Šta je novo?

SP2 Iso

srdjan777

Čuven
Učlanjen(a)
29.09.2004
Poena
620
Uz pomoc Auto Streamer-a integrisao sam SP2 u Win XP pro SP1 i dobio sam Iso fajl od 724MB. E sad, posto ovo prvi put radim, da pitam par stvari:
1. Taj Iso fajl koji je izasao je RAR. Sta sad treba da uradim, tj. kako da ga narezem? Imam Nero 6.
2. Problem je i sto je fajl 724mb. Kako da sprzim ovoliki fajl?
3. Da li SP2 sadrzi i SP1 ili moraju oba biti na CD-u.

SP-ovi su kumulativni, tako da ne trebash stavljati i SP1 i SP2...Chak je preporuchljivo da se na fresh instalaciju windows OS-a instalira samo zadnji SP

srdjan777 je napisao(la):
Uz pomoc Auto Streamer-a integrisao sam SP2 u Win XP pro SP1 i dobio sam Iso fajl od 724MB. E sad, posto ovo prvi put radim, da pitam par stvari:
1. Taj Iso fajl koji je izasao je RAR. Sta sad treba da uradim, tj. kako da ga narezem? Imam Nero 6.

Tu nesto nije u redu, ISO bi trebalo da izadje ispod 700 MB. A i nije mi jasno sta si mislio sa ovim RAR-om...
U svakom slucaju, probaj da nabavis instalacioni disk WinXP Pro osnovne verzije (bez service packova) pa integrisi u nju.

srdjan777 je napisao(la):

Nije ISO fajl RAR, verovatno ti stoji RAR-ova ikonica jer je podeshen da po defaultu on otvara ISO fajlove. ISO fajl bi u Nero-u narezao iz menija Recorder/Burn Image, samo ti prvo proveri da li ti je to dobro shto si napravio, potrazi ovde po forumu ima dosta uputstava kako se slipstreamuje SP u Win

Poz

OK, znaci da iskopiram XP na HDD i da onda izbacim SP1, pa da onda streamujem SP2 i onda ce sigurno biti ispod 700mb. Verovatno si u pravu za ovaj RAR. Mene je cudilo sto izadje samo jedan fajl (i to rar), jer ne znam kako izgleda spremljeni ISO fajl (nikad nisam to radio), ali ako je isto samo jedan fajl, onda je to to. Znaci otvorim ga u Neru i onda idem na Make bootable disk, zatim kliknem Iso i onda New i onda ubacim fajl i rezem ga. Da li je ispravno tako?

Pa, ako znas kako da izbacis SP1 iz instalacije XPa, super.

Mada ti je lakse da uzmes instalacioni CD XPa bez SP1 i u njega streamujes SP2. Tad ce ti ISO definitivno biti manji od 700 MB i neces imati nedoumica da li ce stati na 1 CD.

A ISO fajl koji ti izadje nije tipa RAR, vec ga WinRAR tretira kao arhivu (sto u nekoj osnovi i jeste) i pri instalaciji WinRARa on, po defaultu, asocira ISO fajlove da se otvaraju sa njim. Zato im samo dodeli WinRAR ikonicu koju ti vidis, a fajl ostaje onog tipa kojeg je i bio, samo se otvara sa novim programom.

Imas u FAQ sekciji uputsvo kako i sta oko slipstreamovanja SPova u instalaciju XPa.

E, hvala ti. Upravo se setih da imam jedan winxppro bez sp1, pa cu uraditi kako si napisao, pa javljam sta sam uradio. Pozdrav.

Evo, napravio sam Iso WinXP ProSP2 i izasao je na 586mb. E, to je super, ali, ajd ako nije problem nek neko detaljno napise kako da ga narezem Nerom 6 da bude bootabilan. Mozda su ovo pocetnicka pitanja, ali ja se bas ne snalazim najbolje, a znam da ovde na forumu ima mahera, pa sam zahvalan ako mi pomognete da ovaj proces dovedem do kraja.

* Startujes Nero
* U meniju "Recorder" stavis "Burn Image"
* Navedes taj ISO
* Stavis Disk-at-once i "Finalize disk"
* Stavis neku normalnu brzinu (recimo 16x)
* Stavis "Burn"

Kao sto vec napisah, imas u FAQ sekciji foruma thread koji se bavi celom tematikom od A do Z (latinica). Po meni je jos bolji i detaljniji prvi link u poruci, pa ti preporucujem da ga sledis. Dalje u threadu imas postovan "Microsoft Corporation.img" koji ce ti trebati da bi narezani CD bio butabilan, tako da ti on preskace deo u tutorijalu sa IsoBusterom.

I, molim te, sledeci put prvo pogledaj ceo forum, a onda koristi search. Logicno je za pretpostaviti da je ta tema vec bila.

Ajd, pozdrav

P.S. Ne, ne, Voodoo-ovo objasnjenje je nepotpuno. CD ti nece biti butabilan, izmedju ostalog. Zato procitaj u FAQ.

@Voodoo: izvini V, ali mi se cini da se covek ne snalazi najbolje, pa da mu ne kazemo nesto nedoreceno i da se onda smori.

Poslednja izmena:
Kako bre nece, pa meni je bootabilan a radio sam ga isto tako. Autostreamer dolazi sa boot fajlovima (ukljucujuci i taj Microsoft Corporation.img velik oko 2 kB) za sve Windowse (XP, 2k, 2003) i ubacuje ih u dobijeni ISO...

Dobro, stvarno ne znam kako AutoStreamer radi, nisam probao. Meni je onaj tutorijal super+sto je neko poslao .img fajl smesne velicine. Znaci, imam sve sto mi treba.

Srdjan rece da je prvi ISO napravio sa AutoStreamerom, ali nije rekao za drugi. Posto sam mu predlozio da procita tutorijal, pomislio sam da je stao kod streamovanja SPa, a da je prevideo nastavak, pa je zato pitao za postupak sa Nerom.

Nista licno, nem'o se ljutis 🙂

Ma ne ljutim se, samo ne znam zasto bespotrebno komplikujete kada autostreamer sve radi uspesno u tri klika (i jedno ubacivanje diska 🙂 )...

Evo mene opet!
Posto sam probao oba nacina, cini mi se da su podjednako jednostavni. Uglavnom ja sam narezao bootabilni Win XP Pro SP2 (bar se nadam da je bootabilan) i hvala svima koji su mi u ovome pomogli. Kad ubacim ovaj CD u CD rom dok sam u windows-u, otvori mi se onaj prozor koji me pita da li hocu instalaciju ili bla,bla,bla...itd. Da li je to dovoljan dokaz da je bootabilan ili se moze nekako drugacije proveriti?

Ubaci taj CD u drajv, resetuj komp, ako ti nije postavljeno u BIOSu da prvo butuje sa CDa, promeni na CD, sacuvaj promene (komp se sam restartuje), i onda cekaj da vidis da li ti se sistem dize sa CDa. Ako ne, onda nije butabilan, a ako da, sacekaj jos malo, za svaki slucaj, pa ako sve ide po planu, onda je sve u redu. Jedino ovako znas da je CD 100% butabilan.

A mozes i da skines IsoBuster, pa ce ti on reci da li je disk boot ili nije.

Nazad
Vrh Dno