Šta je novo?

Spajanje particija...

iMilan

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2006
Poena
375
Posto sam veoma glupo pravio particije, sve je veoma zakomplikovano :wall: ostalo mi je 136GB praznog ne formatisanog prostora (pre neki minut sam turio NTFS...), sad zeleo sam da tih 136GB ubacim na jednu particiju koja je skoro da vrha puna...
Evo i slike kako to izgleda

2d1stb6.png

Pa da li se isplati probati spajanje sada nove NTFS particije od 136GB i ove Media od 171GB...

sta ce ti toliko takvih particija !!! (retoricko pitanje)

to nisam radio ali ja bi to bekapovao na drugi disk i ispocetka paricionisao disk
boot particiju bekapuj akronisom ili necim slicnim, isparticionisi kako ti treba i onda vrati podatke na odgovarajuce particije. boot particija ne mora da bude iste velicine kao stara ali mora da bude veca od image fajla + swap falja

sigurno ima i neki pametniji i laksi nacin da se to resi ali ja ga ne znam

Poslednja izmena:
Ja sam spajao i razdvajao NTFS particije sa acronis disk director-om bez problema. Samo koliko se ja sećam da bi spojio dve particije moraju da budu fizički jedna pored druge, tako da ćeš prvo morati da pomeriš tu koju spajaš do te media particije ili obrnuto.

Sadan, znao sam da ce neko to pitati... :) (prvo su bile 3 particije, pa je krenulo deljenje, imam dosta OSova i zbog toga i mnogo particija...)
I ja bih to uradio ali nemam drugi disk...

zechs, jeste tako je :) Bas sam zato i pitao za pomoc, mislio sam da prebacim koliko moze na ovu novu particiju(a ostatak ce stati na neku drugu particiju particiju) pa onda da izbrisem staru Media particiju pa da napravim novu, mislim da bi tad trebale biti jedna do druge :trust:

Nema potrebe to da radiš, imaš opciju "Move partition" u Acronisu, pa je samo pomeriš do te sa kojom je spajaš...Ali znaš kako...Pretpostavimo da pomeraš ovu poslednju G: Prvo je obrišeš da dobiješ unalocated prostor (zvaćemo ga prostor "X" ili samo X :D), onda E (komanda move partition) pomeriš iza X, tako da je X sada između H i E i onda pomeriš H iza X i dođeš do M i tu lepo odradiš ekspanziju particije M na koliko hoćeš :) I to je to...bez gubljenja podataka na M (mislim da sam dobro napisao)

Sačuvaj podatke negde ako možeš i ako su ti toliko bitni :p Mislim, ja sam ranije te akrobacije radio sa Partition Magicom i ni jednom mi se nije desilo da je pokvario stvar, a nikad nisam radio backup. Nego, ono stisnem j**a, zažmurim na jedno oko i kliknem Go! ;)

Hm :) razmeo sam sta treba uraditi, ali ne znam kako ce sve to biti kasnije, jer mi i na E i na H OS, tako da se plasim da posle ne bi bilo sve kako treba...

Opet, kad bih isao po mojoj metodi, brisanje ove M i ponovno pravljenje ona bi i dalje bila na tom istom mestu...
Ah kako sam zeznuo stvar... :mad:

Pa bila bi ona na tom istom mestu, tj. taj prazan prostor, ali bi i dalje morao da pomeraš druge particije kako bi dovukao taj prazan prostor do particije koju širiš...mislim ništa ne dobijaš na taj način... U svakom slučaju će ti se istumbati slova zbog jedne particije manje, na to računaj. Ja sam prestao sa tim egzibicijama sa više OS-ova tako da ne znam kako je to danas odrađeno. Pretpostavljam da imaš na početku diska sakrivenu primarnu particiju sa boot loaderom preko koga biraš koji OS pokrećeš..Tako da u tom programu posle ponovo edituješ slova ostalih boot particija. Gledaj samo da ti se ne promene slova particija na kojima su ti instalirani programi i to je to. To ti je posao od 15-20 min. :)

za ovakve stvari mislim da treba da pokushash sa Norton partition magic,ja ga koristim za ovakve stvari

Da, da proba sa Partition Magicom, pa da se oprosti od podataka, lep savet, nema sta
Mislim da treba da se postavi anketa : Da li treba zakonom zabraniti upotrebu Partition Magica
I da se navedu razlozi

Vec je bila tema na forumu sa slicnim problemom,ovo bi trebalo da resi problem.
Paragon Partition Manager 9.0 Professional
:wave:

Hvala svima :) Odustao sam od svega, napravio novu particiju od preostalih GB i neke stvari su prebacene na tu novu pa su ostale malo ispraznjene... Za sada planiram uzeti jos jedan od 640GB tako da cu problem sa nedostatkom prostora tako resiti :)

Najbolje ti je da Bekap-ujes bitne podatke i da uradis kompletno particionisanje i formatiranje celog harda onako kako tebi najvise odgovara i onda vratis natrag bitne podatke,to ti je po meni najbolje jer ces sve imati kako tebi najvise odgovara!

Nazad
Vrh Dno