Šta je novo?

Spalio sam Matroxa g450

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Izvadih karticu iz Abita bx133raid gde je radila, i stavih je u Intela845 M.b i nema nista od slike.Vratih je na Abita, isto nema nista.Kakav sam ja *****.I sta sad da uzmem coveku za ono zasta mu je koristio Matrox g450 marvel??????

Bio je na BENCMARKU spiask kartica koje se same spaljuju kada se ubodu u bilo koju plocu sa I845cipsetom .

Bravo Majstore... I ne treba ti vala takva kartica... kupi (ces) nesto bolje...

Ma, Intel :)
Sta da ti kazem, osim: kupi novu karticu.

Kralj ARTUR je napisao(la):
Bio je na BENCMARKU spiask kartica koje se same spaljuju kada se ubodu u bilo koju plocu sa I845cipsetom .

Da li neko mozda ima :
a ) link za thread u kom se pojavljuje taj spisak ili
b) spisak tih kartica?

Pozdrav,
Sasha

borab je napisao(la):
Izvadih karticu iz Abita bx133raid gde je radila, i stavih je u Intela845 M.b i nema nista od slike.Vratih je na Abita, isto nema nista.Kakav sam ja *****.I sta sad da uzmem coveku za ono zasta mu je koristio Matrox g450 marvel??????

Asus u sve svoje nove ploce ugradjuje zastitu za taj problem. Stare kartice rade na 3,3 V, a nove na 1,5 V. E sad, kaze se da graficka moze da spali plocu, a ne obratno, ali ko bi ga znao.
Pretpostavljam da to nije bila ASUS ploca.
Moze se desiti da nije pregorela zbog ovog problema, jer nema logike da kartica koja radi na 3,3 V, pregori od 1,5 V.

Lepo kaže notax teško da bi se kartica spalila od 1.5V, a inače je predviđena za 3.3. Bilo kako bilo, ako je nešto zeznuto tvojom krivicom, u vrlo si nezgodnoj situaciji jer ćeš drugog Marvela teško da nađeš. Inače ta spravica košta mnogo. :(

Na zalost Nije bila Asus-ova ploca vec original Intel, proizvedena u Intelu.

Dupli Intel pa to je nesto najstabilnije, najsigurnije, najpouzdanije...:D
A sad mozda lupam ali jel taj marvel ima eksternu kutiju za sve te Video in/out mogucnosti. Mozda se provuces sa obicnim G450.

Da li se taj problem sa starijim karticama javlja sa svim novijim plocama ili samo sa 845?
Ja trenutno imam Abit ZM6 sa Voodoo 3 2000. Negde sam cuo da je i ona predvidjena za rad na 3.3V, a imam nameru da uskoro predjem na Athlon platformu.

Hm... ljudi a da se pozabavimo mi EPS-om... :(
Ovih dana su ljudima kojima poznajem otisla 2 harda (jedan sigurno od strujnog udara) i jedno napajanje... Ja pretpostavljam da se slicno desilo i sa tvojim matroxom...

Sa tom kutijom radi samo ta kartica, a cak i noviji MAtrox g550 ne radi.Stvarno su face.

borab je napisao(la):
Sa tom kutijom radi samo ta kartica, a cak i noviji MAtrox g550 ne radi.Stvarno su face.
Tedoh to baš da ti kažem, ali me preduhitriše. Kol'ko se ja sećam to ti je samo breakout box iliti razvodnik, a sva elektronika, uključujući adekvatan BIOS, je na kartici. Stoga mi nije jasno šta ti je Matrox kriv, tj šta je tu čudno što ne radi sa običnim G450 ili G550.

Inače i ja mislim da je u pitanju bio nekakav kratak spoj ili šok iz mreže pre nego defektnost čipseta ili same kartice.

Greška! Brišite ovo.

Ispitao sam malo stvari i došao do saznanja da je ne moguće da je došlo do oštećenja kartice usled pogrešne detekcije. Taj G450 podržava i 3.3 i 1.5V AGP slotove i automatski ih detektuje, tako da ništa od priče da ga je ploča spalila. Postoji nekoliko mogućih rešenja, ili je kartica bila defektna, ili je ploča defektna, ili si karticu oštetio elektrostatičkim elektricitetom sa ruku ( malo verovatno ) ili si prilikom montiranja zaboravio da isključiš napajanje pa je došlo do kratkog spoja, ili je pak bio "običan" strujni udar.

P.S. Ako nisi bacio tu karticu ja bih je pogledao. Javi mi se na [email protected] :wave;

Ili je ipak moguće ...

Druga strana medalje.

Re: Ili je ipak moguće ...

ZAmenio sam sve cipove i regulatore napon i isto.Ne mogu verujem da je gpu zviznuo?!

Re: Re: Ili je ipak moguće ...

borab je napisao(la):
ZAmenio sam sve cipove i regulatore napon i isto.Ne mogu verujem da je gpu zviznuo?!
Nije trebalo da diraš karticu. Nisam zaboravio na tebe, u procesu sam traženja neophodnih alata. Moja ideja je bila da prvo odradimo dijagnostiku specijalnim programima, pa da vidimo da nije oštećen BIOS ili njegova sadržina. EEPROM je najosetljiviji u celoj priči i lako se da poremetiti. Pograšan naponski nivo u pogrešnom trenutku može da ošteti ili potpuno izbriše BIOS. Za to ima leka, radio sam već takve stvari sa Matrox karticama.

Sada pošto si lemio po njoj, pitanje je šta se dešava i koliko si je dodatno poremetio.

Re: Re: Re: Ili je ipak moguće ...

Ma, sve jedno, dobices je kad god oces.Digao sam ruke od nje.

Vrh Dno