koristim K9 koji je za poslednjih 128 dana imao uspeh 99,64%, od toga za poslednja 34 dana 99,91%. Čovek bi očekivao da TB filter bude jednako efikasan - ali nije.

Jeste, doslo je do zabune :D SpamBayes je za Outlook a ja sam ga pomesao sa SpamAware iz razloga sto mi veoma slicno izgledaju kada se integrisu u Outlook tj Outlook Express. BTW, nigde nisam pronasao da SpamBayes koristi SpamAssasin-a, dok istog koristi SpamAware! Huh, jeste zakukuljeno :) Izvinjenje za misinformaciju.

Nazad
Vrh Dno