Šta je novo?

Space opera game wanted!?

arcibalde

- Test subject -
Učlanjen(a)
30.08.2010
Poena
455
Pozic svima. Da li znate za postojanje igre u kojoj upravljate kapitalnim brodom? Znaci nesto slicno Space Rangers 1&2 iliti Freelancer iliti Darkstar One. Ono kao, ne da komandujete spejs frckalicom vec pravim pravcatim kapitalnim brodom, dobro ajde ne mora da bude bas kapitalni ali da bude VEEELIKI brod ne neki fajtercic ili fregatica... Slicno kao Nexsus: The Jupiter incident ali da ne morate da vucete citavu eskadrilu brodova sa sobom vec samo jedan. Najslicniji je Star Wolves sem sto je tu borba fokusirana na fajtercice (dosta bre s tim fajtercicima!) koje vash maticni brod nosi :( Dalje, da moze da se svemir sloooobodno istrazuuje, onda da brod moze da se unapredjuje u smislu kupovanja bolje opreme itd. Eventualno da ima i nekih rpg elemenata tipa unapredjivanja posade dobijanja specijalnih skilova itd. I imal tako neshto??? Nije bitno dal je MMO ili Single... ALI! je bitno da ako je mmo bude f2p :d

Hvala!

X serijal? X, X2 i X3 možda?

X serijal? X, X2 i X3 možda?

+1

Da dodam i sledeće. Ja sam se najviše bavio X3 serijalom. Ako se baš posvetiš igri i naučiš kako funkcioniše čekaju te meseci zabave, pod uslovom da ti legne ovakav tip igara pošto se ipak radi o čistokrvnoj svemirskoj simulaciji.

Inače igra ispunjava tvoje zahteve:

1) Mogućnost upravljanja velikim kapitalnim brodovim. Mada dok stigneš do njih imaš da se naigraš. S druge strane možeš da upravljaš i eskadrilama ali to je tvoj izbor.

2) Sloodno istraživanje svemira. Mislim da je skoro nemoguće obići sve sektore u X3 igri. Zanimljivo je što sektori nisu skriptovani već se proračunavaju u okviru same igre pa kad se ponovo vratiš u neki sektor možeš zateći poptuno drugačiju situaciju.

3) Unapredjivanje brodova i to što bi naš narod rekao u "sitna crevca".

Hvala na predlozima pogledacu.

Errr, zar nije X3 4x strategija? Ne bih zeleo da se bavim gradnjom, izucavanjem jednostavno te stvari su me smorile. Zelim da imam jedan brod koga cu maziti i paziti i zvati ga Zile, ma ni ne zelim opciju da mogu da kontrolishem vishe brodova :d

U bre ala ste brzi da pomognete svaka cast ;)

eve online, pored eve, sve ostale svemirske igre su bezveze :) jedino sto se placa

Mogu preporuciti Starshatter: The Gathering Storm

Simulator Fightera i Brodova sa Newtonian zakonima. Ima planetarne i svemirske akcije.
Moze se igrati sve; Fighter, Bomber, Recoon, Cruiser i Carrier

Ima dobru Dynamic campaign i smatra se nesto kao "Falcon: Allied Force" in space.

Meni se priloicno dopada, jer ima dosta contenta i modova. Teska je ali isplati se trud oko nje.
Nije naj-sexy igra po izgledu niti je dobila velike ocene.

Ali zato je jedna od retki juvela u genre-u koji je davno umro!

Crni Radovane (to ti je wot nadimak zar ne?) bezi od tog cuda u shirokom luku i ne ostvrci se. RUUUUUUUUUUUNNNNNNN!!!! Ako budesh mogao da igrash ONO svaka ti cast. Ja nisam.

Starshater mi je jednostavno prekomplikovano jer nisam u nekoj "sitna crevca" fazi tako da to otpada, hvala na predlogu u svakom slucaju.

X3 huh, deluje prilicno zaguljeno... Mozda kasnije....

A onaj starpoint gemini i ono Independece war 2 deluju zanimljivo ce vidimo.... Samo da me Wot josh malo smori :)

Да да... :) значи крш?

Добра игра на ту тему је Nexus: Jupiter incident, уствари једна од најбољих уз Homeworld 1/2.

Ma uzas planete su nacrtane na kvadratnim ravnima koje stoje u svemiru????!!! Znam za NExsus imam ga ja bi teo neku vrstu rpg sa velikim brodom. Ko Space Rangers samo sa veeelikim brodom :)

Cekaj malo, kako nema?! Nema igre u kojoj ti upravljash brodom, istrazujesh svemir, uzimas zadatke od ove ili one frakcije, nalecesh na nepoznatu svemirsku vrstu, uzimash delove olupine dajesh ih vojsci a za uzvrat dobijash privilegiju koriscenja prototipnog naoruzanja dobijenog izucavanjem tehnologije vanzemaljskih delova koje si im predao, borish se na ovoj ili onaoj strani, potpisujesh placenicki ugovor sa nekom vojskom i od nje dobijash oruzije, brodske sistemi itd. jeftinije + dobiajsh neke delove koje inace ne prodaju regularnim osobama. Mir i rat se smenjuju ali tebe pamte kapetani cije si prijatelje pobedio, zarobio, unishtio, ponizio pa te i u vreme mira ganjaju i jure i oce da te satru... Generalno ti si jedan mali shraf u velikom mehanizmu i ceo taj game univerzum moze da funkcionishe i bez tebe... Polako vremenom kada skupish dovoljno krede uzimash veci i mocniji brod. Ti napredujesh sticuci iskustvo kao i tvoji oficiri i tvoja posada dobijajuci specijalne veshtine i poboljshavajuci opshte... Ovako nesto ne postoji :wall: ili me zekish?

Starpoint Gemini ti je napribližniji tome,a da je iole moderno.

Cekaj malo, kako nema?! Nema igre u kojoj ti upravljash brodom, istrazujesh svemir, uzimas zadatke od ove ili one frakcije, nalecesh na nepoznatu svemirsku vrstu, uzimash delove olupine dajesh ih vojsci a za uzvrat dobijash privilegiju koriscenja prototipnog naoruzanja dobijenog izucavanjem tehnologije vanzemaljskih delova koje si im predao, borish se na ovoj ili onaoj strani, potpisujesh placenicki ugovor sa nekom vojskom i od nje dobijash oruzije, brodske sistemi itd. jeftinije + dobiajsh neke delove koje inace ne prodaju regularnim osobama. Mir i rat se smenjuju ali tebe pamte kapetani cije si prijatelje pobedio, zarobio, unishtio, ponizio pa te i u vreme mira ganjaju i jure i oce da te satru... Generalno ti si jedan mali shraf u velikom mehanizmu i ceo taj game univerzum moze da funkcionishe i bez tebe... Polako vremenom kada skupish dovoljno krede uzimash veci i mocniji brod. Ti napredujesh sticuci iskustvo kao i tvoji oficiri i tvoja posada dobijajuci specijalne veshtine i poboljshavajuci opshte... Ovako nesto ne postoji :wall: ili me zekish?

Ne postoji, sad mozes da se probudis :d

Takva igra kao što tražiš postoji već skoro 25 godina i zove se ELITE!.
Treba ti BBC B simulator da bi mogao da je igraš ili ako nađeš verziju za PC onda u dos box.

P.S. Znam da su grafika i zvuk bljak, ali to je bilo tako u ono vreme.

Ma kakv freelancer... Dosta mi je fajtercica, fregatica i ostalih ica. Ocu neshto bre u shta moze da se stavi hangar koji nosi dvajs onakvih fajtera iz freelancera pa da kada naletish na raid pirate party koji ima 10 brodova (manjih od tvog naravno) pa kada krene shibanje ti pustish fajtere/bombere cepash iz beamova sa port i starbor strane raznosish ih oni ti oshtecuju/unishtavaju delove broda gubish oruzje, lansirash torpeda, ramujesh... Ekspolozije na sve strane, shaljesh shatl sa marincima koji zauzimaju jedan od piratskih brodova, aktivirash MEGA beam koji probija ceo piratski brod i trenutno ga dezintegrishesh... Bitka se zavrshava, brod ti je teshko oshtecen preko 50% oruzja ti je unishteno ali pirati su pobedjeni... Prebacujesh na pomocni generator isklucujesh shtit deaktivirash oruzja i vracash se u najblizu svemirsku luku na opravke... Dobijash masan kredit od jedne frakcije jer si obogaljio najgadniju piratsku grupu u tom sektor + daju ti neko nindza oruzje kao nagradu...

nema, a? ZASHTO!? zashto... :( :( :(

Gde nestade Urukov post o freelanceru????

Poslednja izmena:
Takvu igru nećeš naći.Najpribližniji je EVE Online, ali em se plaća, em do takvih brodova ti treba barem godinu dana igranja.

Добар сценарио за нову игру :D

Уствари има нешто новије од елите-а овакво а то је Frontier :D, их сећам се које је то било лудило кад је изашло.

EDIT: Ево нечег, Independence War 2: Edge of Chaos

Poslednja izmena:
Како то? Колико сам видео графика у 2. делу је боља од свега па и FC2.

Да ми није цркла графичка сад бих пробао :)

Independence War 2: Edge of Chaos - ---- Pribavio sam sada cu da probam, isto kao i Starpoint Gemini. SG deluje malo cudnjikavo, ne moze se slobodno upravljati brodom u svim pravcima, al ajde nema veze, deluje ok... Nego SG nije openworld jel tako? A IW2 jeli openworld? IW2 mi deluje da jeste jer imash onu bakinu bazu iz koje krecesh... MA videcemo videcemo :)

Добар сценарио за нову игру :D

Eh imam ja sveske i sveske ispisane idejama za igru sa svemirskim brodovima cak sam sa jednim programerom saradjivao na rpg fantasy igri gde sam razvio, na papiru, sistem karakteristika, magije, udarci itd. okvirnu pricu ali nazalost od toga nista nije bilo. *** imam ideje al nemam realizacju a ovih nekoliko studija shto sam kontaktirao nisu mi nishta odgovorili pa predpostavljam da nisu zainteresovani. Iskreno voleo bih kada bi neko napravio igru u 2d fazonu ko Space Rangersi samo da su brodovi sastavljeni od modula koji se zasebno mogu oshtecivati i unishtavati i da ne pilotiras fajterom vec pravim pravcatim brodom...

Nazad
Vrh Dno